Twee kleuren aspergesoep met fazant

Twee kleuren aspergesoep met fazant

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag àlles verwerk en zo min mogelijk verspil. Er wordt al zoveel verspild en geconsumeerd in deze maatschappij en dat zou soms best wat minder kunnen. De fazant in dit recept was een kleine erfenis van mijn vader. Mijn moeder eet niet graag wild en er lagen nog een paar pootjes in haar vriezer. Die gooiden we dus niet weg maar vonden hun weg naar mijn vriezer. En met wat asperges die overbleven van een heerlijke twee kleuren aspergequiche maakte ik deze twee kleuren aspergesoep met fazant. Een soort super de luxe kippensoep zullen we maar zeggen. Hieronder zal ik jullie het verhaal van de fazant uit de foto vertellen.

Twee kleuren aspergesoep met fazant
De fazant op de foto is een paté terrine van Michel Caugant.
Twee kleuren aspergesoep met fazant

Twee kleuren aspergesoep met fazant

Een heldere asperge soep met fazant.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: asperges, fazant, soep
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 pan
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • soeppan

Ingrediënten:

  • 2 fazantenpootjes
  • liter wildbouillon
  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • verse tijm
  • zwarte peper

En zo maak je het:

  • In een soeppan met anderhalve liter wildbouillon kook je op laag vuur de fazantenpootjes voor een uur. Je stopt ze dus rauw in de bouillon en laat ze lekker garen.
  • Schep de pootjes uit de pan en leg ze in een schaal, laat even afkoelen.
  • De bouillon zeef je door een fijne zeef en gaat weer terug in de pan.
  • Trek voorzichtig het vlees van de botjes en doe deze terug in de bouillon.
  • Schil de witte asperges, de groene hoef je alleen maar te wassen. Snijd bij beide kleuren de kont eraf. Snijd ze daarna in stukken van 2 tot 3 centimeter. Kook ze samen met de stukjes fazantenvlees in de bouillon voor een twintig minuutjes.
  • Garneer met wat verse tijm en zwarte peper.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Twee kleuren aspergesoep met fazant
De schaaltjes kreeg ik van mijn overleden vader.

Twee kleuren aspergesoep met fazant

De fazant die je op de foto’s afgebeeld ziet in eigenlijk een paté terrine. Nu heb ik die al eens gemaakt met de kerst maar ik heb het recept nooit uitgewerkt. Ik zal deze dus zeker nog eens moeten maken. De vorm van de schaal is dus een fazant, het mannetje. Nu is dit echt een vintage-schat want hij is van Michel Caugant. Hij is de zoon van een Franse paté maker die vond dat er maar weinig mooie schalen waren voor het opdienen van de paté.

Er zijn heel veel verschillende soorten dieren zoals de hertjes en fazanten, maar ook een gans en een kreeft behoren tot de mogelijke figuurtjes. Het zijn ware collectors-items en ik heb er zelf een paar die in mijn kast in de woonkamer prijken. Sommige schalen zijn uit 1927 en tegenwoordig steeds moeilijker te vinden. Je herkent de echte aan het stempel wat op de bodem van het beeldje staat.

Ben je dol op soep net als ik? Hier zijn nog wat ideetjes:

Twee kleuren aspergesoep met fazant
Een recept met een klein emotioneel randje.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Twee kleuren aspergesoep met fazant”

  1. Pingback: Gegrilde venkel paprika soep - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Huisgemaakt druivensap - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept