Geschatte leestijd: 3 minuten
Het marineren van de kip moet je gewoon even de tijd geven! Zelf gebruik ik kippendij om deze kip saté met yoghurt muntsaus te maken. Net even dat randje vet hier en daar dat tijdens het grillen smelt. Geeft het geheel lekker veel smaak. De kruidenmix is natuurlijk óók heel belangrijk. Mijn vaste leverancier Van Beekum specerijen heeft hier de perfecte mix voor. (Deze is trouwens zoutloos, dus als je zout wilt zul je dat nog even toe moeten voegen). Ik snijd de kip in blokjes, strooi de kruidemix erover samen met het sap van een limoen en wat wokolie. Deze olie is ook lekker kruidig van smaak. Dan even goed husselen en lekker een nachtje laten staan in de koelkast. De dag erna op de hete grill en daarna smullen maar.
Kip saté met yoghurt muntsaus
Hoewel satésaus natuurlijk super lekker is dacht ik deze keer het eens over een andere boeg te gooien. We maken een lekker yoghurtsausje, heerlijk fris met munt en wat limoensap. Serveer de kip saté met wat cassave chips, rijst en wat zoet zure groente en je hebt een perfecte maaltijd. Het grillen neemt nog geen 15 minuten in beslag dus los van het marineren is dit ook nog eens een maaltijd die super snel op tafel staat.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kip saté met yoghurt muntsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram kippendij - in stukjes gesneden
- 2 limoenen
- 1½ el kip saté kruidenmix (zonder zout)
- 150 ml Griekse Yoghurt
- 3 takjes verse munt - de blaadjes fijngehakt
- peper
- 4 el wokolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in blokjes en doe in een kom. Strooi de kruidenmix erbij, de wokolie, en het sap van 1 limoen. Goed mixen en dan een nachtje laten marineren in de koelkast.
- In een kom mix je fijngehakte muntblaadjes, Griekse yoghurt, sap van 1 limoen en wat peper tot een mooi sausje.
- Rijd de blokjes kippendij aan saté stokjes en bak ze daarna op een voorverwarmde grill / grillpan.
- Serveer met de saus en eventueel wat cassave chips.
- Heerlijk Happen!
Lekker zo’n sateetje! Wat zou je er allemaal bij kunnen serveren? Ik geef je hieronder wat ideetjes die er prima bij passen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kip saté met yoghurt muntsaus