Estimated reading time: 3 minuten
Er zijn van die gerechten waar je al snel bij uitkomt als je even gemakkelijk iets op tafel wilt zetten. Deze kippendij in Mediterraanse roomsaus is daar een goed voorbeeld van. Want wie lust er nou niet een lekker stukje vlees in roomsaus? Een gerecht als deze een beetje mooi op de foto is nog best een uitdaging. De zon hielp in ieder geval goed mee om het er goed uitgelicht uit te laten zien. Het plaatsen van een recept als deze geeft trouwens nog best wel eens wat commentaar. En dan gaat het niet over of het nou wel of niet lekker was, maar hoe de pan eruit ziet. Ja mensen kunnen er zich maar druk om maken. kippendijen recept
Ik wil het even hebben over het bruine laagje dat soms achterblijft op de bodem van de pan. Sommige mensen vinden dat dit laagje er vies uitziet en hebben me wel eens gezegd dat ik de pan beter moest schoonmaken voordat ik een foto maakte… Dat vind ik altijd een rare opmerking om te krijgen. Ik laat me niet van de wijs brengen door zulke negatieve reacties, ik hoor veel liever van jullie hoe jullie hebben genoten van het gerecht!
Kippendij in Mediterraanse roomsaus
Een lekker kippendij recept als deze is dus helemaal niet ingewikkeld en staat ook nog eens betrekkelijk snel op tafel. Overigens ook heel goed te bewaren mocht er nog wat overblijven. Je kunt het bijvoorbeeld de volgende dag met de lunch lekker opwarmen. Hier probeer ik altijd warm te eten, maar door de fotografie wil dat er nog wel eens bij inschieten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippendij in Mediterraanse roomsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram kippendij - in blokjes gesneden
- 300 gram spinazie
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 100 gram bacon plakjes
- 1 witte ui - gesnipperd
- 2 knoflook tenen - fijn gehakt
- 250 ml kookroom
- 250 ml kippenbouillon
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
uit de voorraadkast:
- olijfolie
- peper
- zout
- 1 tl knoflookpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak deze knapperig in de hapjespan. Haal ze er dan uit en leg even apart op een schaaltje.
- Bak de blokjes kippendij in het vet van de bacon en een beetje olijfolie, kruid met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Zijn ze goudbruin en gaar schep dan ook de blokjes uit de pan.
- Fruit in het overgebleven vet in de pan de ui en de knoflook voor een paar minuutjes. Giet de bouillon en de kookroom in de pan en breng aan de kook. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaatjes toe en laat de spinazie slinken.
- Kook intussen wat pasta, bijvoorbeeld orzo.
- Voeg de Parmezaanse kaas, de kip en de bacon toe en mix het geheel goed door elkaar. Als de saus nog te dun is naar je zin voeg dan een papje van een eetlepel maizena en een eetlepel water toe, en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.
- Heerlijk Happen!
Kippendij is ook wel het biefstukje van de kip, en ik ben er dol op. Probeer eens één van deze recepten:
Deze woknoedels met lekkere kippendij spiesjes erbij.
Of deze low carb bloemkool nasi met kippendij.
En dé topper van Heerlijke Happen is de kippendij in champignon roomsaus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kippendijen recept
Bij het boodschappen lijstje sta geen pasta.
Dat klopt omdat dat niet in deze saus zit, die maak je er zelf los bij. Maar dat mag ook rijst zijn of gebakken aardappeltjes, maar net wat jij lekker vind. Gr Francine
Echt heerlijk en simpel. Een lust voor het oog. Tip: gebruik minder zout dan dat je denkt te moeten gebruiken bij bij de bereiding van dit recept. Toevoegen kan altijd maar eruit halen niet.
Hi Tom, zout is inderdaad naar smaak toe te voegen. Sowieso zit er zout in de room en kaas dus je kunt het inderdaad aan het einde naar smaak toevoegen. Gr Francine
Bizar lekker