Spaghetti alle Vongole – Authentieke Italiaanse Knoflook Pasta

🕒 Bereidingstijd: 30 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★★☆☆

Deze klassieke Spaghetti alle Vongole brengt de Italiaanse kust naar je keuken! In 30 minuten heb je een authentiek gerecht met verse venusschelpen, knoflook en witte wijn. Heerlijk voor een zomerse avond vol mediterrane smaken.

Knoflook spaghetti met schelpjes

Wat is Spaghetti alle Vongole? De Italiaanse Klassieker

Het to-cook lijstje. Zoals menig foodblogger heb ik een lange to-cook lijst…. Dagelijks zie je van alles voorbij komen en denk je : “jaaa die is zo lekker, die móet ik maken”. De spaghetti vongole stond al een hele tijd op mijn lijst. En ik heb er speciaal mee gewacht tot ik in Frankrijk was.

Knoflook spaghetti met schelpjes

Waarom? Omdat ik hier zelf in de supermarkt de verse schelpjes kan uitkiezen en het echt een heerlijk zomer-recept vind. En zo kwam het dus dat ik hier in Frankrijk een heerlijke spaghetti op tafel heb gezet. Ééntje die ik zeker nog eens vaker ga maken want hij is mij méér dan goed bevallen! Snel aan de slag met deze overheerlijke knoflook spaghetti met schelpjes.

Authentieke Italiaanse Bereidingswijze Stap-voor-Stap

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Knoflook spaghetti met schelpjes

Spaghetti alle Vongole – Klassieke Italiaanse Pasta met Venusschelpen

Authentieke Italiaanse pasta met verse venusschelpen, knoflook, olijfolie en witte wijn – een klassiek gerecht uit de kustgebieden van Italië

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 49 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: spaghetti, vongole
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram venusschelpen
  • ½ pak spaghetti
  • 1 rode peper
  • 5 knoflook tenen
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • ½ bosje half bosje peterselie
  • zout
  • 2 eetlepels tomaten tapenade
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de voorbereidingen van het snijden en klaarzetten van de producten. Het maken van dit recept vergt enige timing maar is niet heel ingewikkeld.
  • Neem de venusschelpjes erbij en doe ze in een vergiet en was ze onder de koude kraan zodat eventueel zand en andere viezigheid uit de schelpjes gewassen wordt. De schelpjes die niet sluiten als je er op tikt gooi je weg. De rest laat je staan tot gebruik.
  • Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes, de tomaten in kleine stukjes en de peterselie en rode peper hak je fijn.
  • Zet een grote pan water met zout op en kook hier in 8 tot 9 minuten de spaghetti gaar. Terwijl de spaghetti kookt bereiden we de schelpjes.
  • Neem dan een grote koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Deze verhit je goed en voeg daarna de knoflook en fijn gehakte rode peper toe.
  • Zorg ervoor de dat knoflook niet verbrandt, voeg de stukjes gedroogde tomaat en de tomaten tapenade toe. Roer het geheel tot een mooie saus en dan is het het moment voor de schelpjes. Deze bak je even kort mee en dan schenk je de wijn erbij. Doe even kort het deksel op de pan.
  • Haal na een minuut het deksel van de pan en schud het geheel, je ziet de schelpjes allemaal langzaam openklappen. Degene die uiteindelijk niet zijn opengeklapt gooi je weg.
  • Giet ten slotte de spaghetti af en kieper deze in de koekenpan erbij, en voeg de fijngehakte peterselie toe. Daarna even lekker alles omhusselen.
  • Heerlijk Happen!
Week venusschelpen 2 uur in zout water om zand te verwijderen. Spoel daarna 3-4 keer in schoon water. Controleer alle schelpjes – gooi kapotte en niet-sluitende exemplaren weg
Italiaanse timing: Begin pasta te koken als schelpjes net beginnen te openen. Pasta moet 2 minuten korter koken dan verpakking aangeeft – hij gaart na in de saus
Nutrition Facts
Spaghetti alle Vongole – Klassieke Italiaanse Pasta met Venusschelpen
Amount per Serving
Calories
439
% Daily Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Saturated Fat
 
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.04
g
Monounsaturated Fat
 
0.003
g
Sodium
 
3
mg
0
%
Potassium
 
76
mg
2
%
Carbohydrates
 
3
g
1
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
0.5
g
1
%
Vitamin A
 
107
IU
2
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Knoflook spaghetti met schelpjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Wat eten we vandaag? Vijf heerlijke pasta ideeën

Italiaanse huisgemaakte Pici pasta vongole

Gevulde jumbo pasta schelpen: verassend lekker

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spaghetti alle Vongole – Authentieke Italiaanse Knoflook Pasta

2 gedachten over “Spaghetti alle Vongole – Authentieke Italiaanse Knoflook Pasta”

4.94 from 49 votes (47 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept