Geschatte leestijd: 3 minuten
Hier thuis is “het grote geheim” al een tijdje geen geheim meer. Wat aan de ene kant jammer is. Maar aan de andere kant hoort dat zo te gaan in het leven. Toch blijft het altijd wel een beetje magisch. Ondanks alle perikelen die we kennen rondom Sinterklaas blijf ik van het snoepgoed houden. Kruidnoten, speculaas, chocolade letters…. ik ben er dol op. December is hier thuis een maand waar we even niet op de calorietjes letten. Nu is een cake recept heel simpel en een cake bakken niet ingewikkeld. We maken het extra leuk met deze kruidnoten cake met chocolade ganache. Elk plakje is een verrassing, want de kruidnootjes zaten op elk plakje net eventjes anders! chocolade cake recept
Kruidnoten cake met chocolade ganache
Hoe denk jij dat het Sinterklaasfeest eruit ziet oven 20 of 30 jaar? Vieren we het nog wel of zijn al deze lekkere Sint recepten een “thing of the past”? Hoe dan ook een cake bakken is altijd lekker en dit cake recept is een mooi basis recept. Je kunt hem met verschillende kruiden aanpassen. Hou je van appeltjes dan kun je die toevoegen. Of ga je voor stukjes chocolade in de cake, het kan allemaal.
De smakelijke sensatie van deze kruidnoten cake met chocolade ganache viel hier thuis uitzonderlijk goed in de smaak, en hij was dan ook zó snel op…. Ach, gezelligheid kent geen grenzen, en calorieën tellen doen we niet in zo’n feestelijk moment, toch?! Dus waarom zou je jezelf beperken als je kunt genieten van deze heerlijke lekkernij, die perfect past bij de warme sfeer van de feestdagen? Het genot van elke hap is de moeite waard, zelfs als dat betekent dat de weegschaal een beetje meer aangeeft.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidnoten cake met chocolade ganache
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram cakemeel
- 250 gram roomboter
- 250 gram kristalsuiker
- ½ theelepel zout
- 5 eieren
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 150 gram kruidnoten
Voor de ganache heb je nodig:
- 80 gram kokosolie - uit pot
- 60 ml ahornsiroop
- 20 gram cacaopoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet je cakevorm in met wat extra roomboter en bestuif hem wat bloem.
- Neem een grote kom erbij en doe hier de boter, suiker, zout ,en speculaaskruiden in en met je handmixer mix je dit luchtig.
- Voeg één voor één de eieren toe, telkens als de ene is opgenomen voeg je de andere toe.
- Spatel het cakemeel erdoor en de kruidnoten en giet het dan in het cakeblik.
- Zet je cakeblik in de oven en verlaag de temperatuur naar 170 graden. ( Door het openen na het voorwerwarmen op 180 graden verlies je wat hitte).
- Bak de cake gaar in 50 tot 60 minuten.
- In je keukenmachine mix je alle ingrediënten voor de ganache. De kokosolie hoef je niet te smelten!
- Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Giet de ganache op de cake en verdeel met een spatel. Zet even in de koelkast om op te laten stijven.
- Heerlijk Happen!
Andere lekker baksels en gerechtjes voor de Sint? Maak eens deze:
Dit overheerlijke toetje voor de Sint met mascarpone-slagroom.
Of deze lekkere kruidnootjes meringues.
Maar ook deze Sinterklaas taart met veel kruidnoten is top!
Meer inspiratie? Dat kan hoor hoor:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
chocolade cake recept
Dit lijkt mij nou een lekkere combinatie
Lekker chocoladecake