Italiaanse mosselen met truffel linguine

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Geschatte leestijd: 3 minuten

De titel van dit recept zou kunnen doen vermoeden dat de mosselen uit Italië komen. Maar niets is minder waar want ze komen gewoon uit Zeeland. Hoewel “gewoon” we kunnen hartstikke trots zijn op dit oer Hollandse product. Ik eet ze dan ook heel graag. En deze keer gaan we ze dus op Italiaanse wijze klaarmaken. Lekker met pasta en zwarte truffeltapenade. Deze Italiaanse mosselen met truffel linguine zijn onderdeel van een samenwerking. mosselen linguine pasta bereiden

Al meerdere keren mocht ik voor het Nederlands mosselbureau een recept maken. In dit recept koken we de mosselen niet maar wokken we ze! Ja je hoort het goed gewoon hupla in de wok en bakken maar. De oesterzwammen maken het een fijn herfstrecept.

mossel recept

Win een diner voor twee!

Truffels zijn kostbare, ondergrondse paddenstoelen die door hun intense smaak en aroma worden gewaardeerd. Ze groeien in symbiose met de wortels van bepaalde boomsoorten, zoals eiken en hazelaars. Wat truffels zo lekker maakt, is hun unieke en complexe smaakprofiel, dat vaak wordt beschreven als aards, nootachtig en een tikkeltje muskusachtig. Het is een delicatesse die wordt gebruikt om gerechten naar een hoger niveau te tillen. De schaarste en moeilijke oogst van truffels dragen bij aan hun exclusiviteit en prijs. De intense smaak en hun vermogen om een gerecht te transformeren maken truffels tot een culinaire traktatie die veel liefhebbers enthousiast maakt.

mosselen wokken

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Met dit mossel recept kun je dus thuis genieten van een restaurantkwaliteit gerecht! Het seizoen is ook in de herfst in volle gang. Dat biedt mogelijkheden om er fijne gerechtjes mee te maken. Koop je mosselen let dan vooral op het Zeker Zeeuws keurmerk. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het echte Zeeuwse mosselen zijn. Let bij het kopen van de tapenade op dat er wel ècht zwarte truffel in zit…

We gooien de mosselen zo hupla in de hete wok en blussen ze af met witte wijn!

Een potje moet zeker geen €2 kosten. Dan zit er alleen “nep” truffel in, of een truffelsmaakmaker. Dit gerecht heb ik meegenomen naar mijn vaste visboer en die heeft het helemaal goedgekeurd! Een groter compliment van een echte viskenner kun je niet krijgen toch?!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Zeeuwse mosselen op z'n Italiaans bereid. Een heerlijk herfst recept.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: linguine, mosselen, truffel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 652kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kilo Zeeuwse mosselen
  • 100 ml crème fraiche
  • 200 gram mosselgroenten
  • 100 ml witte wijn
  • 4 konings oesterzwammen
  • 250 gram linguine
  • 1 eetlepel zwarte truffeltapenade
  • verse basilicumblaadjes

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem een pan erbij en doe hier ruim water met zout in, kook de linguine volgens de verpakking.
  • Spoel de mosselen af onder koud water, gooi degene weg die openstaan, of die kapot zijn.
  • Verhit de wok en doe hier wat olijfolie in, roerbak de mosselgroenten en de in plakjes gesneden konings oesterzwammen. Als deze zacht zijn voeg je een klein scheutje wijn toe, de truffeltapenade en de crème fraiche. Roer tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de groentenmix.
  • Verhit een tweede wok ( Heb je die niet haal dan de pasta met groenten uit de wok en doe even apart in een kom) met wat olie en doe de mosselen in de wok. Op hoog vuur bak je ze tot ongeveer de helft openstaat, blus af met de wijn. En bak dan nog een paar minuten tot ze allemaal goed openstaan.
  • Met een schuimspaan schep je de mosselen bij de pasta in de andere wok en hussel het geheel.
  • Maak het af met de verse basilicum.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere mosselinspiratie? Check dan deze blogs maar eens!

De blog “Zeeuwse mosselen een lekkernij” mèt fijn basisrecept.

Of deze heerlijke gebakken mosselen in een groentewrap.

En deze Zeeuwse mosselen in currysaus zijn ook top.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland , het Nederlands Mosselbureau

Nog meer inspiratie?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mosselen linguine pasta bereiden

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Italiaanse mosselen met truffel linguine

17 gedachten over “Italiaanse mosselen met truffel linguine”

  1. 5 sterren
    Heerlijk mosselen, eet het elk jaar met mijn vriendin Fleur, alleen is het dit jaar niet gelukt! Wie weet nu wel??

  2. Pingback: Zeeuwse mosselen in currysaus - Heerlijke Happen

  3. 5 sterren
    Oeeh jummie! De combi met truffel klinky heerlijk. Ik doe heeeel graag mee Tijdens de zwangerschap een hele tijd geen mosselen gegeten en na de bevalling stond het al weer snel op het menu. Maar gezien de hoeveelheid verschillende mossel recepten ben jij het volgens mij wel met me eens dat je ze nooit genoeg kunt eten

  4. 5 sterren
    Ik wil niet laten weten waarom ik ze verdien mag waarom mijn man ze verdiend. Hij krijgt ze namelijk nooit. Ik lust ze niet en in onze oude keuken was de afzuiging niet best dus ik maakte ze ook nooit voor hem. Op vakantie in Frankrijk eet hij ze het liefst elke dag maar tja die ging niet door…. inmiddels zijn we verhuisd en hebben we goede afzuiging en met het recept erbij wil ik ze graag voor hem klaarmaken. Mijn schoonzoon heeft aangeboden om met hem mee te eten. Voor de wijn offer ik me graag op. En die tagliatelle maak ik voor mijn dochter en mezelf lekker met roerbakgroente. Ook Italiaans dus past perfect.

  5. 5 sterren
    Me zus verdiend dit omdat ze altijd voor iedereen klaar staat ook voor mij ze is dol op mossellen dus zou leuk zijn om haar hier mee te verrassen!!!!

  6. 4 sterren
    Oh WoW, dat klinkt goed. Mijn man maakt ook wel eens curry, maar dan eten we verschillend. Dit recept lusten we ook echt allebei. Helemaal lekker voor komende week op ons 13e trouwdag!

  7. 5 sterren
    GEWOON MIJ MANNETJE EN IK VERDIEN DIT, OMDAT JOUW RECEPTEN ALTIJD LEKKER ZIJN HET ALTIJD HEERLIJK RUIKT ALS JIJ KOKEN BEZIG BEN EN OMDAT WIJ NOG GEEN MOSSELEN OP HEBBEN…

  8. 5 sterren
    Mijn man en ik zijn dol op mosselen!
    Ik maak ze eigenlijk altijd traditioneel klaar maar dit recept lijkt me overheerlijk!

  9. Pingback: Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Argentijnse garnalenspies met linguine - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Linguine in roomsaus met gamba - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Cacio e pepe pasta met mosselen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept