Italiaanse mosselen met truffel linguine

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Zeeuwse mosselen op z'n Italiaans bereid. Een heerlijk herfst recept.
Italiaanse mosselen met truffel linguine

De titel van dit recept zou kunnen doen vermoeden dat de mosselen uit Italië komen. Maar niets is minder waar want ze komen gewoon uit Zeeland. Hoewel “gewoon” we kunnen hartstikke trots zijn op dit oer Hollandse product. Ik eet ze dan ook heel graag. En deze keer gaan we ze dus op Italiaanse wijze klaarmaken. Lekker met pasta en zwarte truffeltapenade. Deze Italiaanse mosselen met truffel linguine zijn onderdeel van een samenwerking. Al meerdere keren mocht ik voor “Het Nederlands mosselbureau” een recept maken. In dit recept koken we de mosselen niet maar wokken we ze! Ja je hoort het goed gewoon hupla in de wok en bakken maar. De oesterzwammen maken het een fijn herfstrecept.

mossel recept

Win een diner voor twee!

Deze actie loopt van vrijdag 13 november en de winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 15 november. Als jij ook zo gek op mosselen bent kun je nu een mosseldiner voor 2 winnen! Inclusief mosselpan, alle ingrediënten en een fles wijn. Laat in de reacties een berichtje achter waarom nou juist jij dit zo verdient.

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Zeeuwse mosselen op z'n Italiaans bereid. Een heerlijk herfst recept.
4.75 van 8 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: linguine, mosselen, truffel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

wok
pan

Ingrediënten: 

  • 1 kilo Zeeuwse mosselen
  • 100 ml crème fraiche
  • 200 gram mosselgroenten
  • 100 ml witte wijn
  • 4 konings oesterzwammen
  • 250 gram linguine
  • 1 eetlepel zwarte truffeltapenade
  • verse basilicumblaadjes

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • peper en zout

En zo maak je het:

  • Neem een pan erbij en doe hier ruim water met zout in, kook de linguine volgens de verpakking.
  • Spoel de mosselen af onder koud water, gooi degene weg die openstaan, of die kapot zijn.
  • Verhit de wok en doe hier wat olijfolie in, roerbak de mosselgroenten en de in plakjes gesneden konings oesterzwammen. Als deze zacht zijn voeg je een klein scheutje wijn toe, de truffeltapenade en de crème fraiche. Roer tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de groentenmix.
  • Verhit een tweede wok ( Heb je die niet haal dan de pasta met groenten uit de wok en doe even apart in een kom) met wat olie en doe de mosselen in de wok. Op hoog vuur bak je ze tot ongeveer de helft openstaat, blus af met de wijn. En bak dan nog een paar minuten tot ze allemaal goed openstaan.
  • Met een schuimspaan schep je de mosselen bij de pasta in de andere wok en hussel het geheel.
  • Maak het af met de verse basilicum.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
mosselen wokken

Italiaanse mosselen met truffel linguine

Met dit mossel recept kun je dus thuis genieten van een restaurantkwaliteit gerecht! Het seizoen is ook in de herfst in volle gang. Dat biedt mogelijkheden om er fijne gerechtjes mee te maken. Koop je mosselen let dan vooral op het Zeker Zeeuws keurmerk. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het echte Zeeuwse mosselen zijn. Let bij het kopen van de tapenade op dat er wel ècht zwarte truffel in zit… Een potje moet zeker geen €2 kosten. Dan zit er alleen “nep” truffel in, of een truffelsmaakmaker. Dit gerecht heb ik meegenomen naar mijn vaste visboer en die heeft het helemaal goedgekeurd! Een groter compliment van een echte viskenner kun je niet krijgen toch?!

Andere mosselinspiratie? Check dan deze blogs maar eens!

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Italiaanse mosselen met truffel linguine
We gooien de mosselen zo hupla in de hete wok en blussen ze af met witte wijn!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland , het Nederlands Mosselbureau

Nog meer inspiratie?

12 gedachten over “Italiaanse mosselen met truffel linguine”

  1. Heerlijk mosselen, eet het elk jaar met mijn vriendin Fleur, alleen is het dit jaar niet gelukt! Wie weet nu wel??

  2. Pingback: Zeeuwse mosselen in currysaus - Heerlijke Happen

  3. Oeeh jummie! De combi met truffel klinky heerlijk. Ik doe heeeel graag mee Tijdens de zwangerschap een hele tijd geen mosselen gegeten en na de bevalling stond het al weer snel op het menu. Maar gezien de hoeveelheid verschillende mossel recepten ben jij het volgens mij wel met me eens dat je ze nooit genoeg kunt eten

  4. Ik wil niet laten weten waarom ik ze verdien mag waarom mijn man ze verdiend. Hij krijgt ze namelijk nooit. Ik lust ze niet en in onze oude keuken was de afzuiging niet best dus ik maakte ze ook nooit voor hem. Op vakantie in Frankrijk eet hij ze het liefst elke dag maar tja die ging niet door…. inmiddels zijn we verhuisd en hebben we goede afzuiging en met het recept erbij wil ik ze graag voor hem klaarmaken. Mijn schoonzoon heeft aangeboden om met hem mee te eten. Voor de wijn offer ik me graag op. En die tagliatelle maak ik voor mijn dochter en mezelf lekker met roerbakgroente. Ook Italiaans dus past perfect.

  5. Me zus verdiend dit omdat ze altijd voor iedereen klaar staat ook voor mij ze is dol op mossellen dus zou leuk zijn om haar hier mee te verrassen!!!!

  6. 4 stars
    Oh WoW, dat klinkt goed. Mijn man maakt ook wel eens curry, maar dan eten we verschillend. Dit recept lusten we ook echt allebei. Helemaal lekker voor komende week op ons 13e trouwdag!

  7. GEWOON MIJ MANNETJE EN IK VERDIEN DIT, OMDAT JOUW RECEPTEN ALTIJD LEKKER ZIJN HET ALTIJD HEERLIJK RUIKT ALS JIJ KOKEN BEZIG BEN EN OMDAT WIJ NOG GEEN MOSSELEN OP HEBBEN…

  8. Mijn man en ik zijn dol op mosselen!
    Ik maak ze eigenlijk altijd traditioneel klaar maar dit recept lijkt me overheerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept