Lamsbout gyros met tzatziki

Lamsbout Gyros met Zelfgemaakte Tzatziki en Berbere Kruiden

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Heerlijk mals lamsvlees met de exotische smaken van berbere kruiden, gecombineerd met romige tzatziki van geitenkaas. Dit mediterrane gerecht zet je binnen 25 minuten op tafel en is heerlijk als gezonde avondmaaltijd!

Soms is het zoeken naar een titel van je recept een dingetje. Net als bij deze Lamsbout gyros met zelfgemaakte tzatziki. Want is het nou helemaal exact gyros? Nee dat niet want dat is eigenlijk varkensvlees. Hier in de regio wordt lamsvlees verwerkt en bij dit bedrijf staat een gekoeld verkooppunt. Ik kan dus altijd tegen ook nog eens een scherpe prijs goed vlees kopen. Gecombineerd met nog wat andere fijne dingen die ik in huis had werd het dit fantastische broodje!

Lamsbout gyros met tzatziki

Berbere kruiden: de smaakmaker voor lamsvlees

Deze lamsbout gyros met tzatziki bracht ik op smaak met een nieuwe kruidenmix van Van Beekum specerijen. De mix heet berbere en heeft echt dat specifieke geurtje wat je bij van die kruidenstandjes ook ruikt. Het is een pittige Ethiopische kruidenmix die je vlees echt veel smaak geeft!

Lamsbout gyros met tzatziki

Wat maakt deze lamsbout gyros zo bijzonder?

De tzatziki in dit recept is ook een geheel nieuwe versie. Ik voegde er zachte geitenkaas aan toe en dat past echt perfect bij lamsvlees. Je klopt de kaas zacht samen met de kwark en dat geeft een heerlijke smaak. Op deze manier maken we weer eens een heel ander gerechtje. De naan zou je zelf kunnen maken, maar ik kocht ze gewoon kant-en-klaar bij de supermarkt, omdat ik weinig tijd had. Je zou ook flatbread kunnen gebruiken of een pita, beide zijn prima alternatieven.

Het toevoegen van zachte geitenkaas aan de tzatziki zorgt voor een extra romige textuur die heerlijk combineert met het malse lamsvlees. Elke hap biedt een smaakexplosie die de moeite waard is.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Lamsbout gyros met tzatziki

Lamsbout Gyros met Geitenkaas Tzatziki – Berbere Kruiden

Malse lamsbout strips met Ethiopische berbere kruiden en romige tzatziki van geitenkaas en kwark

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 66 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks, Mediterraan
Trefwoord: geitenkaas, granaatappelpitjes, komkommer, lamsbout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

grill pan

Ingrediënten:

  • 350 gram lamsbout - zonder bot
  • ½ komkommer
  • 100 gram kwark
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 el magere yoghurt
  • 2 naans - vers of zelfgemaakt
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 1 el cressen
  • olijfolie - extra vierge
  • peper
  • zout
  • 1 tl berbere kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bestrooi het vlees met de berbere kruidenmix en wrijf het aan beide zijdes van het vlees goed in.
  • Verhit een grill pan.
  • Rasp de komkommer met een grove rasp en knijp het vruchtvlees goed uit.
  • Pak je kom erbij en doe hierin de kwark, 60 gram geitenkaas en de yoghurt en met een vork of garde klop je alles goed op. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie en doe de geraspte komkommer erbij. Mix nogmaals, dit is je tzatziki.
  • Grill de lamsbout aan beide zijdes mooi goudbruin en zorg dat hij mooi rosé aan de binnenkant blijft. Laat even rusten.
  • Grill ondertussen de naans aan beide zijdes en besmeer ze daarna met een goede laag tztatiki.
  • Snijd het vlees in reepjes en leg op de tzatziki, maak het verder af met de overgebleven geitenkaas, granaatappelpitjes en de cressen.
  • Heerlijk Happen!
Marineer het vlees 30 minuten voor extra smaak
Nutrition Facts
Lamsbout Gyros met Geitenkaas Tzatziki – Berbere Kruiden
Amount per Serving
Calories
708
% Daily Value*
Fat
 
28
g
43
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
112
mg
37
%
Sodium
 
1259
mg
55
%
Potassium
 
493
mg
14
%
Carbohydrates
 
63
g
21
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
7
g
8
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
642
IU
13
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
210
mg
21
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij ook dol op lamsvlees? Het is vaak niet heel goedkoop, dus zo nu en dan kun je best een keertje voor een heel mooi stuk kiezen!

Meer lamsvlees recepten van Heerlijke Happen

Lamsbout met zomerse tomatensalsa

In de oven gegaarde lamsbout met persillade

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Lamsbout Gyros met Zelfgemaakte Tzatziki en Berbere Kruiden

Eén gedachte over “Lamsbout Gyros met Zelfgemaakte Tzatziki en Berbere Kruiden”

4.94 from 66 votes (63 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept