Estimated reading time: 3 minuten
Soms is het zoeken naar een titel van je recept een dingetje. Net als bij deze Lamsbout gyros met zelfgemaakte tzatziki. Want is het nou helemaal exact gyros? Nee dat niet want dat is eigenlijk varkensvlees. Hier in de regio wordt lamsvlees verwerkt en bij dit bedrijf staat een gekoeld verkooppunt. Ik kan dus altijd tegen ook nog eens een scherpe prijs goed vlees kopen. Gecombineerd met nog wat andere fijne dingen die ik in huis had werd het dit fantastische broodje!
Lamsbout gyros met tzatziki
Deze lamsbout gyros met tzatziki bracht ik op smaak met een nieuwe kruidenmix van Van Beekum specerijen. De mix heet berbere en heeft echt dat specifieke geurtje wat je bij van die kruidenstandjes ook ruikt. Het is een pittige Ethiopische kruidenmix die je vlees echt veel smaak geeft!
De tzatziki in dit recept is ook een geheel nieuwe versie. Ik voegde er zachte geitenkaas aan toe en dat past echt perfect bij lamsvlees. Je klopt de kaas zacht samen met de kwark en dat geeft een heerlijke smaak. Op deze manier maken we weer eens een heel ander gerechtje. De naan zou je zelf kunnen maken, maar ik kocht ze gewoon kant-en-klaar bij de supermarkt, omdat ik weinig tijd had. Je zou ook flatbread kunnen gebruiken of een pita, beide zijn prima alternatieven.
Het toevoegen van zachte geitenkaas aan de tzatziki zorgt voor een extra romige textuur die heerlijk combineert met het malse lamsvlees. Elke hap biedt een smaakexplosie die de moeite waard is.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Lamsbout gyros met tzatziki
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 350 gram lamsbout - zonder bot
- ½ komkommer
- 100 gram kwark
- 100 gram geitenkaas
- 4 el magere yoghurt
- 2 naans
- 4 el granaatappelpitjes
- 1 el cressen
- olijfolie
- peper
- zout
- 1 tl berbere kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bestrooi het vlees met de berbere kruidenmix en wrijf het aan beide zijdes van het vlees goed in.
- Verhit een grill pan.
- Rasp de komkommer met een grove rasp en knijp het vruchtvlees goed uit.
- Pak je kom erbij en doe hierin de kwark, 60 gram geitenkaas en de yoghurt en met een vork of garde klop je alles goed op. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie en doe de geraspte komkommer erbij. Mix nogmaals, dit is je tzatziki.
- Grill de lamsbout aan beide zijdes mooi goudbruin en zorg dat hij mooi rosé aan de binnenkant blijft. Laat even rusten.
- Grill ondertussen de naans aan beide zijdes en besmeer ze daarna met een goede laag tztatiki.
- Snijd het vlees in reepjes en leg op de tzatziki, maak het verder af met de overgebleven geitenkaas, granaatappelpitjes en de cressen.
- Heerlijk Happen!
Ben jij ook dol op lamsvlees? Ik heb nog wel een aantal fijne recepten met dit mooie stuk vlees. Het is vaak niet heel goedkoop, dus zo nu en dan kun je best een keertje voor een heel mooi stuk kiezen!
Lamsbout met zomerse tomatensalsa
In de oven gegaarde lamsbout met persillade
Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Recept lamsbout gyros met zelfgemaakte tzatziki