Geschatte leestijd: 4 minuten
Niets lekkerders dan in je keuken te staan en dat er heerlijke geuren uit de oven en vanaf het fornuis komen. Voor mij is dan ook onbegrijpelijk als ik soms mensen hoor zeggen dat ze helemaal niets hebben met koken. Gevarieerd en lekker eten koken is helemaal niet moeilijk en ik kan me ook niet voorstellen er ooit klaar mee te zijn. Zo ook deze limoenkip uit de oven met friet. De geur, de smaak het wakkert de smaakpapillen in je mond wel aan! En heel ingewikkeld is het niet om het te maken, snel aan de slag dus. limoen kip uit de oven
En zo maak je de Limoenkip uit de oven met friet:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
-Neem de kipfilet erbij en maak hem schoon, daarna wrijf je ze goed in met de kipkruiden. Neem een bordje erbij en doe hier wat bloem op, haal vervolgens de kip door de bloem en zorg dat er een dun laagje op zit.
-Verhit een koekenpan en doe hier een mix van roomboter en olijfolie in. Dit geeft door gebruik van de roomboter extra veel smaak aan de kip. Bak de kip aan beide zijdes mooi bruin. Omdat de kip dan zeker niet gaar is vanbinnen gaan we hem dus in de oven zetten. Leg ze daarom daarna in een ovenschotel en dek deze af met aluminiumfolie. Zet in de oven voor een minuut of 15.
De limoensaus maken
-Terwijl de kip in de oven verder gaar staat te worden gaan we aan de slag met de limoensaus. In dezelfde pan waar je net de kip in hebt gebakken voeg je de kappertjes, de knoflooktenen in plakjes, de olijven en de limoenen toe die je in schijfjes hebt gesneden. ( Let op dat je wel even de limoenen schoon schrobt) Bak het geheel even op hoog vuur en blus het dan af met de witte wijn. Laat dan op laag vuur de saus een beetje indikken. Lukt dat niet genoeg naar je zin voeg dan een klein papje van maizena toe.
-Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Giet de inhoud van de hele koekenpan bij de kip erbij en zet het dan nog even 5 minuutjes in de oven.
Limoenkip uit de oven met friet
Als de kip voor de laatste minuutjes in de oven staat bak je lekker je frietjes die je bij deze limoenkip uit de oven serveert. Vlak voor het serveren strooi je de geroosterde pijnboompitjes erop en dan : Heerlijk Happen!
Mix dit geheel door elkaar en bewaar in en potje, zo heb je een heerlijke zelfgemaakte kruidenmix in huis.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Limoenkip uit de oven met friet
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 kipfilet
- 2 limoenen in plakjes gesneden
- Bloem
- 250 ml witte wijn
- 3 el kappertjes
- 15 olijven
- 2 el pijnboompitjes geroosterd
- 3 tenen knoflook in plakjes
- kip kruiden - onderaan het recept geef ik je een tip om zelf een lekkere mix te maken
- olijfolie / roomboter
- friet met mayo
De kruidenmix voor kip maken
- 2 el zout
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl foelie - (poeder)
- 1 el kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 1 el uienpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
- Neem de kipfilet erbij en maak hem schoon, daarna wrijf je ze goed in met de kipkruiden. Neem een bordje erbij en doe hier wat bloem op, haal vervolgens de kip door de bloem en zorg dat er een dun laagje op zit.
- Bak de kip aan beide zijdes goudbruin, daarna in de oven verder laten garen.
- Verhit een koekenpan en doe hier een mix van roomboter en olijfolie in. Dit geeft door gebruik van de roomboter extra veel smaak aan de kip. Bak de kip aan beide zijdes mooi bruin. Omdat de kip dan zeker niet gaar is vanbinnen gaan we hem dus in de oven zetten. Leg ze daarom daarna in een ovenschotel en dek deze af met aluminiumfolie. Zet in de oven voor een minuut of 15.
De limoensaus maken
- Terwijl de kip in de oven verder gaar staat te worden gaan we aan de slag met de limoensaus. In dezelfde pan waar je net de kip in hebt gebakken voeg je de kappertjes, de knoflooktenen in plakjes, de olijven en de limoenen toe die je in schijfjes hebt gesneden. ( Let op dat je wel even de limoenen schoon schrobt) Bak het geheel even op hoog vuur en blus het dan af met de witte wijn. Laat dan op laag vuur de saus een beetje indikken. Lukt dat niet genoeg naar je zin voeg dan een klein papje van maizena toe.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Giet de inhoud van de hele koekenpan bij de kip erbij en zet het dan nog even 5 minuutjes in de oven.
- Als de kip voor de laatste minuutjes in de oven staat bak je lekker je frietjes die je bij deze limoenkip uit de oven serveert. Vlak voor het serveren strooi je de geroosterde pijnboompitjes erop
De kruidenmix voor kip maken
- Mix dit geheel door elkaar en bewaar in en potje, zo heb je een heerlijke zelfgemaakte kruidenmix in huis.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
limoen kip uit de oven
Vanavond weer patatdag hier
Deze is echt heerlijk!