Pastinaak stamppot met paddestoelen

Pastinaak stamppot met paddestoelen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ondanks dat ik best een vleeseter ben maak ik ook wel eens wat vegetarische gerechten. Zo ben ik ook dol op paddestoelen en dat zijn prima vleesvervangers. Nou vind ik het woord “vervanger” een klein beetje een jeukwoord… Vlees hoeft van mij namelijk niet persé vervangen te worden. Dat wekt namelijk het idee op dat hetgeen waarmee je het vlees vervangt eigenlijk minder lekker is. Misschien een gekke kronkel in mijn hoofd maar zo denk ik er nou eenmaal over. Deze pastinaak stamppot met paddestoelen was erg lekker en zeker aan te raden eens te maken. recept pastinaak stamppot vegetarisch

En zo maak je de Pastinaak stamppot met paddestoelen:

-Neem eerst de pastinaken erbij en schil met een dunschiller het buitenste vel eraf. Daarna snij je ze in kleine blokjes en doe je ze in een pan met water. Zorg dat ze onder staan maar vul de pan niet te vol met water. Strooi er wat peper en zout op. Kook de pastinaak zonder deksel want anders zie je niet of de pan droog kookt!

Pastinaak stamppot met paddestoelen
De verschillende soorten paddestoelen, waaronder de shiitake.

-De teentjes knoflook en het stuk knolselderij snij je in hele fijne blokjes. Doe deze in een kleine koekenpan met wat roomboter en laat het geheel op zacht vuur smoren tot het goudbruin wordt. Dit kan wel 15 minuutjes duren.

-Zodra de pastinaak zacht is giet je de blokjes af en doe je ze terug in de pan met de 25 gram roomboter. Met een stamper stamp je het geheel tot moes. Wil je extra smaak geven aan de stamppot dan is dit het moment om bijvoorbeeld nog een eetlepel mosterd eraan toe te voegen.

-In een andere koekenpan bak je de paddestoelen tot ze mooi van kleur en lekker zacht zijn.

Pastinaak stamppot met paddestoelen
Een heerlijke kom vol.

Pastinaak stamppot met paddestoelen

Schep de pastinaakstamp in een kom en voeg hier de gesmoorde knolselderij met knoflook aan toe. Deze zijn nu superlicht en geven een heerlijke smaak aan het gerechtje. Als laatste schep je de paddestoelen erop en garneer je het geheel met wat geroosterde pijnboompitjes

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pastinaak stamppot met paddestoelen

Pastinaak stamppot met paddestoelen

Ondanks dat ik best een vleeseter ben maak ik ook wel eens wat vegetarische gerechten. Zo ben ik ook dol op paddestoelen en dat zijn prima vleesvervangers. Nou vind ik het woord “vervanger” een klein beetje een jeukwoord… Vlees hoeft van mij namelijk niet persé vervangen te worden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 56 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: pastinaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 143kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 doosje gemengde paddestoelen
 • 3 pastinaken
 • 25 gram roomboter
 • 100 gram knolselderij
 • pijnboompitjes - geroosterde
 • olijfolie
 • 2 tenen knoflook

Kruiden en Specerijen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Neem eerst de pastinaken erbij en schil met een dunschiller het buitenste vel eraf. Daarna snij je ze in kleine blokjes en doe je ze in een pan met water. Zorg dat ze onder staan maar vul de pan niet te vol met water. Strooi er wat peper en zout op. Kook de pastinaak zonder deksel want anders zie je niet of de pan droog kookt!
 • De teentjes knoflook en het stuk knolselderij snij je in hele fijne blokjes. Doe deze in een kleine koekenpan met wat roomboter en laat het geheel op zacht vuur smoren tot het goudbruin wordt. Dit kan wel 15 minuutjes duren.
 • Zodra de pastinaak zacht is giet je de blokjes af en doe je ze terug in de pan met de 25 gram roomboter. Met een stamper stamp je het geheel tot moes. Wil je extra smaak geven aan de stamppot dan is dit het moment om bijvoorbeeld nog een eetlepel mosterd eraan toe te voegen.
 • in een andere koekenpan bak je de paddestoelen tot ze mooi van kleur en lekker zacht zijn.
 • Schep de pastinaakstamp in een kom en voeg hier de gesmoorde knolselderij met knoflook aan toe. Deze zijn nu superlicht en geven een heerlijke smaak aan het gerechtje. Als laatste schep je de paddestoelen erop en garneer je het geheel met wat geroosterde pijnboompitjes.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Pastinaak stamppot met paddestoelen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept pastinaak stamppot vegetarisch

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pastinaak stamppot met paddestoelen

14 gedachten over “Pastinaak stamppot met paddestoelen”

  1. Hi Richard, dat klinkt inderdaad als een verrassend lekkere toevoeging! Sowieso dol op kaas hier, leuk dat je een recept van mij geprobeerd hebt. Gr Francine

 1. Pingback: Bieflap reepjes in oestersaus met paddestoelen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Paddestoelen quiche met persillade - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Groene kool stamp met paddestoelen - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Zalm in cava met pastinaak puree - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept