Jackfruit stoofschotel uit de römertopf

Jackfruit stoofschotel uit de römertopf

Ken jij jackfruit? Ik kende het nog niet en was er dus best nieuwsgierig naar. Op uitnodiging van het Foodcabinet en Fairtrade original reed ik naar Amsterdam voor een heerlijk hysterische foodtour door de hoofdstad. We werden vervoerd in grappige tuktuk’s en reden langs vijf verschillende hotspots. Na al deze inspiratie werd ons gevraagd om zelf een lekker recept te verzinnen met jackfruit. Nu moet je weten dat deze jackfruit wat wegheeft van de smaak van artisjokken. Mijn eerste idee was een smoothie maken, maar dat gaat wat mij betreft niet zo heel goed samen. En zo bedacht ik me dat ik het lekker in mijn römertopf ging stoven. Goed idee want mijn man was er heel positief over! Ga jij ook aan de slag met deze jackfruit stoofschotel uit de römertopf?

 • 1 blik jackfruit van Fairtrade original
 • klein blikje kidneybonen
 • 3 sjalotten
 • halve pompoen in blokjes
 • verse tijm
 • 1 pot wildfond
 • 1 knolselderij
 • Franse kruiden
 • olijfolie
Jackfruit stoofschotel uit de römertopf
De Fairtrade jackfruit.

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

Het maken van deze schotel is helemaal niet ingewikkeld het kost alleen wat tijd in de oven.

-Haal eerst de jackfruit uit het blik en spoel ze af in een vergiet onder de kraan.

-Maak de sjalotten schoon en snij elke sjalot in drie stukken. De pompoen en de knolselderij maak je beide schoon en snij ze vervolgens in blokjes van 2 bij 2cm.

-Pak een grote koekenpan met hoge rand erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in bak de groente een paar minuutjes tot ze een beetje beginnen te verkleuren. Bestrooi met de kruiden en wat peper en zout.

Jackfruit stoofschotel uit de römertopf
Eventjes aanbakken in een koekenpan met wat olijfolie.

De römertopf

Week de römertopf een half uurtje in koud water. Dit kun je prima doen terwijl je met de groente zoals hierboven beschreven aan het werk bent.

Schep de groente uit de koekenpan in de schaal. Doe de kidneyboontjes erbij en schenk als laatste de wildfond erbij.

Daarna kan de schaal de oven in. De oven hoef je niet voor te verwarmen. Zet hem voor twee uur in de oven op 160 graden. Na het eerste uur even alles omscheppen.

Jackfruit stoofschotel uit de römertopf
Een heerlijke stoofschotel.

Jackfruit stoofschotel uit de römertopf

Na de twee uur haal je de römertopf uit de oven. Alle groente en de jackfruit zijn nu heerlijk zacht gestoofd. Jackfruit heeft een beetje de textuur van echt stoofvlees en dat was ook gelijk wat mijn man opmerkte.

Dit recept is gemaakt in een betaalde samenwerking met Fairtrade original en Foodcabinet.

2 gedachten over “Jackfruit stoofschotel uit de römertopf”

 1. Jackfruit is vooral een handige manier om vegetarisch of veganistisch te koken. Wat ter vervanging van de wilfond gebruiken? Ik vind de romertopf namelijk een fantastisch idee en eet vegetarisch.

  1. Hi Cora, ik zou de fond dan gewoon vervangen voor een lekkere groentebouillon. Daarmee is het Vega/vegan en een goed getrokken bouillon heeft ook goed smaak aan het gerecht. Gr Francine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.