linguine in roomsaus met gamba

Linguine in roomsaus met gamba

Traditiegetrouw gaan we elk jaar op vakantie met mijn beste vriendin en haar gezin naar de Ardennen. Een weekje Quality-time met elkaar, veel lekker eten, fijne wijntjes en inmiddels 3 meiden die fijn met elkaar spelen. Een goed recept voor een fijne vakantie dus. Het koken ( los van het bbq’en) neem ik altijd voor mijn rekening en dat laat iedereen zich lekker aanleunen. Voordeel hiervan is dat ik kan koken en eindelijk niet eens hoef af te wassen of op te ruimen want dat doet de rest hier dan. Een pasta gaat er altijd bij iedereen wel in, zo ook deze linguine in roomsaus met gamba. Overigens nog een uitdaging op een keramische kookplaat koken, zeker als je gas gewend bent thuis. Maar met een beetje geduld en een hoop gezelligheid aan tafel tijdens het wachten op het eten kom je een heel eind.

linguine in roomsaus met gamba
Met lekkere grote gamba’s erbij, smullen geblazen.

Linguine in roomsaus met gamba

Een heerlijke pasta met een fijne roomsaus.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: champignons, gamba, knoflook, linguine, zongedroogde tomaatjes
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • pan
  • grote koekenpan of wok

Ingrediënten

  • 1 zak grote gamba's
  • 500 gram linguine
  • 1 doos champignons
  • 1 doos gemengde champignons
  • 1 doosje zongedroogde tomaatjes uit het versschap
  • 200 gr Parmezaanse kaas
  • 4 tenen knoflook
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 el gedroogde basilicum
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie

Instructies

  • Snipper de knoflooktenen en maak de champignons schoon. Snijd ze vervolgens in plakken. De zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  • Neem de wok of grote koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Voeg de knoflook, champignons en tomaatjes toe en bak ze voor een minuutje of 5.
  • Giet de kippenbouillon erbij en roer door de groente. Dan kan de room erbij met de geraspte kaas en basilicum en roer de saus door.
  • Kook ondertussen de linguine al dente. Giet af en voeg toe aan de groentemix. Schep alles door elkaar.
  • Bak de garnalen in wat olijfolie in een koekenpan en serveer ze bij de pasta.
  • Heerlijk Happen!

Notities

– Je kunt de gamba’s nog op smaak brengen met wat zout, peper en persillade. 
linguine in roomsaus met gamba
Door de linguine al dente te koken, gaart hij nog even door in de pan met de saus en is dan helemaal goed doorgekookt.

Linguine in roomsaus met gamba

Linguine is het meervoud van linguina wat tongetje betekent. Het is dus een pasta soort die plat is, en niet zoals spaghetti de ronde vorm. Hij is wel iets dikker dan spaghetti en dus zul je het ook iets langer moeten koken. In dit recept gebruik ik gedroogde basilicum, maar je zou ook heel goed verse basilicum kunnen gebruiken. Deze had ik helaas even niet voorradig in ons vakantiehuis, maar het smaakte prima!

De kwaliteit van de foto’s laat iets te wensen over omdat de belichting in het vakantiehuis niet helemaal top was helaas.

Wil jij nog meer lekkere recepten met gamba’s maken? Probeer eens 1 van de volgende:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *