Traditiegetrouw gaan we elk jaar op vakantie met mijn beste vriendin en haar gezin naar de Ardennen. Een weekje Quality-time met elkaar, veel lekker eten, fijne wijntjes en inmiddels 3 meiden die fijn met elkaar spelen. Een goed recept voor een fijne vakantie dus. Het koken ( los van het bbq’en) neem ik altijd voor mijn rekening en dat laat iedereen zich lekker aanleunen. Voordeel hiervan is dat ik kan koken en eindelijk niet eens hoef af te wassen of op te ruimen want dat doet de rest hier dan. Een pasta gaat er altijd bij iedereen wel in, zo ook deze linguine in roomsaus met gamba. linguini

Overigens nog een uitdaging op een keramische kookplaat koken, zeker als je gas gewend bent thuis. Maar met een beetje geduld en een hoop gezelligheid aan tafel tijdens het wachten op het eten kom je een heel eind.

Linguine in roomsaus met gamba
Linguine is het meervoud van linguina wat tongetje betekent. Het is dus een pasta soort die plat is, en niet zoals spaghetti de ronde vorm. Hij is wel iets dikker dan spaghetti en dus zul je het ook iets langer moeten koken. In dit recept gebruik ik gedroogde basilicum, maar je zou ook heel goed verse basilicum kunnen gebruiken. Deze had ik helaas even niet voorradig in ons vakantiehuis, maar het smaakte prima!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Linguine in roomsaus met gamba
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak grote gamba's
- 500 gram linguine
- 1 doos champignons
- 1 doos gemengde champignons
- 1 doosje zongedroogde tomaatjes - uit het versschap
- 200 gr Parmezaanse kaas
- 4 tenen knoflook
- 250 ml kippenbouillon
- 3 el gedroogde basilicum
- 100 ml kookroom
- olijfolie
En zo maak je het:
- Snipper de knoflooktenen en maak de champignons schoon. Snijd ze vervolgens in plakken. De zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Neem de wok of grote koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Voeg de knoflook, champignons en tomaatjes toe en bak ze voor een minuutje of 5.
- Giet de kippenbouillon erbij en roer door de groente. Dan kan de room erbij met de geraspte kaas en basilicum en roer de saus door.
- Kook ondertussen de linguine al dente. Giet af en voeg toe aan de groentemix. Schep alles door elkaar.
- Bak de garnalen in wat olijfolie in een koekenpan en serveer ze bij de pasta.
- Heerlijk Happen!
Wil jij nog meer lekkere recepten met gamba’s maken zoals Linguine in roomsaus met gamba? Probeer eens 1 van de volgende:
- Deze heerlijke hoisin noodles met gamba’s.
- Of deze amuse met chorizo en avocadocreme.
- Maar ook deze pappardelle met gamba en zwarte knoflook.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
linguini
Pingback: Linguine in romige saus met gamba's - Heerlijke Happen
Pingback: Gamba wrap met pittige saus met chili - Heerlijke Happen
Pingback: Knolselderijsoep met gamba en zeekraal - Heerlijke Happen
Pingback: Argentijnse garnalenspies met linguine - Heerlijke Happen
Pingback: Kippendij in champignon roomsaus - Heerlijke Happen
We eten hier elke week wel een keer garnalen.
Pingback: Italiaanse mosselen met truffel linguine - Heerlijke Happen
Pingback: Romige knoflooksoep met gamba - Heerlijke Happen