Geschatte leestijd: 3 minuten
Had ik het laatst al met jullie over lekker thuis lunchen en goed voor jezelf zorgen. Zo til je met deze luxe Amerikaanse BLT sandwich je lunch naar een hoger niveau! Een stukje toast is ook maar een geroosterde boterham die we in dit receptje nog extra op smaak brengen. Op deze manier krijgt je broodje van “top to bottom” een fantastische smaakbeleving.
En ja ik ben het met je eens, zomaar even je tanden in deze sandwich zetten, dát zal een uitdaging zijn. Heeft de originele BLT eigenlijk alleen maar bacon, lettuce, en tomato tussen zijn toast liggen, bij deze sandwich voegen we extra groenten toe! Wat zit er allemaal in? Check het recept hieronder maar, en serveer jezelf een luxe Amerikaanse BLT sandwich met de lunch.
Een heerlijke sandwich
Eigenlijk is een BLT toast een heel mooi basis recept om zelf lekker mee verder te experimenteren. Door bijvoorbeeld verschillende sausjes te gebruiken zoals ik ook gedaan heb. Want natuurlijk is mayonaise super lekker, maar er is zoveel meer! Zoals dus de Harissa die ik gebruikt hebt in deze luxe Amerikaanse BLT sandwich. Let wel: de milde versie daarvan, want een normale Harissa is nogal pittig!
Eigenlijk te vergelijken met een sambal of hot-sauce. Niet voor mensen dus die net als ik al snel “in de fik” staan. Deze BLT sandwich met aubergine maken is dus ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Hier thuis kreeg hij de stempel “goedgekeurd” wat betekent dat hij op de blog kan! Laat hieronder eens horen wat jij vindt van deze luxe Amerikaanse BLT sandwich?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Luxe Amerikaanse BLT sandwich
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 plakken brood - ( naar keuze )
- 4 plakken bacon
- 1 rijpe tomaat
- ½ avocado
- handvol rucola salade
- 4 plakken aubergine
Uit je voorraadkast
- 2 eetlepels harissa
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 50 gram bloem
- ½ kom panko broodkruimels
- 1 ei - losgeklopt
- persillade kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd van een ongesneden brood 4 plakken brood. Ik kocht een afbakbrood. Snijd de knoflook door het midden en strijk hiermee over het brood. Druppel wat olijfolie erop en bak ze vervolgens af in een oven op 200 graden. Een minuutje of 8.
- Neem twee kommetjes erbij, doe in het ene kommetje het ei en klopt het los. Doe in het andere kommetje een laag panko, de bloem en breng op smaak met de persillade kruiden mix het goed met elkaar. Je kunt ook kruiden kiezen die jij lekker vindt.
- Snijd van een aubergine 4 plakken af. Dip deze eerst in het kommetje met ei, daarna in de panko mix, zo komt er een lekker laagje om de aubergine te zitten.
- Verhit een koekenpan, bak de bacon plakken uit. Veeg daarna het vet uit de pan met een keukenpapiertje en doe er wat olijfolie in. Bak de plakken aubergine aan beide zijdes tot het kruimlaagje mooi goudbruin is.
- Besmeer twee plakken toast met wat harissa.
- Begin met wat rucola, leg daarop de aubergine plakken, dan wat plakjes avocado, tomaat, bacon en dek af met de tweede toast. Herhaal nogmaals voor het andere broodje.
- Heerlijk Happen.
Sandwiches en toast wie vind dat nou niet lekker? Ik heb nog een paar ideetjes voor je:
Deze makkelijke avocado toast met honing.
Of deze gemarineerde kippendij op geroosterde toast.
En hoe ik hem ooit zelf al eens plaatste: deze BLT.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijke lunch
Wat een lekkere lunch is dit. Super belegd ook!
Ik ga hiervan watertanden, zo leuk dat je dit buiten gefotografeerd hebt! Maak je dit vaak?
Veel lekkerder gaat een lunch niet worden