Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Geschatte leestijd: 4 minuten

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Waarom dit een echt luxe gevuld stokbrood is? Deels omdat de producten die ik gebruikt heb echt luxe vlees of groente is, maar ook wanneer hij op je bord ligt het een luxueus broodje is! Helemaal niet erg om jezelf soms eens te verwennen met een lekker broodje. De kaas die we op dit broodje laten smelten is “raclette”. Een echte Zwitserse kaas, maar de naam is van oorsprong Frans. “Racler” betekent namelijk in het Frans schrapen of schaven. Als je wel eens op wintersport bent geweest zul je het vast een keer gegeten hebben in een restaurant met zo’n groot raclette-apparaat op je tafel. Bovenop dit luxe stokbrood met Wagyus gehakt smelten we dus deze heerlijke kaas en geven we nog wat extra smaak aan het brood. gehakt recepten

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

En zo maak je de Luxe stokbrood met wagyus gehakt:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

-Neem de stokbroden uit hun verpakking en met een broodmes snij je ongeveer een centimeter van de bovenkant af. Snij daarna voorzichtig de inhoud van het stokbrood eruit. Pas op dat je niet de bodem opensnijdt. (De inhoud gebruiken we niet, je kunt eventueel dat laten drogen om als broodkruim in een ander recept te gebruiken.)

-Dan neem je de sjalotten, knoflook tenen, paprika, en champignons erbij. Maak alles schoon en snipper de sjalotten, en snij de rest in blokjes.

-In een koekenpan rul je het gehakt en breng je het op smaak met het zout, peper en Provençaalse kruiden, dan voeg je alle gesneden groenten toe en laat je het op rustig vuur even 5 minuten meebakken. Pak de stokbroden erbij en met een lepel vul je de broden, er mag best een bolletje boven het stokbrood ontstaan.

-Leg ten slotte de plakjes raclette kaas op de stokbroden en schuif ze in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet voor 10 minuten in de oven. Zet vervolgens je oven op grill-stand en laat ze een minuutje grillen tot de kaas mooi gekleurd is.

Luxe stokbrood met Wagyus gehakt

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Wanneer je ze uit de oven gehaald hebt leg je ze op een mooi bord en strooi je er nog wat verse gehakte peterselie overheen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Waarom dit een echt luxe gevuld stokbrood is? Deels omdat de producten die ik gebruikt heb echt luxe vlees of groente is, maar ook wanneer hij op je bord ligt het een luxueus broodje is!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 15 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: wagyus gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 afbak stokbroden
  • 2 sjalotten
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram Wagyus gehakt - online of bij speciale slager verkrijgbaar
  • Provençaalse kruiden
  • selderij zout
  • peper
  • verse gehakte peterselie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
  • Neem de stokbroden uit hun verpakking en met een broodmes snij je ongeveer een centimeter van de bovenkant af. Snij daarna voorzichtig de inhoud van het stokbrood eruit. Pas op dat je niet de bodem opensnijdt. (De inhoud gebruiken we niet, je kunt eventueel dat laten drogen om als broodkruim in een ander recept te gebruiken.)
  • Dan neem je de sjalotten, knoflook tenen, paprika, en champignons erbij. Maak alles schoon en snipper de sjalotten, en snij de rest in blokjes.
  • In een koekenpan rul je het gehakt en breng je het op smaak met het zout, peper en Provençaalse kruiden, dan voeg je alle gesneden groenten toe en laat je het op rustig vuur even 5 minuten meebakken. Pak de stokbroden erbij en met een lepel vul je de broden, er mag best een bolletje boven het stokbrood ontstaan.
  • Leg ten slotte de plakjes raclette kaas op de stokbroden en schuif ze in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet voor 10 minuten in de oven. Zet vervolgens je oven op grill-stand en laat ze een minuutje grillen tot de kaas mooi gekleurd is.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Luxe stokbrood met wagyus gehakt? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gehakt recepten

Start » Recepten » Lunchgerechten » Luxe stokbrood met wagyus gehakt

5 gedachten over “Luxe stokbrood met wagyus gehakt”

4.94 from 15 votes (11 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept