Vandaag gaan we zelf kruidenboter maken. Een stokbroodje zònder kruidenboter bij de BBQ dat kan eigenlijk niet toch? Ik ben er echt dol op en sinds ik ze zelf maak heb ik helemaal de smaak te pakken wat betreft het variëren hiermee. Werken met zwarte knoflook stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, zeker om deze eens te verwerken in een lekkere kruidenboter. De knoflook smaakt eigenlijk heel zoet en helemaal niet zo enorm naar knoflook gek genoeg. Dit komt doordat de knoflook gefermenteerd wordt. Hierdoor is hij ook helemaal zwart. Ik ging lekker aan de slag en maakte huisgemaakte kruidenboter op drie manieren.

Wat heb je nodig voor huisgemaakte kruidenboter op drie manieren:
Boter nummer 1, de zwarte knoflookboter
- 1 bol zwarte knoflook
- een tl zeezout
- een tl gemalen peperkorrels
- 1 el gedroogde kruiden ( kan Procencaals of Italiaans zijn)
- 200 gr ongezouten roomboter
Voordat je begint met zelf kruidenboter maken, moet je ervoor zorgen dat de roomboter op kamertemperatuur is. Dan kun je hem makkelijk prakken en mengen met de rest van de ingrediënten. Ik heb voor dit recept 5 teentjes zwarte knoflook gebruikt.
Neem een kom erbij en doe hier de boter in, voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Prak het geheel tot een zachte boter. Neem daarna een stuk vershoudfolie erbij en schep de boter hier op. Duw het voorzichtig tot een soort rolletje. Als laatste vouw je hem dicht en rol je hem op en leg hem dan in de koelkast om op te laten stijven. Easy peasy zou ik zo zeggen!
Dit herhaal je met de twee andere botertjes op precies dezelfde manier. Ik zal hieronder dus alleen de ingrediënten in een lijst voor jullie zetten, de rest spreekt voor zich.

Boter nummer 2: de pesto boter
Om deze boter te maken ga je eerst een huisgemaakte pesto maken. Het recept hiervoor vind je hier.
- 200 gr ongezouten roomboter
- 4 el pesto
- peper/zout

Boternummer 3: de zongedroogde tomaat/ kappertjes boter
- 200 gr ongezouten roomboter
- 8 groene olijven ( kleintjes)
- 7 zongedroogde tomaatjes fijn gehakt
- 2 el kappertjes fijn gehakt
- 2 el peterselie
- 1 teen geperste knoflook
- zeezout/ peper

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren
En zo heb je drie fantastische botertjes! Je kunt de huisgemaakte kruidenboter best een paar dagen in de koelkast bewaren, maar of ze dat redden? Hier gingen ze allemaal op bij het stokbrood, maar ook lekker een klodder op de Tbone steaks: Heerlijk Happen! Ik kan het iedereen aanraden: zelf kruidenboter maken!

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Boter nummer 1, de zwarte knoflookboter
- 1 bol zwarte knoflook
- 1 tl zeezout
- 1 tl gemalen peperkorrels
- 1 el gedroogde kruiden - kan Procencaals of Italiaans zijn
- 200 gr ongezouten roomboter
Boter nummer 2: de pesto boter
Boternummer 3: de zongedroogde tomaat/ kappertjes boter
- 200 gr ongezouten roomboter
- 8 groene olijven - kleintjes
- 7 zongedroogde tomaatjes fijn gehakt
- 2 el kappertjes fijn gehakt
- 2 el peterselie
- 1 teen geperste knoflook
- zeezout
- peper
En zo maak je het:
- Voordat je begint met zelf kruidenboter maken, moet je ervoor zorgen dat de roomboter op kamertemperatuur is. Dan kun je hem makkelijk prakken en mengen met de rest van de ingrediënten. Ik heb voor dit recept 5 teentjes zwarte knoflook gebruikt.
- Neem een kom erbij en doe hier de boter in, voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Prak het geheel tot een zachte boter. Neem daarna een stuk vershoudfolie erbij en schep de boter hier op. Duw het voorzichtig tot een soort rolletje. Als laatste vouw je hem dicht en rol je hem op en leg hem dan in de koelkast om op te laten stijven. Easy peasy zou ik zo zeggen!
- Dit herhaal je met de twee andere botertjes op precies dezelfde manier. Ik zal hieronder dus alleen de ingrediënten in een lijst voor jullie zetten, de rest spreekt voor zich.
Meer recepten uitproberen zoals huisgemaakte kruidenboter op drie manieren? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Mediterraanse orzo met honingkip
Appeltjes hachee met rode kool
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kruidenboter stokbrood
Goedemiddag,
Een vraagje waar koop je zwarte knoflook?
Mvg,
Djarmein.
Pingback: De lekkerste huisgemaakte mayonaise - Heerlijke Happen
Pingback: Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter - Heerlijke Happen
Pingback: De beroemde dip van buurman Marco - Heerlijke Happen
niets lekkerder dan zelfgemaakte kruidenboter
Pingback: Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons - Heerlijke Happen
Pingback: Per-Erik Kladdkaka taart met slagroom - Heerlijke Happen
Pingback: Luxe stokbrood met wagyus gehakt - Heerlijke Happen