Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren

Een stokbroodje zònder kruidenboter bij de BBQ dat kan eigenlijk niet toch? Ik ben er echt dol op en sinds ik ze zelf maak heb ik helemaal de smaak te pakken wat betreft het variëren hiermee. Werken met zwarte knoflook stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, zeker om deze eens te verwerken in een lekkere kruidenboter. De knoflook smaakt eigenlijk heel zoet en helemaal niet zo enorm naar knoflook gek genoeg. Dit komt doordat de knoflook gefermenteerd wordt. Hierdoor is hij ook helemaal zwart. Ik ging lekker aan de slag en maakte huisgemaakte kruidenboter op drie manieren.

Wat heb je nodig:

Boter nummer 1, de zwarte knoflookboter
  • 1 bol zwarte knoflook
  • een tl zeezout
  • een tl gemalen peperkorrels
  • 1 el gedroogde kruiden ( kan Procencaals of Italiaans zijn)
  • 200 gr ongezouten roomboter

Zorg ervoor dat voordat je begint je roomboter op kamertemperatuur is. Dan kun je hem makkelijk prakken en mengen met de rest van de ingrediënten. Ik heb voor dit recept 5 teentjes knoflook gebruikt.

Neem een kom erbij en doe hier de boter in, voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Prak het geheel tot een zachte boter. Neem daarna een stuk vershoudfolie erbij en schep de boter hier op. Duw het voorzichtig tot een soort rolletje. Als laatste vouw je hem dicht en rol je hem op en leg hem dan in de koelkast om op te laten stijven. Easy peasy zou ik zo zeggen!

Dit herhaal je met de twee andere botertjes op precies dezelfde manier. Ik zal hieronder dus alleen de ingrediënten in een lijst voor jullie zetten, de rest spreekt voor zich.

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren
Deze pestoboter is ook echt een aanrader!
Boter nummer 2 de pesto boter

Hiervoor maak je eerst een huisgemaakte pesto. Het recept hiervoor vind je hier.

  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 4 el pesto
  • peper/zout
Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren
Lekker kleurrijk met de tomaat erin.
Boternummer 3 de zongedroogde tomaat/ kappertjes boter
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 8 groene olijven ( kleintjes)
  • 7 zongedroogde tomaatjes fijn gehakt
  • 2 el kappertjes fijn gehakt
  • 2 el peterselie
  • 1 teen geperste knoflook
  • zeezout/ peper

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren

En zo heb je drie fantastische botertjes! Je kunt ze best een paar dagen in de koelkast bewaren, maar of ze dat redden? Hier gingen ze allemaal op bij het stokbrood, maar ook lekker een klodder op de Tbone steaks: Heerlijk Happen!

3 gedachten over “Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren”

  1. Pingback: Pappardelle met gamba en zwarte knoflook - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *