
Regenboog wrap met verse hummus
Geen zin in een boterham tijdens je lunch? Of op zoek naar wat variatie op je boterham met kaas? Dan is deze regenboog wrap met verse hummus er echt één voor jou. Op deze manier krijg je al veel groenten binnen en de hummus geeft het een lekker luxe tintje. Natuurlijk maken we de hummus zelf want dat is echt zo gepiept. Keukenmachine erbij mixen en hoppa smeren maar. Je zou wanneer je veel tijd hebt de wraps ook zelf kunnen maken, maar in dit recept heb ik gewoon kant en klare tortilla’s gebruikt. Je zou wel kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de volkoren of meergranen versie.
En dit heb je nodig voor 2 regenboog wrap’s met verse hummus:

- komkommer
- rode paprika
- gele paprika
- winterwortel
- blaadjes botersla
Voor de hummus heb je nodig:
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 3 theelepels Tahin ( sesampasta)
- 1 of 2 teentjes knoflook
- zout/ peper
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel komijnpoeder (Djinten)
- 4 eetlepels olijfolie
En zo maak je de regenboog wrap met verse hummus:
-We beginnen eerst met de hummus te maken. Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de hummus erin. Druk op Pulse en daarna nog een aantal keer totdat je een mooie gladde mix hebt. Schep alles in een kommetje en zet deze apart. Je kunt er nog wat paprikapoeder overheen strooien.
-Neem alle groenten erbij en was ze goed. Daarna snij je er met een scherp mes mooi smalle reepjes mee.
-Verwarm je oven op 160 graden, daar kun je de wraps in een aantal minuten verwarmen of je bakt ze heel even in een koekenpan zonder olie.
-Neem de warme wraps erbij en smeer eerst de hummus erop, daarna beleg je ze met de groenten.

Regenboog wrap met verse hummus
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 Komkommer
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 winterwortel
- blaadjes botersla
Voor de hummus heb je nodig:
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 3 theelepels Tahin - sesampasta
- 1 of 2 teentjes knoflook
- zout/ peper
- 1 sap van een citroen
- 1 theelepel komijnpoeder - Djinten
- 4 eetlepels olijfolie
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de hummus te maken. Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de hummus erin. Druk op Pulse en daarna nog een aantal keer totdat je een mooie gladde mix hebt. Schep alles in een kommetje en zet deze apart. Je kunt er nog wat paprikapoeder overheen strooien.
- Neem alle groenten erbij en was ze goed. Daarna snij je er met een scherp mes mooi smalle reepjes mee.
- Verwarm je oven op 160 graden, daar kun je de wraps in een aantal minuten verwarmen of je bakt ze heel even in een koekenpan zonder olie.
- Neem de warme wraps erbij en smeer eerst de hummus erop, daarna beleg je ze met de groenten.
- Rol ten slotte de wraps op en klaar is je lunch!
Regenboog wrap met verse hummus
Rol ten slotte de wraps op en klaar is je lunch! Als je ze in aluminiumfolie verpakt kun je ze ook mooi mee naar je werk nemen om de wrap met hummus daar op te eten. In ieder geval is het: Heerlijk happen!
RT @HeerlijkeHappen: Regenboog wrap met verse #Hummus
Geen zin in een boterham tijdens je lunch? Of op zoek naar wat variatie op je boterha…
RT @HeerlijkeHappen: Regenboog wrap met verse #Hummus
Geen zin in een boterham tijdens je lunch? Of op zoek naar wat variatie op je boterha…
Pingback: Sushi met matcha hummus en mango - Heerlijke Happen
Pingback: Wrap met gegrilde paprika hummus - Heerlijke Happen
Pingback: Week 18 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Pingback: Lekker pittige pompoen hummus - Heerlijke Happen
Pingback: Chocolade boterhammen bommetjes - Heerlijke Happen