Knoflookbroodje met luxe salade

Knoflookbroodje met luxe salade

Knoflookbroodje met luxe salade

Lekker hapje en als je niet uitkijkt is het broodje in no-time op. Het maken van het broodje heb je zo gedaan en je hebt er ook niet heel veel ingrediënten voor nodig. Dit soort broodjes kun je ook wel kopen bij allerhande pizzabakkerijen als bijgerecht. De salade is een hele lekkere salade met avocado en prosciutto ham. Dit gerechtje kun je zeker heel goed gebruiken als een voorgerechtje bij een diner. Of straks bij het kerstdiner. Ik hou van de pure smaken van dit knoflookbroodje met luxe salade en bovendien verder geen poespas.

En dit heb je nodig voor vier personen

  • half pak pizzadeeg
  • olijfolie
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakken prosciutto
  • 2 avocado’s
  • 20 tomaatjes
  • peper/zout
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie
  • geraspte pecorino
  • 50 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

-Neem het pak met deegmix voor pizza erbij en schud de helft in een grote kom. Doe er daarna 2 eetlepels olijfolie bij en 125ml water.( Deze hoeveelheden zijn voor het pak van Koopmans, dit kan anders zijn bij een ander merk.) Mix dit vervolgens door elkaar tot je een deegbal hebt. Rol de deegbal uit tot een langwerpig plat broodje. Leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier en snij hem voorzichtig in lange repen.

-Smelt de roomboter en voeg hier de twee uitgeknepen tenen knoflook aan toe en ook de drie eetlepels verse peterselie. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Met een kwastje smeer je het broodje helemaal in. Strooi er als laatste de geraspte Pecorino kaas op en druk deze een beetje aan. Zet in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

-Ondertussen maken we de salade. Was de groenten en snij daarna de tomaatjes in vieren, de mozzarella bol in kleine blokjes en de avocado ook.

-Neem als laatste de glaasjes erbij en vul ze op met de sla en de rest van de ingrediënten.

Knoflookbroodje met luxe salade

Serveer met een lekker glas witte wijn, en let op de knoflook broodjes zijn zo voor je neus weggekaapt: Heerlijk happen!