Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Waarom dit een echt luxe gevuld stokbrood is? Deels omdat de producten die ik gebruikt heb echt luxe vlees of groente is, maar ook wanneer hij op je bord ligt het een luxueus broodje is!
Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Waarom dit een echt luxe gevuld stokbrood is? Deels omdat de producten die ik gebruikt heb echt luxe vlees of groente is, maar ook wanneer hij op je bord ligt het een luxueus broodje is! Helemaal niet erg om jezelf soms eens te verwennen met een lekker broodje. De kaas die we op dit broodje laten smelten is “raclette”. Een echte Zwitserse kaas, maar de naam is van oorsprong Frans. “Racler” betekent namelijk in het Frans schrapen of schaven. Als je wel eens op wintersport bent geweest zul je het vast een keer gegeten hebben in een restaurant met zo’n groot raclette-apparaat op je tafel. Bovenop dit luxe stokbrood met Wagyus gehakt smelten we dus deze heerlijke kaas en geven we nog wat extra smaak aan het brood.

Voor 2 personen Luxe stokbrood met wagyus gehakt heb je nodig:

Luxe stokbrood met wagyus gehakt
  • 2 afbak stokbroden
  • 2 sjalotten
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram Wagyus gehakt ( online of bij speciale slager verkrijgbaar)
  • Provençaalse kruiden
  • selderij zout
  • peper
  • verse gehakte peterselie

En zo maak je de Luxe stokbrood met wagyus gehakt:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

-Neem de stokbroden uit hun verpakking en met een broodmes snij je ongeveer een centimeter van de bovenkant af. Snij daarna voorzichtig de inhoud van het stokbrood eruit. Pas op dat je niet de bodem opensnijdt. (De inhoud gebruiken we niet, je kunt eventueel dat laten drogen om als broodkruim in een ander recept te gebruiken.)

-Dan neem je de sjalotten, knoflook tenen, paprika, en champignons erbij. Maak alles schoon en snipper de sjalotten, en snij de rest in blokjes.

-In een koekenpan rul je het gehakt en breng je het op smaak met het zout, peper en Provençaalse kruiden, dan voeg je alle gesneden groenten toe en laat je het op rustig vuur even 5 minuten meebakken. Pak de stokbroden erbij en met een lepel vul je de broden, er mag best een bolletje boven het stokbrood ontstaan.

-Leg ten slotte de plakjes raclette kaas op de stokbroden en schuif ze in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet voor 10 minuten in de oven. Zet vervolgens je oven op grill-stand en laat ze een minuutje grillen tot de kaas mooi gekleurd is.

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Waarom dit een echt luxe gevuld stokbrood is? Deels omdat de producten die ik gebruikt heb echt luxe vlees of groente is, maar ook wanneer hij op je bord ligt het een luxueus broodje is!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: wagyus gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • 2 afbak stokbroden
  • 2 sjalotten
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram Wagyus gehakt - online of bij speciale slager verkrijgbaar
  • Provençaalse kruiden
  • selderij zout
  • peper
  • verse gehakte peterselie
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
  • Neem de stokbroden uit hun verpakking en met een broodmes snij je ongeveer een centimeter van de bovenkant af. Snij daarna voorzichtig de inhoud van het stokbrood eruit. Pas op dat je niet de bodem opensnijdt. (De inhoud gebruiken we niet, je kunt eventueel dat laten drogen om als broodkruim in een ander recept te gebruiken.)
  • Dan neem je de sjalotten, knoflook tenen, paprika, en champignons erbij. Maak alles schoon en snipper de sjalotten, en snij de rest in blokjes.
  • In een koekenpan rul je het gehakt en breng je het op smaak met het zout, peper en Provençaalse kruiden, dan voeg je alle gesneden groenten toe en laat je het op rustig vuur even 5 minuten meebakken. Pak de stokbroden erbij en met een lepel vul je de broden, er mag best een bolletje boven het stokbrood ontstaan.
  • Leg ten slotte de plakjes raclette kaas op de stokbroden en schuif ze in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet voor 10 minuten in de oven. Zet vervolgens je oven op grill-stand en laat ze een minuutje grillen tot de kaas mooi gekleurd is.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Luxe stokbrood met Wagyus gehakt

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Wanneer je ze uit de oven gehaald hebt leg je ze op een mooi bord en strooi je er nog wat verse gehakte peterselie overheen: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Luxe stokbrood met wagyus gehakt? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

9 gedachten over “Luxe stokbrood met wagyus gehakt”

  1. Pingback: Francine Bij Halsebroek Wagyus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: De wagyu burger bowl met heerlijke groenten - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Knoflookbroodje met luxe salade - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Luxe paddestoelensoep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept