Chocolade fudge scones recept

Chocolade fudge scones recept

Geschatte leestijd: 4 minuten

Natuurlijk niet alleen met Pasen een lekker hapje, deze chocolade fudge scones recept zijn het jaar rond lekker! En het leuke ervan is dat ze zó gemaakt zijn en je veelal alles al in huis hebt. Sowieso is het een goed idee om je voorraadkasten op peil te houden met deze basis producten. Dan kun je altijd wat lekkers tevoorschijn toveren als je bezoek krijgt. Scones kennen we natuurlijk uit Engeland waar ze bij de thee worden gegeten met clotted cream en jam. Bij dit scones recept heb ik de jam even achterwege gehouden want ik vond ze met de chocolade en slagroom wel zoet genoeg! Ik heb in dit recept de repen van Johnny Doodle gebruikt. Daar zitten al de stukjes fudge in die je nodig hebt. Is deze reep niet te krijgen bij jouw supermarkt, dan kun je blokjes fudge klein hakken en deze erbij doen. Laten we ze snel gaan maken!

scones recept
De chocolade smelt natuurlijk in de scones tijdens het bakken en dat is super lekker!

Chocolade fudge scones recept

De scone is een soort snel brood dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Wist je dat? Het wordt gemaakt van tarwe- of havermeel met bakpoeder als rijsmiddel en gebakken op een bakplaat. Het wordt vaak licht gezoet en soms bestreken met eigeel. De scone is een belangrijk onderdeel van de cream tea, een typisch Britse traditie waarbij je thee drinkt met allerlei kleine hapjes, zoals scones met jam en clotted cream. In Nederland kennen we deze traditie iets minder, hoewel je tegenwoordig ook een lekkere hightea kunt doen. De scones maken is dus heel gemakkelijk en je eet ze het liefste dezelfde dag. Nou moet ik bekennen dat ik voor de fotografie een aantal scones had bewaard in een Tupperware doos en ze toch de volgende dag nog steeds erg lekker waren.

Chocolade fudge scones recept
Ik maakte twee versies waarbij we ene nog extra choco geven door cacao toe te voegen.

Scones zijn er in verschillende soorten en smaken. Je kunt ze bijvoorbeeld hartig maken met aardappel of soda, zoals de Schotten doen.  Of je kunt ze zoet maken met rozijnen, chocolade of cranberry’s. Je kunt ze ook variëren met de jam of de room die je erbij serveert. Er is zelfs een discussie in Engeland over wat beter bij een scone past: jam of room?  Wat je ook kiest, scones zijn heerlijke traktaties die je niet mag missen bij een gezellige theepartij.

Heerlijk met wat verse opgeklopte slagroom erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Chocolade fudge scones recept

Chocolade fudge scones recept

Heerlijke zoete chocolade scones die je eet met wat vers geklopte slagroom.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: chocolade, fudge, scones
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 408kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml melk
  • 75 gram ongezouten boter - koud, in blokjes
  • 25 gram kristalsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 reep Johnny Doodle dark salty fudge - een aantal blokjes fijngehakt

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • De hoeveelheid ingrediënten hierboven is voor één plak deeg. Ik heb deze hoeveelheden twee keer gemaakt. Aan de ene heb ik wel cacao toegevoegd, aan de andere niet.
    Chocolade fudge scones recept
  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Neem je mengkom erbij en doe hier het bakmeel, suiker, zout, cacaopoeder, en de koude boter blokjes in.
  • Kneed met je vingers de boter door het deeg zodat er een licht korrelig deeg ontstaat. Voeg dan de melk en een aantal blokjes fijn gehakte chocolade reep toe en met een vork meng je het geheel tot er een deegje vormt.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed even kort en vorm er dan een platte cirkel mee van een cm of twee dikte. Snijd met een mes in 8 delen. Strooi er nog wat fijn gehakte chocolade op.
  • Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven voor 13-14 minuutjes.
  • Even laten afkoelen voordat je ze gaat eten…
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten om te bakken? Kijk eens naar de onderstaande toppers:

Deze gezonde Madeleines met pompoenpuree zijn heel erg lekker.

Probeer eens deze mascarpone slagroom cakerol met chocolade saus.

Of maak deze low carb amandelmeel notentaart met bramen maar eens.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » Chocolade fudge scones recept

4 gedachten over “Chocolade fudge scones recept”

  1. Pingback: Macadamia chocolade chip cookies - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Heerlijke Happen Nieuwsbrief april 2021 - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept