Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden

Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden

Super brosse koekjes waar je wel van kunt blijven snoepen!
Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden

Een makkelijk snackje waar je van kunt blijven eten! Ze zijn gevaarlijk lekker deze zoute kaaskoekjes met Franse kruiden. Perfect voor een fijne borrelplank met een stukje kaas en een lekker wijntje erbij. Dit kaaskoekjes recept heeft maar een paar ingrediënten waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt liggen. Je kunt er dus gelijk mee aan de slag. Ook is dit in principe een mooi basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Als er wat koekjes overblijven kun je deze een paar dagen bewaren in een tupperware doos. Hoewel me dat onwaarschijnlijk lijkt want hier werden ze gretig van de plank gepakt. Zoute kaaskoekjes bakken.

kaaskoekjes recept
Lekker bij een borrel met brie en een fijn wijntje.
Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden

Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden

Super brosse koekjes waar je wel van kunt blijven snoepen!
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje
Keuken: Frans
Trefwoord: kaaskoekje, Parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 180 gram bloem
  • 70 gram roomboter
  • 45 gram olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • zeezout

En zo maak je het:

  • Smelt de roomboter voor 20 seconden in de magnetron in een kom.
  • Voeg aan deze kom de Parmezaanse kaas, olijfolie, het ei, de kruiden en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de bloem toe en mix dat erdoor tot er een deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier tot een halve cm dikte.
  • Met een uitsteker stek je rondjes uit het deeg. Leg deze op een stuk bakpapier en leg dat dan een half uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal de koekjes uit de koelkast en duw nog wat zeezout bovenop de koekjes.
  • Bak ze in de oven in een minuutje 13-15 mooi goudbruin. Daarna op een rooster laten afkoelen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden
Ik gebruikte ravioli-stekertjes om ze uit te steken.

Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden

Dit kaaskoekjes recept is een typisch Frans recept. Ze heten daar sablés salé. En worden vaak gegeten bij een apéro met een lekker wijntje erbij. Het deeg is makkelijk te bereiden en je kunt ook verschillende soorten kruiden gebruiken. Ik zou dan wel kiezen voor gedroogde kruiden. Ik had niet verwacht dat mijn dochter ze lekker zou vinden. Vooral omdat er dus een uitgesproken smaak van tijm en rozemarijn in zit. Maar ze volgde haar neus naar de keuken en wilde er toch wel ééntje proeven. Helemaal goedgekeurd dus! De kaas die smelt geeft natuurlijk ook een heerlijke geur af. Voor de papa’s en de mama’s lekker met een fijn wijntje erbij serveren!

Super lekker deze Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden, probeer ook eens één van deze:

Heerlijke brosse koekjes, als er over blijven dan kun je ze in een Tupperware doos bewaren.

Andere inspiratie heb ik hier voor je:

Zoute kaaskoekjes bakken.

3 gedachten over “Zoute kaaskoekjes met Franse kruiden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept