Makkelijke Peren tarte tatin

Makkelijke Peren Tarte Tatin Recept – Met Zelfgemaakt Deeg

🕒 Bereidingstijd: 35 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze makkelijke peren tarte tatin met zelfgemaakt deeg is je nieuwe favoriet! Heerlijk karamelachtig, met malse peren en veel lekkerder dan de bladerdeeg versie. Heerlijk op een gezellige herfstavond of als lekker dessert.

Wij hebben een perenboom in de tuin. Een kleine die we nu een paar jaar hebben maar die elk jaar énorm veel peren geeft. Het is dus ook “aan de bak” wanneer ze geplukt kunnen worden. Confiture, jam, of gewoon uit het vuistje èn ook dit recept: makkelijke peren tarte tatin bladerdeeg.

makkelijke Peren tarte tatin

Welke Peren het Beste Werken

De originele tarte tatin wordt natuurlijk gemaakt met appels, en dit is er een variatie daarop. Je kunt er bladerdeeg voor gebruiken maar ik vind dit deeg een stuk lekkerder. Serveer de taart lauw warm zo is hij op z’n lekkerst. Dit jaar was de perenboom top-zwaar en met een stevig windje in de nacht werden we wakker met een omgevallen boom. Aan de slag dus want alle peren waren eruit gevallen en moesten verwerkt worden!

Voor een tarte Tatin met peren heb je peren nodig die rijp, maar nog steeds stevig zijn, zodat ze hun vorm behouden tijdens het bakken. De volgende rassen presteren hier uitstekend: Conference, Bosc, Comice, en de Anjou.

makkelijke Peren tarte tatin

Stap-voor-Stap: Peren Tarte Tatin Maken

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

makkelijke peren tarte tatin

Makkelijke Peren Tarte Tatin met Zelfgemaakt Deeg

Klassieke Franse omgekeerde taart met malse peren en zelfgemaakt deeg. Veel lekkerder dan de bladerdeeg versie! Perfect dessert voor elke gelegenheid.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: gebak, Nagerecht
Keuken: Franse keuken
Trefwoord: peren, tarte tatin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 8 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 6 peren
  • 100 gram boter - zachte
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 50 gram boter - zachte
  • 50 gram kristalsuiker - met kaneel

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Nu gaan we het deeg maken: Meng de 100 gram boter, 100 gram suiker, en het zout met een keukenmixer tot een gladde massa. Daarna voeg je de bloem toe en de eieren en mix dit goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Doe er wat vershoudfolie omheen en leg hem in de koelkast weg.
  • Schil nu de peren, ik heb een beetje dezelfde grootte peren uitgekozen zo kun je ze in een mooi rondje leggen in je bakvorm, heb je verschillende lengtes en diktes dan wordt het een rommelige taart. Snij de peren door het midden en verwijder het klokhuis.
  • Vervolgens neem je een pannetje erbij en daarin smelt je de 50 gram boter, de gesmolten boter giet je in de bakvorm. Strooi hierop de kaneelsuiker. ( Kaneelsuiker maak je door bij de kristalsuiker 2 eetlepels kaneel te strooien). Meng dit even goed door elkaar zodat je een bruine massa op de bodem van je bakvorm hebt.
  • Leg vervolgens de peren met de bolle kant op de kaneelsuiker.
  • Pak nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een mooie ronde plak. Strooi bloem op je werkblad zo blijft hij niet plakken.
  • Als laastste leg je de plak deeg over de peren heen en stop je ze lekker in.
  • Zet de taart nu in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot hij goudbruin is, haal hem daarna eruit en laat heel even afkoelen.
  • Dit doe je zodat de kaneelsuiker die nu karamelachtig is een beetje kan stollen. Pak een bord of schaal erbij die groter is dan je bakvorm en kiep hem om.
  • Pak je mooie gebaksschoteltjes erbij en serveer met een flinke klodder crème fraîche of slagroom.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Makkelijke Peren Tarte Tatin met Zelfgemaakt Deeg
Amount per Serving
Calories
425
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Saturated Fat
 
11
g
69
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
81
mg
27
%
Sodium
 
168
mg
7
%
Potassium
 
291
mg
8
%
Carbohydrates
 
60
g
20
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
561
IU
11
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
40
mg
4
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de makkelijke Peren tarte tatin? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Ratatouille tarte tatin Zo maak je hem

Zoete bieten en bramen tarte tatin

Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » Makkelijke Peren Tarte Tatin Recept – Met Zelfgemaakt Deeg

5 gedachten over “Makkelijke Peren Tarte Tatin Recept – Met Zelfgemaakt Deeg”

4.91 from 33 votes (30 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept