Estimated reading time: 4 minuten
Wij hebben een perenboom in de tuin. Een kleine die we nu een paar jaar hebben maar die elk jaar énorm veel peren geeft. Het is dus ook “aan de bak” wanneer ze geplukt kunnen worden. Confiture, jam, of gewoon uit het vuistje èn ook dit recept: makkelijke peren tarte tatin bladerdeeg.
De originele tarte tatin wordt natuurlijk gemaakt met appels, en dit is er een variatie daarop. Je kunt er bladerdeeg voor gebruiken maar ik vind dit deeg een stuk lekkerder. Serveer de taart lauw warm zo is hij op z’n lekkerst. Dit jaar was de perenboom top-zwaar en met een stevig windje in de nacht werden we wakker met een omgevallen boom. Aan de slag dus want alle peren waren eruit gevallen en moesten verwerkt worden!
En zo maak je de makkelijke Peren tarte tatin:
-Verwarm de oven voor op 220 graden
-Nu gaan we het deeg maken: Meng de 100 gram boter, 100 gram suiker, en het zout met een keukenmixer tot een gladde massa. Daarna voeg je de bloem toe en de eieren en mix dit goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Doe er wat vershoudfolie omheen en leg hem in de koelkast weg.
-Schil nu de peren, ik heb een beetje dezelfde grootte peren uitgekozen zo kun je ze in een mooi rondje leggen in je bakvorm, heb je verschillende lengtes en diktes dan wordt het een rommelige taart. Snijd de peren door het midden en verwijder het klokhuis.
-Vervolgens neem je een pannetje erbij en daarin smelt je de 50 gram boter, de gesmolten boter giet je in de bakvorm. Strooi hierop de kaneelsuiker. ( Kaneelsuiker maak je door bij de kristalsuiker 2 eetlepels kaneel te strooien). Meng dit even goed door elkaar zodat je een bruine massa op de bodem van je bakvorm hebt.
-Leg vervolgens de peren met de bolle kant op de kaneelsuiker.
-Pak nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een mooie ronde plak. Strooi bloem op je werkblad zo blijft hij niet plakken.
-Als laastste leg je de plak deeg over de peren heen en stop je ze lekker in.
Zet de taart nu in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot hij goudbruin is, haal hem daarna eruit en laat heel even afkoelen.
Dit doe je zodat de kaneelsuiker die nu karamelachtig is een beetje kan stollen. Pak een bord of schaal erbij die groter is dan je bakvorm en kiep hem om.
Makkelijke peren tarte tatin
Pak je mooie gebaksschoteltjes erbij en serveer met een flinke klodder crème fraîche of slagroom.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Makkelijke Peren tarte tatin
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 6 peren
- 100 gram boter - zachte
- 100 gram kristalsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- 50 gram boter - zachte
- 50 gram kristalsuiker - met kaneel
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Nu gaan we het deeg maken: Meng de 100 gram boter, 100 gram suiker, en het zout met een keukenmixer tot een gladde massa. Daarna voeg je de bloem toe en de eieren en mix dit goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Doe er wat vershoudfolie omheen en leg hem in de koelkast weg.
- Schil nu de peren, ik heb een beetje dezelfde grootte peren uitgekozen zo kun je ze in een mooi rondje leggen in je bakvorm, heb je verschillende lengtes en diktes dan wordt het een rommelige taart. Snij de peren door het midden en verwijder het klokhuis.
- Vervolgens neem je een pannetje erbij en daarin smelt je de 50 gram boter, de gesmolten boter giet je in de bakvorm. Strooi hierop de kaneelsuiker. ( Kaneelsuiker maak je door bij de kristalsuiker 2 eetlepels kaneel te strooien). Meng dit even goed door elkaar zodat je een bruine massa op de bodem van je bakvorm hebt.
- Leg vervolgens de peren met de bolle kant op de kaneelsuiker.
- Pak nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een mooie ronde plak. Strooi bloem op je werkblad zo blijft hij niet plakken.
- Als laastste leg je de plak deeg over de peren heen en stop je ze lekker in.
- Zet de taart nu in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot hij goudbruin is, haal hem daarna eruit en laat heel even afkoelen.
- Dit doe je zodat de kaneelsuiker die nu karamelachtig is een beetje kan stollen. Pak een bord of schaal erbij die groter is dan je bakvorm en kiep hem om.
- Pak je mooie gebaksschoteltjes erbij en serveer met een flinke klodder crème fraîche of slagroom.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de makkelijke Peren tarte tatin? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Ratatouille tarte tatin Zo maak je hem
Zoete bieten en bramen tarte tatin
Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
tarte tatin met peren bladerdeeg recept
Makkelijke #Peren tarte tatin
Wij hebben een perenboom in de tuin. Een kleine die we nu …… https://t.co/tWMTl5xoJp
RT @HeerlijkeHappen: Makkelijke #Peren tarte tatin
Wij hebben een perenboom in de tuin. Een kleine die we nu een paar …
https://t.co/4A4…
Taart is altijd lekker!
Welke peren gebruik je