Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Estimated reading time: 4 minuten

Zei ik nog wat we het ons redelijk gemakkelijk gingen maken… het dessert is wel een beetje een klapstuk wat uit drie delen bestaat. Natuurlijk zou je een keuze kunnen maken om maar één van de drie te maken. Maar zoals ik al eerder zei, voorbereiding is alles! Je kunt al deze recepten een dag van te voren maken, en dan hoef je het alleen maar te snijden en te serveren op de dag zelf. Deze mascarpone cakerol met limoenblad ijs is wel een kleine calorie-knaller, máár dat moet met de kerst ook een keertje mogen toch?! Een cakerol recept recepten

Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Kleine voetnoot bij het kopen van de limoenbladeren, deze vind je bij de groothandel of wellicht bij een toko. Kun je ze nou echt niet vinden dan kun je ze gewoon weglaten. Of je voegt wat extra limoenzeste toe! De biscuitrol maken is wel een “dingetje” door het rollen en omdraaien.

Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Wellicht is het verstandig om eerst een poging te wagen met deze versie alvorens je aan de uiteindelijke uitvoering begint. Je kunt ervoor kiezen om kleine aanpassingen te maken en geleidelijk aan je content te verbeteren. Door te experimenteren en feedback te ontvangen, kun je jouw boodschap versterken en de lezers beter betrekken.

Daarnaast kun je de bestaande woorden en ideeën verder uitbreiden om meer diepgang en relevantie toe te voegen aan je werk of project. Wees niet bang om te experimenteren en te spelen met verschillende benaderingen en technieken, want dit zal je creativiteit bevorderen en je eindresultaat verbeteren. Succes!

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Een driedelig dessert! Natuurlijk ook los van elkaar te serveren, maar zo bij elkaar een prachtig einde van je menu.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 60 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: dessert
Keuken: European
Trefwoord: bloem, maizena, mascarpone, suiker
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 5 eiwitten
  • 60 gram suiker
  • 5 eierdooiers
  • 60 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 10 gram maizena
  • 1 sinaasappel - in hele dunne plakjes
  • 15 gram maizena
  • 15 gram poedersuiker

Voor de vulling van de biscuitrol:

  • 500 gram mascarpone
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram suiker
  • 3 eiwitten
  • 60 gram suiker
  • 100 gram sinaasappelmarmelade
  • 1 biologische limoen - de zeste van de schil geraspt
  • 1 biologische sinaasappel - de zeste van de schil geraspt
  • 1 biologische citroen - de zeste van de schil geraspt

Voor de fruitsalade heb je nodig:

  • 1 sinaasappel
  • 1 pomelo
  • 1 grapefruit
  • 2 mandarijnen
  • 4 verse munt
  • 2 blaadjes gelatine - geweld in koud water

Voor het ijs heb je nodig:

  • 350 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 180 gram suiker
  • 8 eierdooiers
  • 8 verse limoen bladeren - ( te vinden bij de toko of groothandel )
  • 2 limoenen - zeste van de schil geraspt

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Om het biscuit voor de cake rol te maken ga je als volgt aan de slag:
  • Sla de eidooiers super luchtig op met 60 gram suiker in een kom.  
  • Sla de eiwitten op met 60 gram suiker totdat het een stevige "meringue" is.
  • Meng een kwart van de opgeklopte eiwitten met de opgeklopte eidooiers en vervolgens spatel je de bloem en de 10 gram maïzena erdoor. Daarna klop je de resterende eiwitten erdoor totdat een luchtig glad beslag ontstaat.
  • Mix in een schaaltje de 15 gram maizena en 15 gram poedersuiker.
  • Dip de dun gesneden plakjes sinaasappel aan beide kanten door het maïzena-suiker mengsel en leg op een vel bakpapier die je vervolgens op de passende bakplaat legt.
  • Hierop spatel en verdeel je het biscuitbeslag en zorg ervoor dat dit gelijkmatig en even dik verdeeld wordt. De biscuit in 12/14 minuten op 175 graden hete lucht oven afbakken.
  • Als de biscuit uit de oven komt op een schone theedoek bestrooid met suiker leggen en het bakpapier voorzichtig verwijderen. Deze vervolgens bedekken met nog een theedoek en omdraaien. ( de zijde met de sinaasappel ligt daarmee dus onderop). En dan laten afkoelen.

De biscuit vullen met de mascarpone vulling:

  • De mascarpone in een kom loskloppen en zestes van de citrusvruchten toevoegen. Sla de eidooiers super luchtig op met 40 gram suiker en vermeng met de mascarpone.
  • Sla de eiwitten op met 60 gram suiker totdat er een stevige meringue ontstaat en spatel voorzichtig door de mascarpone tot een luchtige mousse ontstaat.
  • Vervolgens smeer je op de marmelade een mooie laag mascarponemousse en rol je voorzichtig met behulp van de theedoek de rol op en laat hem in de theedoek liggen. Daarna laat je de rol in de theedoek in de koeling minstens 4 uur opstijven.

Om de citrus salade te maken:

  • Ontdoe de citrus vruchten (sinaasappel/pomelo/grapefruit) van hun schil en snijd de partjes eruit , de pomelo zijn erg groot , dus deze nogmaals in 2 of 3 stukken snijden per partje.
  • Leg de partjes citrusfruit in een passende diepe recht hoekige schaal.
  • Knijp de overgebleven uitgesneden citrusvruchten uit en breng aan de kook met 2 blaadjes gelatine en giet terug over de plakjes citrusfruit in de schaal.
  • Snijd de muntblaadjes in hele dunne reepjes en voeg aan de citruspartjes toe en vermeng, plaats in de koeling tot gebruik.

Het ijs maak je zo:

  • De melk en slagroom op laag vuur verhitten.
  • De suiker met limoenbladeren fijn mixen in je keukenmachine en vermengen met de eidooiers.
  • Voeg de suiker en het eidooiermengsel toe aan het warme melk en roommengsel en klop dit “ gaar” over middel hoog vuur.
  • Vervolgens zeven en terugkoelen op ijs, dan de limoenzestes toevoegen.
  • Afgekoeld mengsel in een ijsmachine opdraaien tot een mooi romig ijs.
  • Haal de biscuitrol uit de koelkast en snijd er plakken van, schep wat van de citrussalade in een mooi coupe glaasje en schep hierop een bol ijs: Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Hoewel dit eigenlijk al drie recepten zijn heb ik hier nog een paar dessert-ideetjes voor je:

Deze ricotta cake met Crisptechnologie, die je ook in een gewone oven kunt maken. 

Of wat dacht je van deze Cheesecake taartje in een glaasje? 

Een klassieker als dit Italiaans tiramisu recept is ook top.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

cakerol recept recepten

Start » Recepten » Nagerechten » Mascarpone cakerol met limoenblad ijs

Eén gedachte over “Mascarpone cakerol met limoenblad ijs”

4.92 from 60 votes (59 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept