Bieten tartaar met kruiden salade

Bieten tartaar met kruiden salade

Geschatte leestijd: 4 minuten

Kleine disclaimer, laat je vooral niet afschrikken door de enorme boodschappenlijst. De meeste ingrediënten zul je vast al in huis hebben. Waarschijnlijk de verse kruiden niet, maar zo rond de feestdagen heb je vast je koelkast vol liggen met allerlei artikelen. Dus al met al is deze bieten tartaar met kruiden salade helemaal niet zo ingewikkeld. Gewoon een kwestie van alles goed lezen, klaarzetten en dan voorbereiden. In een restaurant noemen de dat de “mise en place”, die term heb je vast al wel eens gehoord. Zo houd je de controle in je keuken, kun je alles van te voren voorbereiden voor dit bieten tartaar tartaar rode biet recept en heb je met de kerst zero stress!

Bieten tartaar met kruiden salade

Bieten tartaar met kruiden salade

Niet omschreven maar wel in de foto te zien zijn trouwens chioggia bieten. Die zijn prachtig van kleur met een mooie “tekening” maar helaas niet altijd te krijgen. Kun je ze wel vinden steek er dan een leuk sterretje uit met een uitsteker voor koekjes en leg deze op het bordje erbij.

Bieten tartaar met kruiden salade

Naast dat dit recept 100% vegetarisch en eigenlijk zelfs vegan is, is het ook wederom goed voor te bereiden. Je kunt de bieten tartaar prima een dag of zelfs twee dagen van te voren maken. De dressing is een beetje troebel door het bietensap, maar je moet hem dan ook even goed schudden voor gebruik.

Bovendien zorgt de bietensap dressing voor een verfrissende en kleurrijke toets aan de tartaar. Het is een ideaal gerecht voor een feestelijke gelegenheid of als lichte lunch. De bieten tartaar combineert perfect met knapperig brood of als bijgerecht bij een frisse salade. Probeer het eens uit en laat je verrassen door de smaak!

Bieten tartaar met kruiden salade

Dit recept is ideaal voor een feestelijke gelegenheid of een speciaal diner. Het ziet er namelijk heel mooi en kleurrijk uit op het bord. De bieten tartaar heeft een zoete en aardse smaak, die goed combineert met de frisse en romige dressing. De dressing is gemaakt van plantaardige yoghurt, mosterd, citroensap en verse kruiden. Je kunt de tartaar serveren met een knapperig stukje brood of een salade naar keuze. Het is een licht en gezond gerecht, dat vol zit met vitamines en mineralen. Je zult je gasten zeker verrassen met deze heerlijke bieten tartaar!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Bieten tartaar met kruiden salade

Bieten tartaar met kruiden salade

Een heerlijke vegetarische versie van tartaar met een fijne huisgemaakte dressing.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 57 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: tussengerecht, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bieten, cornichons, kappertjes, mosterd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram bieten - gekookt en superfijn gehakt
  • 20 gram cornichons - fijngehakt
  • 20 gram sjalot - fijn gesnipperd
  • 1 el kappertjes - gehakt
  • ½ el Dijon mosterd
  • 1 el peterselie - gehakt
  • ½ el bieslook - gehakt
  • 30 ml olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 krop sla

Voor de vinaigrette heb je nodig:

  • 50 ml olijfolie
  • 20 ml sap van gekookte bieten
  • 40 ml rode wijnazijn
  • 20 ml hazelnoot olie
  • 1 el honing
  • 1 tl gehakte hazelnoten
  • 1 el verse peterselie - gehakt
  • zeezout

De verse kruiden voor kruidensalade:

  • verse dragon
  • verse kervel
  • tuinkers
  • verse peterselie
  • verse bieslook

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Meng de gehakte bieten, cornichons, sjalot, kappertjes, mosterd, kruiden en olijfolie met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • De vinaigrette: De azijn vermengen met de honing en bietensap, zeezout en peper en vervolgens al roerend de olies erbij mengen, als laatste de hazelnoten en kruiden toevoegen. De olie zal naar bovendrijven dus voor serveren eerst weer even schudden.
  • Selecteer een 8 tal mooie stevige kropsla bladeren, met twee lepels vorm je een “quenelle”van de bietentartaar en deze leg je in het blad.
  • Leg deze op een mooi bordje en schep wat vinaigrette rondom de sla.
  • Van elk van de verse kruiden leg je een takje of wat blaadjes op de tartaar.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Samen met Martijn maakte ik al deze gerechten voor dit heerlijke kerstdiner:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » bijgerechten » Bieten tartaar met kruiden salade

bieten tartaar tartaar rode biet recept

4.93 from 57 votes (57 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept