Halloween Jack O’lantern pie met cranberry saus

We zitten vandaag allemaal lekker in de sfeer voor Halloween. Wij hebben pompoen-lantaarns gemaakt dit jaar en dat is toch wel hét symbool van Halloween geworden

Halloween Jack O’lantern pie

We zitten vandaag allemaal lekker in de sfeer voor Halloween. Wij hebben pompoen-lantaarns gemaakt dit jaar en dat is toch wel hét symbool van Halloween geworden. Pompoenen in overvloed op het moment overal, maar in deze Halloween Jack O’lantern pie is alleen het dekseltje in de vorm van een pompoen.  Wist jij trouwens dat in vroegere tijden de lantaarn helemaal niet uit een pompoen werd gesneden maar uit een knol? De naar Amerika geëmigreerde Ieren zijn begonnen met het uitsnijden van pompoenen omdat dat veel makkelijker ging! In de pie heb ik een verrassend lekkere combinatie van zoet en zuur gedaan.

Dit heb je nodig voor 3 Halloween Jack O’lantern pie

Halloween jack O'lantern pie
  • 3 blaadjes bladerdeeg
  • 1 klein zakje zuurkool
  • een grote witte ui
  • een doos kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 250 gram gehakt
  • een losgeklopt ei
  • cranberry saus
  • Pumkin spice kruiden

En zo maak je de Halloween Jack O’lantern pie:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

Halloween jack O'lantern pie

-Neem de ui en de knoflook erbij en snipper deze fijn. De zuurkool haal je uit het zakje en doe je in een vergiet. Laat deze heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht er helemaal uit.

-Neem een koekenpan erbij en rul hier eerst het gehakt in, het overtollige vet schenk je uit de pan anders wordt het te vet. Doe daarna de ui en de knoflook erbij en breng het op smaak met peper/zout en pumpkin spice kruiden. Heb je die niet of vind je dat niet lekker doe er dan kruiden naar jouw smaak bij.

-Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg deze samen met de zuurkool in de pan erbij. Laat het geheel nog even stoven.

Halloween jack O'lantern pie

-Pak kleine ronde ovenschaaltjes erbij en vet deze in met wat olijfolie. Van het bladerdeeg snij je rondje die precies bovenop het bakje passen. Met een scherp mesje maak je kleine gezichtjes in het bladerdeeg.

-Voordat je de pie-vulling in de bakjes schept doe je nog wat cranberry-saus in de pan, deze combinatie met de zuurkool is echt heerlijk!

-Leg als laatste de bladerdeeg Jack O’lantern gezichtjes op de bakjes en besmeer ze met losgeklopt ei. Zet ze vervolgens voor 20/25 minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Halloween Jack O’lantern pie

We zitten vandaag allemaal lekker in de sfeer voor Halloween. Wij hebben pompoen-lantaarns gemaakt dit jaar en dat is toch wel hét symbool van Halloween geworden
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Pie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten:

  • 3 blaadjes bladerdeeg
  • 1 zakje zuurkool
  • 1 grote witte ui
  • 1 doos kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 250 gram gehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • cranberry saus
  • Pumkin spice kruiden

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem de ui en de knoflook erbij en snipper deze fijn. De zuurkool haal je uit het zakje en doe je in een vergiet. Laat deze heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht er helemaal uit.Halloween jack O'lantern pie
  • Neem een koekenpan erbij en rul hier eerst het gehakt in, het overtollige vet schenk je uit de pan anders wordt het te vet. Doe daarna de ui en de knoflook erbij en breng het op smaak met peper/zout en pumpkin spice kruiden. Heb je die niet of vind je dat niet lekker doe er dan kruiden naar jouw smaak bij.
  • Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg deze samen met de zuurkool in de pan erbij. Laat het geheel nog even stoven.
  • -Pak kleine ronde ovenschaaltjes erbij en vet deze in met wat olijfolie. Van het bladerdeeg snij je rondje die precies Halloween jack O'lantern pie bovenop het bakje passen. Met een scherp mesje maak je kleine gezichtjes in het bladerdeeg.
  • Voordat je de pie-vulling in de bakjes schept doe je nog wat cranberry-saus in de pan, deze combinatie met de zuurkool is echt heerlijk!
  • Leg als laatste de bladerdeeg Jack O’lantern gezichtjes op de bakjes en besmeer ze met losgeklopt ei. Zet ze vervolgens voor 20/25 minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Wat vind je van dit recept?

Halloween Jack O’lantern pie

Halloween jack O'lantern pie

Laat ze ten slotte heel even afkoelen voordat je ze serveert want ze zijn natuurlijk loeiheet, en dan : Heerlijk Happen!

 

Wil je meer recepten uitproberen zoals Halloween Jack O’lantern pie? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept