Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Geschatte leestijd: 5 minuten

Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Dit jaar was het de tweede keer dat ik verbleef bij Henk en Jessica van “Maison Charlotte”. Zij hebben een mooie B&B in het midden van Frankrijk in de Bourgogne. Deze reizen deed ik met het doel om mij te verdiepen in de Franse taal. En waar beter dat te doen dan ” sur Place” in dat prachtige land. Natuurlijk heb ik geen reis-blog maar toch wilde ik hier een blogje over schrijven want het gaat mij meestal om het eten. En dat kun je daar prima. Jessica tovert elke dag heerlijke gerechtjes in haar typische Franse keuken tevoorschijn. Lees dus allemaal mee over mijn verblijf bij Maison Charlotte.

Maison Charlotte

In 2007 opgestart door Henk en Jessica. Hij runt het atelier in de tuin. Je kunt hier namelijk een schilder-arrangement doen. Je gaat dan lekker aan de slag in het mooie door Henk zelf gebouwde atelier. Jessica tref je aan in de keuken.

Zij kookt daar dagelijks heerlijke menu’s. En met alles kan rekening worden gehouden. Of je nu geen gluten mag of andere dieet-wensen hebt, ze zal haar best doen om voor iedereen wat lekkers op tafel te zetten. Het huis is een oude boerderij uit 1700. Door de jaren heen is er natuurlijk genoeg verbouwd om zo te realiseren dat er verschillende kamers zijn. Tweepersoonskamers maar ook eenpersoonskamers.

mijn verblijf bij maison charlotte

Atelier en tuin

mijn verblijf bij maison charlotte

Het huis heeft verschillende terrassen waar je heerlijk kunt zitten en ontspannen. Aan de achterkant van het atelier is er ook een mooie overkapping gemaakt, waar je een gezellige loungehoek vindt. Vanuit daar kun je genieten van de tuin, die vol leven is. In de tuin staan namelijk vier bijenkasten waar de bijen zoemen en honing maken. Er is ook een kippenhok waar de kippen rondscharrelen en eieren leggen. Zo kun je dus elke dag een vers eitje bakken en een kopje thee drinken met eigen honing. Als je het huis binnenkomt word je meteen begroet door twee vrolijke honden. De kleine Fien en de al bijna oude Fop. Het zijn twee lieve hondjes die de hele dag in en om het huis spelen. Ze houden erg van aandacht en knuffels. Vanuit de tuin heb je aan beide kanten een prachtig uitzicht over het landschap.

De keuken

mijn verblijf bij maison charlotte

Zoals dus al eerder gezegd verzorgt Jessica het eten voor de gasten. Tijdens mijn verblijf bij Maison Charlotte serveerde zij elke ochtend het ontbijt met allerlei lekkere broodjes en smeerseltjes. Wij kregen ook heerlijke groene smoothies geserveerd en ook hier geldt dus als je wat te wensen hebt: Je hoeft het alleen maar te vragen. De heerlijk typische Franse keuken is ruim opgezet. Een aantal grote tafels bieden de ruimte aan alle bezoekers en is de smeltkroes van het huis.

De hele dag door ruikt het er fantastisch. Jessica heeft zichzelf gekroond tot de “koningin van de soepjes”. Die titel mag ze best dragen want ze weet van bijna niets iets fantastisch te maken. Maar ook de borrelplanken zijn top. Een proeverij van allerlei heerlijke kaasjes, worst,terrines en broodsoorten. En natuurlijk kan een lekker wijntje uit de bourgogne niet ontbreken.

In de regio

Hou je van markten bezoeken? Wil je lekkere kaasjes proeven? Of gewoon genieten van de regio? Dat kan hier allemaal. Hou  er wel rekening mee dat dit een heel rustig gebied is. Er zijn genoeg bezienswaardigheden maar daar heb je wel altijd een auto voor nodig. Er zijn een aantal mooie musea in de buurt. Een van mijn hoogtepunten was wel de marche in Autun. Daar is een overdekte markt waar ze allerlei streekproducten verkopen. Je mag alles proeven en besnuffelen. Heerlijk om met deze mensen te praten over hun producten en hun streek. Jessica kan je allerlei leuke bezoekjes aanraden en weet precies waar je moet zijn. Maar ook als je op doorreis bent is het goed toeven.

Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Al met al een prima B&B waar het goed toeven is. Geen 5 sterren hotel maar gewoon bij de mensen thuis in een huiselijke omgeving. Dus ben je op doorreis of wil je een keer een leuke schildercursus volgen dan doe je er goed aan eens in de Morvan te stoppen. Een prachtige regio in Frankrijk waar je maar al te snel langs rijdt onderweg naar het zuiden.

Met een grote glimlach van Fop ­čśë

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start ┬╗ Blog ┬╗ Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *