Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Dit jaar was het de tweede keer dat ik verbleef bij Henk en Jessica van “Maison Charlotte”. Zij hebben een mooie B&B in het midden van Frankrijk in de Bourgogne. Deze reizen deed ik met het doel om mij te verdiepen in de Franse taal. En waar beter dat te doen dan ” sur Place” in dat prachtige land. Natuurlijk heb ik geen reis-blog maar toch wilde ik hier een blogje over schrijven want het gaat mij meestal om het eten. En dat kun je daar prima. Jessica tovert elke dag heerlijke gerechtjes in haar typische Franse keuken tevoorschijn. Lees dus allemaal mee over mijn verblijf bij Maison Charlotte.

Maison Charlotte

In 2007 opgestart door Henk en Jessica. Hij runt het atelier in de tuin. Je kunt hier namelijk een schilder-arrangement doen. Je gaat dan lekker aan de slag in het mooie door Henk zelf gebouwde atelier. Jessica tref je aan in de keuken. Zij kookt daar dagelijks heerlijke menu’s. En met alles kan rekening worden gehouden. Of je nu geen gluten mag of andere dieet-wensen hebt, ze zal haar best doen om voor iedereen wat lekkers op tafel te zetten. Het huis is een oude boerderij uit 1700. Door de jaren heen is er natuurlijk genoeg verbouwd om zo te realiseren dat er verschillende kamers zijn. Tweepersoonskamers maar ook eenpersoonskamers.

mijn verblijf bij maison charlotte

Atelier en tuin

mijn verblijf bij maison charlotte

Rondom het huis zijn verschillende terrassen en is er ook een prachtige overkapping aan de achterkant van het atelier gebouwd. Hier kun je rustig loungen en genieten van de tuin. En in de tuin tref je 4 bijenkasten aan en een kippenhok. Zo kun je dus een kakelvers eitje eten en genieten van een kopje thee met verse honing. Wanneer je aankomt komen er gelijk twee enthousiaste viervoeters op je aflopen. De kleine Fien en de al bijna bejaarde Fop. Twee leuke hondjes die lekker heel de dag in en om het huis lopen. En bij tijd en wijle zeker genieten van wat knuffels. De tuin heeft aan beide zijdes prachtige vergezichten.

De keuken

mijn verblijf bij maison charlotte

Zoals dus al eerder gezegd verzorgt Jessica het eten voor de gasten. Tijdens mijn verblijf bij Maison Charlotte serveerde zij elke ochtend het ontbijt met allerlei lekkere broodjes en smeerseltjes. Wij kregen ook heerlijke groene smoothies geserveerd en ook hier geldt dus als je wat te wensen hebt: Je hoeft het alleen maar te vragen. De heerlijk typische Franse keuken is ruim opgezet. Een aantal grote tafels bieden de ruimte aan alle bezoekers en is de smeltkroes van het huis. De hele dag door ruikt het er fantastisch. Jessica heeft zichzelf gekroond tot de “koningin van de soepjes”. Die titel mag ze best dragen want ze weet van bijna niets iets fantastisch te maken. Maar ook de borrelplanken zijn top. Een proeverij van allerlei heerlijke kaasjes, worst,terrines en broodsoorten. En natuurlijk kan een lekker wijntje uit de bourgogne niet ontbreken.

In de regio

Hou je van markten bezoeken? Wil je lekkere kaasjes proeven? Of gewoon genieten van de regio? Dat kan hier allemaal. Hou  er wel rekening mee dat dit een heel rustig gebied is. Er zijn genoeg bezienswaardigheden maar daar heb je wel altijd een auto voor nodig. Er zijn een aantal mooie musea in de buurt. Een van mijn hoogtepunten was wel de marche in Autun. Daar is een overdekte markt waar ze allerlei streekproducten verkopen. Je mag alles proeven en besnuffelen. Heerlijk om met deze mensen te praten over hun producten en hun streek. Jessica kan je allerlei leuke bezoekjes aanraden en weet precies waar je moet zijn. Maar ook als je op doorreis bent is het goed toeven.

Mijn verblijf bij Maison Charlotte

Al met al een prima B&B waar het goed toeven is. Geen 5 sterren hotel maar gewoon bij de mensen thuis in een huiselijke omgeving. Dus ben je op doorreis of wil je een keer een leuke schildercursus volgen dan doe je er goed aan eens in de Morvan te stoppen. Een prachtige regio in Frankrijk waar je maar al te snel langs rijdt onderweg naar het zuiden.

Met een grote glimlach van Fop šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.