Monchou appel karamel cheesecake

MonChou appel karamel cheesecake

Als de appels van je boom vallen in de tuin dan is het tijd om er iets mee te maken! Een gewone appeltaart lag wat voor de hand, dus ging ik aan de slag met deze MonChou appel karamel cheesecake. En dat is een hele fijne traktatie geworden. Het maken op zich is niet heel moeilijk je hebt er alleen wat tijd voor nodig, hij moet wel eventjes opstijven in de koelkast. Een heerlijk monchou toetje recept.

Monchou appel karamel cheesecake

Ook bij mij gaat er wel eens wat mis, want tijdens het opstijven van de cheesecake ging de eerste karamelsaus hopeloos mis. Ik liep net even weg uit de keuken, en ineens was de karamel al bruin… Geen redden meer aan, dus ik heb het nóg een keer moeten maken! Gelukkig geen probleem voor deze cheesecake want die kun je gewoon in de koelkast laten staan.

MonChou appel karamel cheesecake

De roomkaas uit dit recept is van MonChou. Monchou is door de stevige structuur ideaal voor het maken van dit soort taarten. Maar je kunt er ook nog heel veel andere toetjes of hartige gerechten mee maken. Kijk voor meer inspiratie maar eens hun website voor diverse heerlijke recepten.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Monchou appel karamel cheesecake

MonChou appel karamel cheesecake

Een heerlijke zoete traktatie met appels uit eigen tuin.
5 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: appel, roomboter, roomkaas, speculaasjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 403kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

siliconen spatel
springvorm 18 cm

Ingrediënten:

  • 300 gram MonChou original
  • 70 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 1 tl vanille essence
  • 150 gram appel - in blokjes ( 1 grote granny smith)
  • 1 el kristalsuiker
  • ½ tl kaneel

Voor de bodem:

  • 150 gram speculaasjes
  • 60 gram roomboter - gesmolten

Voor de karamelsaus:

  • 150 gram kristalsuiker
  • 40 ml water
  • 125 ml slagroom - ongeslagen

Voor de crumble laag:

  • 50 gram bloem
  • 60 gram roomboter - kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • ½ el koekkruiden

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 165 graden. Leg een vel bakpapier in je springvorm.
  • In je keukenmachine verkruimel je de speculaasjes tot kruim. Meng dat kruim in een kom met de 60 gram gesmolten roomboter. Schep het kruim op de bodem van je springvorm en duw met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat je een beetje een opstaand randje hebt in de springvorm. Bak voor 5 minuten in je oven, laat daarna afkoelen.
  • Doe in de kom van je mixer de roomkaas, 70 gram kristalsuiker, de vanille essence, het citroensap en draai tot als goed gemixt is. Voeg één voor één de eieren toe. Mix tot een mooi beslag.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes en mix met 1 el kristalsuiker en een ½ tl kaneel. Laat in het kommetje zitten tot gebruik.
  • Om de crumble te maken doe je de bloem, roomboter, suiker en koekkruiden in een kom en vorm je met je vingers kruimels.
  • Pak de springvorm met speculaasbodem erbij en schep hier het beslag in.
  • Leg voorzichtig op het beslag de stukjes appel en daarom de kruimels. Bak de cheesecake in 30 minuten gaar, daarna afkoelen en in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Om de karamelsaus te maken:

  • Pak een sauspan met dikke bodem erbij en doe hier de suiker in. Schenk de 40 ml water erbij en meng met de suiker zodat alles nat is. Verhit de pan tot middelhoog vuur en blijf erbij staan! Niet roeren, gewoon langzaam laten borrelen tot het een licht gouden kleur heeft.
  • In een ander pannetje verwarm je de slagroom.
  • Als de suiker goud van kleur is schenk je de warme slagroom erbij met een siliconen spatel blijf je roeren. ( vuur uitzetten) Dit zal enorm bubbelen en stomen, maar blijf gewoon roeren.
  • Als al roerend alle bubbels zijn verdwenen schenk je de saus in een sauskommetjes of schaaltje en laat je hem afkoelen.
  • Als de cheesecake genoeg is opgestijfd kun je de karamelsaus erover schenken. ( deze is dan op kamertemperatuur, en daarna ook in de koelkast te bewaren.)
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin om nog meer te bakken? Probeer dan zeker ook eens deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Monchou appel karamel cheesecake
Dit recept “Monchou appel karamel cheesecake” is tot stand gekomen in samenwerking met MonChou.
Start » Koek en taart » MonChou appel karamel cheesecake

monchou toetje recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept