Chef aan huis: Chef Danny Jansen

Chef aan huis: Chef Danny Jansen

Geschatte leestijd: 7 minuten

Al een tijdje had ik een idee voor een leuk nieuw concept. Hoe leuk zou het zijn om een chef bij mij thuis uit te nodigen, en dat deze dan met de producten die bij mij voor handen zijn een diner gaat maken? Het leukste zou natuurlijk zijn als het een chef is die een beetje bekend is… En toen werd het spannend want wie ga je vragen en wie staat ook voor dat idee open…. Zo vielen ineens alle puzzelstukjes op hun plaats toen ik pasgeleden bij Danny op visite was. Enthousiast als hij was zei hij ja, en zo was daar dan de eerste Chef aan huis: Chef Danny Jansen!

Chef! aan huis: Chef! Danny Jansen

Voor wie hem niet kent, een kleine introductie. Danny is chef bij 24Kitchen op tv waar hij meerdere kookprogramma’s heeft gedaan. Zoals bijvoorbeeld : Zoals alleen oma dat kan, en de foodtruck challenge. Maar daarnaast heeft Danny ook meerdere kookboeken op zijn naam staan. Op dit moment is hij ook druk bezig met een nieuw kookboek! Een super enthousiaste gezellige Brabantse kok dus! Met een grote glimlach liep Danny mijn keuken in en daarna was het eigenlijk alleen maar één hysterische toestand en werd het een rete gezellige avond! Chef aan huis: Chef Danny Jansen!

Chef aan huis: Chef Danny Jansen
Chef Danny Jansen als een vis in het water in mijn keuken.

De gerechtjes

Natuurlijk moest het huis spik en span zijn, de koelkasten goed gevuld en de voorraadkasten aangevuld met alles wat ik me maar kon bedenken wat een chef nodig zou kunnen hebben. En dat is dan gelijk ook wel voor de chef een voordeel dat hij bij een foodblogger komt koken…. Want hier is bijna àlles in huis wat je maar nodig zou kunnen hebben! Ik kocht veel verse groente en fruit zodat we alle mogelijkheden hadden.

Chef aan huis: Chef Danny Jansen
Een groentemand vol met verse groente!

Het voorgerecht

Danny was er eigenlijk al vrij snel uit wat hij wilde gaan maken, en alsof hij lekker bij zichzelf thuis was trok hij alles lades en kastjes open op zoek naar messen, bakjes en kruiden. Als voorgerecht kwam er een lekkere truffelrisotto met een beetje ratatouille en een gegrild stukje lamsrack op tafel. Het idee was dat ik stap voor stap alles zou opschrijven en helemaal voor jullie zou uitwerken…. maar helaas in de hectiek is er toch wat receptuur verloren gegaan!

Chef aan huis: Chef Danny Jansen
Truffelrisotto met een beetje ratatouille en een lamsboutje.

Het hoofdgerecht

Danny had bij mijn Instagram-stories al gezien dat ik een sousvide stick in huis heb. Zo heeft hij dus voor het hoofdgerecht lekker de knolselderij sousvide gegaard in een Lee Kum Kee bonen en knoflooksaus. Dat geeft een partij smaak aan je knolselderij! Ik had een heerlijke Jodenhaas gekocht bij de Keurslager en die heeft hij lekker gebakken in de geklaarde boter en daarna nog even rustig laten nagaren. Geserveerd met wat gebakken komkommer en in sojasaus gegrilde groene asperges, zo hadden we een hoofdgerecht met een Oosters tintje.

Jodenhaas
Het hoofdgerecht met een lekker Oosters tintje.

Bloggers aan tafel bij Chef aan huis: Chef Danny Jansen!

Ik had het geluk om niet alleen te zijn tijdens mijn recente avondje uit, maar om een aantal gezellige foodbloggers uit te nodigen om samen met Danny en mij de avond door te brengen. Het was een leuke mix van dames die bijna allemaal zonder het met elkaar af te stemmen, hetzelfde printje aanhadden. Het was grappig en maakte de sfeer nog gezelliger! Tijdens het diner werd er volop gepraat over ons werk als foodbloggers, de tv-carrière van Danny en natuurlijk over lekker eten. Danny had een paar prachtige oude kookboeken meegenomen die hij verzamelt als een ware passie en hobby. Zijn verzameling is zo groot dat het niet zomaar in één boekenkast past.

Het was leuk om te praten met andere foodbloggers en hun perspectieven op de culinaire wereld te horen. Het was ook inspirerend om Danny’s passie voor koken en verzamelen te zien. Het was een avond vol interessante gesprekken, goed eten en het delen van onze passie voor alles wat met eten te maken heeft. Ik kijk er naar uit om in de toekomst meer tijd door te brengen met deze getalenteerde en inspirerende mensen.

Chef aan huis: Chef Danny Jansen
Voor de tafel koos ik een beetje een tropisch tintje.

Het dessert

Als dessert vanChef Danny Jansen hebben we dronken ananas gegeten. Nou dat zie je wel in het filmpje. Één gekke boel in de keuken met een lekker zoet dessert als resultaat. En als je dacht dat het niet gekker kon, Roos één van de gasten had zelf ook een nog heerlijke Paris brest mee genomen. Het recept vind je hier.

Dronken ananas met vanille-ijs
Dronken ananas met vanille-ijs en véél karamelsaus!

Chef aan huis: Chef Danny Jansen

En zo kwam aan alle gezelligheid een einde, en ook een einde aan de eerste Chef aan huis bij Heerlijke Happen! Graag wil ik hier dan ook nog even Danny ontzettend bedanken voor zijn enthousiasme en gezelligheid.

Juutlovesfood , culinea.nl , uitdekeukenvanroos , thelemonkitchen.nl , Heerlijkehappen
Van links naar rechts: @Juutlovesfood , @culinea.nl , @uitdekeukenvanroos , @thelemonkitchen.nl , En Danny en ik.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

En dan is het nu op zoek naar weer een nieuwe chef voor een tweede editie van #ChefaanhuisbijHeerlijkeHappen

Start » Blog » Chef aan huis: Chef Danny Jansen

1 gedachte over “Chef aan huis: Chef Danny Jansen”

  1. Pingback: Francine bij: de markt in Lorgues - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *