Estimated reading time: 4 minuten
Als de appels van je boom vallen in de tuin dan is het tijd om er iets mee te maken! Een gewone appeltaart lag wat voor de hand, dus ging ik aan de slag met deze MonChou appel karamel cheesecake. En dat is een hele fijne traktatie geworden. Het maken op zich is niet heel moeilijk je hebt er alleen wat tijd voor nodig, hij moet wel eventjes opstijven in de koelkast. Een heerlijk monchou toetje recept.
Ook bij mij gaat er wel eens wat mis, want tijdens het opstijgen van de cheesecake ging de eerste karamelsaus hopeloos mis. Ik liep net even weg uit de keuken, en ineens was de karamel al bruin… Geen redden meer aan, dus ik heb het nóg een keer moeten maken! Gelukkig geen probleem voor deze cheesecake want die kun je gewoon in de koelkast laten staan. Het was het wel waard, want de karamelsaus maakt deze cheesecake extra lekker en bijzonder.
De combinatie van de zachte monchou, de frisse appels en de zoete karamel is echt heerlijk. Ik heb deze cheesecake gemaakt voor een verjaardag, en iedereen was er dol op. Het is een makkelijk recept, maar je moet wel even geduld hebben voor het opstijven. Het resultaat is een prachtige en smakelijke taart, waar je zeker van zult genieten!
MonChou appel karamel cheesecake
De roomkaas uit dit recept is van MonChou. Monchou is door de stevige structuur ideaal voor het maken van dit soort taarten. Maar je kunt er ook nog heel veel andere toetjes of hartige gerechten mee maken. Kijk voor meer inspiratie maar eens op mijn website voor diverse heerlijke recepten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
MonChou appel karamel cheesecake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram MonChou original
- 70 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 el citroensap
- 1 tl vanille essence
- 150 gram appel - in blokjes ( 1 grote granny smith)
- 1 el kristalsuiker
- ½ tl kaneel
Voor de bodem:
- 150 gram speculaasjes
- 60 gram roomboter - gesmolten
Voor de karamelsaus:
- 150 gram kristalsuiker
- 40 ml water
- 125 ml slagroom - ongeslagen
Voor de crumble laag:
- 50 gram bloem
- 60 gram roomboter - kamertemperatuur
- 50 gram kristalsuiker
- ½ el koekkruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 165 graden. Leg een vel bakpapier in je springvorm.
- In je keukenmachine verkruimel je de speculaasjes tot kruim. Meng dat kruim in een kom met de 60 gram gesmolten roomboter. Schep het kruim op de bodem van je springvorm en duw met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat je een beetje een opstaand randje hebt in de springvorm. Bak voor 5 minuten in je oven, laat daarna afkoelen.
- Doe in de kom van je mixer de roomkaas, 70 gram kristalsuiker, de vanille essence, het citroensap en draai tot als goed gemixt is. Voeg één voor één de eieren toe. Mix tot een mooi beslag.
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes en mix met 1 el kristalsuiker en een ½ tl kaneel. Laat in het kommetje zitten tot gebruik.
- Om de crumble te maken doe je de bloem, roomboter, suiker en koekkruiden in een kom en vorm je met je vingers kruimels.
- Pak de springvorm met speculaasbodem erbij en schep hier het beslag in.
- Leg voorzichtig op het beslag de stukjes appel en daarom de kruimels. Bak de cheesecake in 30 minuten gaar, daarna afkoelen en in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Om de karamelsaus te maken:
- Pak een sauspan met dikke bodem erbij en doe hier de suiker in. Schenk de 40 ml water erbij en meng met de suiker zodat alles nat is. Verhit de pan tot middelhoog vuur en blijf erbij staan! Niet roeren, gewoon langzaam laten borrelen tot het een licht gouden kleur heeft.
- In een ander pannetje verwarm je de slagroom.
- Als de suiker goud van kleur is schenk je de warme slagroom erbij met een siliconen spatel blijf je roeren. ( vuur uitzetten) Dit zal enorm bubbelen en stomen, maar blijf gewoon roeren.
- Als al roerend alle bubbels zijn verdwenen schenk je de saus in een sauskommetjes of schaaltje en laat je hem afkoelen.
- Als de cheesecake genoeg is opgestijfd kun je de karamelsaus erover schenken. ( deze is dan op kamertemperatuur, en daarna ook in de koelkast te bewaren.)
- Heerlijk Happen!
Zin om nog meer te bakken? Probeer dan zeker ook eens deze:
Dit heerlijke cheesecake toetje in een glaasje bijvoorbeeld.
Of deze mascarpone slagroom aardbeienschelp.
En Franse Madeleines zijn altijd goed.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
monchou toetje recept
Delicious!