Geschatte leestijd: 4 minuten
Zin in een lekker broodje? Hier in de voorraadkast ligt altijd wel een verpakking net naan. Ja, je kunt het heel easy zelf maken, maar soms dient gemakt de mens. En deze naan met zalm en artisjok heb je zeker gemakkelijk gemaakt. In principe kun je hem beleggen met daar waar jij zin in hebt, of wat in je koelkast ligt. We combineren zalm met kruiden roomkaas. Ook dat is een match made in heaven!
Naan met zalm en artisjok
De artisjokken koop ik in een potje bij de supermarkt, je kunt ze namelijk maar beperkt vers kopen in het seizoen, en het is een heel gedoe om een aantal artisjok harten te verkrijgen. Je moet ze namelijk eerst koken, dan de blaadjes eraf halen en dan het hooi verwijderen. Loont wat mij betreft daarom niet de moeite om dat zelf te doen. Ik vind het veel makkelijker om ze kant-en-klaar te gebruiken in mijn gerechten.
Al met al is dit werkelijk een verrukkelijk, heerlijk broodje dus! Jij kunt naar hartenlust experimenteren en lekker gaan variëren met de ingrediënten die jij persoonlijk het allerlekkerste vindt. Stel je voor, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een totaal ander soort kaas, misschien wel een pittige of een romige variant. Of verander de dressing naar iets exotisch of juist klassiek, en hetzelfde geldt voor het beleg; de mogelijkheden zijn eindeloos.
Maak het uniek en persoonlijk. Het is immers jouw feestje! Laat dus je culinaire creativiteit helemaal de vrije loop en geniet van het moment waarop je jouw zelfgemaakte, op maat gemaakte broodje proeft.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Naan met zalm en artisjok
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 naan broden
- 250 gram gerookte zalm
- 4 el kruidenroomkaas
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
- 1 el kappertjes
- 10 cherry tomaatjes - door het midden gesneden
- 4 artisjokharten - in stukjes gesneden
- 2 jalapeño peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bak de naan kort in de oven op 180 graden of in een grill pan. (een minuut of 2/3 )
- Besmeer de naan met de kruidenroomkaas en bekleed hem verder met de rest van de ingrediënten.
- Snijd met de pizzasnijder in stukjes en serveer.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten maken met naan? Ik heb hier nog een paar goede ideetjes voor je:
Wat dacht je van deze Naan met labneh en gebakken ei?
Of deze Harissa naanpizza met buffelmozzarella!
Serveer een naan bij dit Libanees mezze plateau, om lekker mee te dippen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Naan met zalm en artisjok