Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing

Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing

Soms hoor je een muziekje, of ruik je een bepaalde geur en dan stroomt je hoofd vol met mooie herinneringen. Het brengt je terug naar die tijd die je doorbracht met je familie of met een geliefde en doet je met weemoed terug denken aan vervlogen tijden. Zo ook met deze salade, ooit en dan spreek ik over zeker tien jaar geleden at ik een salade in een soort brasserie in Frankrijk. Ik was daar met Jaap en vrienden op vakantie en het was vooral de dressing die me bijbleef. Daar werd Parmezaanse kaas in gebruikt. Nu jaren later maakte ik er deze heerlijke paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing mee, en hij smaakte me meer dan goed. Voordeel is wel, ik kan nu het recept ook met jullie delen!

Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing
Heerlijk! En die dressing maakt het echt af.

Dit heb je nodig:

  • 1 krop romaine sla
  • 1 zakje jonge bladspinazie ( of slamix naar keuze)
  • een handvol geroosterde pijnboompitjes
  • een pot artisjokharten
  • gele en rode paprika
  • 3 el zongedroogde tomaatjes
  • om te garneren wat extra Parmezaanse kaas
Voor de dressing heb je nodig:
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 1 el Persillade ( Franse kruiden in een potje bij je kruidenafdeling)
  • extra knoflookpoeder ongeveer 1 tl
  • 75 gr Parmezaanse kaas ( die droge korreltjes in een zakje)

En zo maak je het:

In dit recept ging ik aan de slag met mijn sousvide stick en vacuüm-apparaat. Ik snap dat niet iedereen dat in huis heeft. Dus je kunt eventueel de paprika vervangen door geroosterde paprika uit pot die je in de supermarkt kan kopen. Deze zijn ook zo lekker zacht en vol van smaak.

Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing
De zakjes met vacuüm getrokken paprika.
De paprika sousvide bereiden

Neem de paprika’s erbij en snij deze in reepjes, neem de vacuumzakjes erbij en stop de ene kleur in een zakje en de andere kleur in een ander zakje. Ik deed bij de rode paprika een sjalot en twee knoflookteentjes. In het zakje met de oranje paprika twee takjes peterselie, verse tijm en versgemalen peper. Omdat je de zakjes vacuüm trekt, trekken de smaken van de kruiden helemaal in de paprika.

Zet de stick in een grote pan en vul deze met water tot het streepje op de stick. Stel hem in op 83 graden en op 50 minuten. Zodra het water op temperatuur is leg je de zakjes in de pan en hoef je alleen maar te wachten. (Of in dit geval de rest van de salade alvast te bereiden)

Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing
De dressing kun je ook als dip voor je brood gebruiken

De dressing maken

Doe alle ingrediënten van de dressing in een kommetje of in een weckpotje en meng het geheel goed, de kaas is zwaarder dus deze zal naar de bodem zakken. Vlak voordat je hem over de sla schenkt gewoon even een keer schudden of opkloppen.

Was de romaine sla en snij in stukken, ik haalde hem nog even door mijn slacentrifuge heen.

Doe de sla samen met de zak bladspinazie in een kom en schenk hier alvast wat dressing overheen, hussel het geheel goed.

Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing

Daarna maak je de salade af door de rest van de ingrediënten toe te voegen. Haal de paprika uit de zakjes en snij ze in iets kleine stukjes. Ze zijn nu super zacht precies zoals ik het lekker vind. Strooi nog wat extra kaas op de salade en serveer met lekker grof brood erbij: Heerlijk Happen

Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing
Het slabestek in deze foto is een vondst uit de tweedehandswinkel!
Meer ideetjes voor lekkere salades? Maak dan eens één van deze:
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

2 gedachten over “Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing”

  1. Pingback: Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Appel gemengde noten en witlofsalade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *