Optimel ontbijtje met vers fruit

Optimel ontbijtje met vers fruit

Optimel ontbijtje met vers fruit

In mijn mailbox kwam een mailtje binnen van Optimel. Of ik de vernieuwde receptuur wilde proberen. Nu drinken wij al ruim 10 jaar Optimel hier thuis en was het mij dus in de supermarkt al opgevallen dat de verpakking er wat anders uitzag. Bij thuiskomst bleek dat in ieder geval de kleur heel anders was als daarvoor. In een bijgevoegd artikel werd mij uitgelegd wat dan precies de aanpassingen zijn in de producten. Zo zijn ze bijvoorbeeld gestopt met kleurstoffen toe te voegen. Ook gebruiken ze nu een mildere magere yoghurt. Optimel wil graag het voortouw nemen in de “suikerreductie”. En dát kan ik alleen maar toejuichen. Ik kreeg dus een mooie box met wat vers fruit en een toffe gepersonaliseerde smoothie-beker. Super leuk. Ook deden ze er wat receptjes bij en daarmee maakte ik dit Optimel ontbijtje met vers fruit. De lange vingers maakte ik zelf want die uit de winkel vind ik veel te chemisch smaken.Optimel ontbijtje met vers fruit

Voor dit ontbijtje hebben we nodig:

  • 3 eetlepels Optimel kwark aardbei
  • 300 ml Optimel drinkyoghurt framboos
  • 125 gram diepvries frambozen
  • klein bakje verse fruitmix aardbei/bosbes/framboos

 

Voor de lange vingers:
  • 100 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • los kristalsuiker om op de lange vingers te strooien

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

-Pak een grote kom erbij en zorg dat deze echt vetvrij is, neem anders een citroen en veeg met wat keukenrol de kom schoon met wat citroensap.

-Neem de drie eieren erbij en scheid het eiwit van het eigeel. Doe de 3 dooiers in een bakje tot gebruik. Doe het eiwit in de grote kom en doe hier 50 gram van de kristalsuiker bij. Klopt dit tot het een mooie lichtgele kleur krijgt. Daarna voeg je de rest van de suiker toe en dan klop je de eiwitten super stijf tot je echte mooie pieken krijgt.

-Pak de eierdooiers erbij en schep deze héél voorzichtig door het eiwit, doe je dit niet, dan wordt het slap en heb je er niets aan.Optimel ontbijtje met vers fruit

-De volgende stap is langzaam de bloem door het eimengsel scheppen, ik spatelde dit voorzichtig erin met een siliconen spatel.

De lange vingers maken:

-Neem een grote spuitzak erbij en schep het beslag erin, daarna draai je de zak goed strak en knip je aan de onderkant een puntje eraf.

-Op een bakplaat bekleed met bakpapier knijp je vervolgens mooie rechte strepen, laat wel wat ruimte ertussen want ze zetten een beetje uit tijdens het bakken. Strooi bovenop de streepjes wat los kristalsuiker.

-Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten ( Hou het wel in de gaten want ze kunnen ineens gaan verbranden op het einde en dat wil je niet!)

-Haal als laatste de bakplaat uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze gaat opeten.

 

De smoothie maken:

-Neem je blender erbij en doe hierin de bevroren frambozen met een beetje warm water, pulseer tot het een zachte puree is geworden, je kunt er daarna de pitjes eruit zeven maar ik vind die zelf wel lekker erin. Schenk dit onderin je smoothie beker.

-Doe daarna de drinkyoghurt in de blender met wat verse frambozen en mix het geheel door elkaar. Optimel ontbijtje met vers fruit

-Schenk het in de smoothiebeker op de frambozenpuree en klaar! Dit is genoeg voor 2 smoothies.

De opmaak van het Optimel ontbijtje met vers fruit:

Neem ten slotte een bordje erbij en leg hierop 3 verse lange vingers en schep er wat aardbeienkwark op, garneer met het verse fruit en serveer met de frambozen smoothie: Heerlijk Happen!

Facebook Comments

Reacties

Reacties