Nogatientjes: Maak de lekkerste karamelkoekjes Ik vind het heerlijk om met foodies te praten en samen recepten uit te wisselen. Deze gepassioneerde mensen hebben allemaal een voorliefde voor lekker eten… [Verder lezen]
Een macédoine van groenten is een Franse salade van verschillende groenten, vaak in kleine blokjes gesneden en gemengd met mayonaise. De bereiding omvat het koken van groenten à l’Anglaise en daarna snel afkoelen in ijswater. Het wordt geserveerd als bijgerecht of licht voorgerecht, vaak gegarneerd met eieren en tomaten.
In de eerste weekvlog van Heerlijke Happen, die elke donderdag verschijnt, worden voorbereidingen voor recepten en een vaste rubriek ‘Jools proeft’ gepresenteerd. Deze week verraste de schrijver zijn schoonmoeder met een Valentijns-cake en maaltijden, wat een blijk van waardering was. De ervaring was leuk en zal worden gedeeld op de website en YouTube-kanaal.
Natuurlijk kan er geen Valentijns recept ontbreken op mijn site! En terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo van deze commerciële feestdagen ben, vind ik het stiekem toch wel leuk om… [Verder lezen]
Als we het dan hebben over een gerecht met historie nou dan is dit er zeker één! In 1800 lagen de landsgrenzen van Frankrijk en Italië iets anders dan dat… [Verder lezen]
Tijdens Carnaval is goed eten belangrijk, vooral met een kartoffelsalade die eenvoudig te maken is. Kook aardappels, maak een dressing van mayonaise en ui, en meng alles. De salade is goed houdbaar en ideaal als bijgerecht voor een feestje. Geniet ervan met vrienden en een lekker stukje vlees.