Geschatte leestijd: 4 minuten
Ook hier gaat wel eens wat mis hoor… Bij het bakken van de eerste versie was ik té ongeduldig en haalde ik de Pavlova té vroeg uit de oven. En hoewel bij een Pavlova de binnenkant best wat “chewy” mag zijn was hij in dit geval echt even té nat. Maar niet getreurd, ik ging nogmaals aan de slag en toverde toen een prachtig exemplaar uit de oven. Deze Pavlova taart met cranberrysaus is echt een showstopper op je Kersttafel. Natuurlijk helemaal aan te passen met jouw favoriete fruit en saus. In deze blog geef ik je nog wat tips voor het bakken van de perfecte Pavlova.
Pavlova taart met cranberrysaus
Wat ging er mis de eerste keer? Ik bakte hem op een te hoge temperatuur en vooral ook te kort. Hierdoor zakte de bovenkant helemaal in en was de binnenkant nog té zompig. Je hebt dus echt wel even wat tijd nodig voor dit taartje. Door hem de tweede keer op een veel lagere temperatuur te bakken, en ook veel langer ging het wel goed. Ook dien je echt met een vetvrije mixer en kom te werken. Je eiwitten worden anders niet mooi stijf en dat wil je niet! Zoals je hieronder op de foto ziet waren deze eiwitten mooi geklopt tot stevige pieken. ( houd anders de kom ondersteboven om te kijken of ze mooi blijven staan).
Zoals ik hierboven al schreef, ik maakte hem met cranberrysaus. Niet iedereen is dol op cranberry’s dus je zou hem ook met een frambozen-coulis, of met chocoladesaus kunnen maken. Dat is maar net wat jij zelf het lekkerste vindt. Strooi er leuke Kerst-sprinkeltjes op en dan is je taart helemaal af om als klapstuk tijdens het Kerstdiner geserveerd te worden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Pavlova taart met cranberrysaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 5 eiwitten
- 275 gram witte basterdsuiker
- 2 el maizena - gezeefd
- 1 tl citroensap
- ½ tl eetbare glitter - ( goud poeder)
- ¼ tl zout
Voor de topping:
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 8 gram klopfix
- 10 bramen
- 10 frambozen
- 2 takjes verse munt
- 1 el sprinkels - (taartversiering)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de Pavlova. Verwarm je oven voor op 100 graden.
- Maak je keukenmixer en schaal goed vetvrij met citroensap.
- Scheid de eieren, let op dat er echt geen druppel eigeel bijzit!
- Doe de eiwitten met het zout in je keukenmixer en start op een lage snelheid en klop tot je stevig eiwit begint te krijgen. Voeg langzaam de basterdsuiker toe en verhoog langzaam de snelheid. Klop tot je mooie pieken krijgt in je eiwitten.
- Voeg het citroensap, de gezeefde maizena en het goudpoeder toe en met een spatel spatel je dit voorzichtig door het eiwit.
- Leg een bakpapier op een bakblik en schep het eiwit in een rondje van een doorsnede van ongeveer 25 cm erop. Met de spatel kun je de rand mooi omhoog trekken.
- Zet in de oven voor 2,5 uur en laat gaar worden. Laat daarna de Pavlova in de oven afkoelen! Zet de deur op een klein kiertje.
- Maak in de tussentijd de cranberrysaus, de link naar dat recept staat hieronder in de notities.
- Maak je keukenmixer schoon en klop de mascarpone en slagroom met de klopfix op tot een mooie lobbige slagroom.
- Als de afgekoelde Pavlova klaar is bestrijk je hem op de top met een mooie laag slagroom en daarom lepel je de cranberrysaus. Decoreer hem met het fruit, de sprinkler en munt. Serveer dan direct.
- Heerlijk Happen!
Dit is een prachtig Kerstdessert, duurt wel wat langer om te bereiden omdat hij natuurlijk een tijdje in de oven moet. Hier heb ik nog een aantal ideetjes voor je:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pavlova taart met cranberrysaus