Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Een heerlijk toetje aan het einde van je diner!
Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Misschien is dit nog wel meer een inspiratie-post te noemen dan dat ik het echt een recept mag noemen… Ik ga namelijk echt niet het ijs zelf maken, hoewel dat misschoen ook wel een keer een leuk klusje zou zijn. Maar hé met deze drukke feestdagen moet je het jezelf niet heel erg moeilijk maken natuurlijk, want we ervaren als genoeg drukte en stress rondom het kerstmenu en de boodschappen! Overigens heb ik de chocoladesaus dan wel weer even zelf gemaakt, maar dat is echt easy-peasy. Dat zal ik voor jullie in de receptkaart van dit Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus zetten.

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Serveer op een prachtige schaal voor dat wauw effect!
Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Een heerlijk toetje aan het einde van je diner!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: blauwe bes, framboos, ijs, munt, poedersuiker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • ijsschep

Ingrediënten:

  • 1 bak chocolade ijs
  • 1 bak straciatella ijs
  • 1 bak slagroomijs
  • poedersuiker
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • rode bessen
  • 2 munt takjes

Voor de chocoladesaus:

  • 3 el kookroom
  • 75 gr pure chocolade

En zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au bain marie en roer er de kookroom doorheen, blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Laat ondertussen de bakken ijs uit de vriezer een beetje ontdooien.
  • Schep met de ijsschep mooie bollen van het ijs en leg ze op de schaal.
  • Versier de schaal met het verse fruit en de muntblaadjes.
  • Strooi als laatste wat poedersuiker erop en serveer gelijk.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Je kunt er ook een paar stukjes kerstkrans insteken als decoratie. 
Wat vind je van dit recept?
Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Kies voor meerdere soorten ijs en giet er wat chocoladesaus overheen.

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Nog wat tips voor het scheppen van een fijn bolletje?

-Laat je ijs een beetje ontdooien, dan gaat je ijsschep net even wat makkelijker door het ijs. Gebruik er één met zo’n knijpmechanisme, super handig voor de perfecte bolletjes.

-Dip de schep tussen het scheppen van de bolletjes even in warm water, daardoor laten de bolletjes makkelijk los.

-Schep je bollen een dag van te voren en leg ze in een grotere bak weer terug in de vriezer, zo kun je op de dag zelf makkelijk de bollen gelijk op de schaal leggen en sta je niet te klooien terwijl het ijs helemaal ontdooit voor het op tafel staat.

En zo heb jij wat fijne ijs-bolletjes tips en kun je lekker genieten van de drie verschillende soorten ijs en vers fruit aan het einde van je diner.

Nog meer lekkere toetjes zoals Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus? Dat kan hoor ik heb er nog wel een paar voor je:

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Voor het mooie sneeuweffect strooi je er wat poedersuiker op.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus”

  1. Pingback: Review van Koopeenkalkoen.nl - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept