Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Misschien is dit nog wel meer een inspiratie-post te noemen dan dat ik het echt een recept mag noemen… Ik ga namelijk echt niet het ijs zelf maken, hoewel dat misschien ook wel een keer een leuk klusje zou zijn. Maar hé met deze drukke feestdagen moet je het jezelf niet heel erg moeilijk maken natuurlijk, want we ervaren als genoeg drukte en stress rondom het kerstmenu en de boodschappen! Overigens heb ik de chocoladesaus dan wel weer even zelf gemaakt, maar dat is echt easy-peasy. Dat zal ik voor jullie in de receptkaart van dit Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus zetten.

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Serveer op een prachtige schaal voor dat wauw effect!

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Nog wat tips voor het scheppen van een fijn bolletje?

-Laat je ijs een beetje ontdooien, dan gaat je ijsschep net even wat makkelijker door het ijs. Gebruik er één met zo’n knijpmechanisme, super handig voor de perfecte bolletjes.

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Kies voor meerdere soorten ijs en giet er wat chocoladesaus overheen.

-Dip de schep tussen het scheppen van de bolletjes even in warm water, daardoor laten de bolletjes makkelijk los.

-Schep je bollen een dag van te voren en leg ze in een grotere bak weer terug in de vriezer, zo kun je op de dag zelf makkelijk de bollen gelijk op de schaal leggen en sta je niet te klooien terwijl het ijs helemaal ontdooit voor het op tafel staat.

En zo heb jij wat fijne ijs-bolletjes tips en kun je lekker genieten van de drie verschillende soorten ijs en vers fruit aan het einde van je diner.

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Voor het mooie sneeuweffect strooi je er wat poedersuiker op.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Een heerlijk toetje aan het einde van je diner!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 12 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: blauwe bes, framboos, ijs, munt, poedersuiker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 116kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 bak chocolade ijs
  • 1 bak straciatella ijs
  • 1 bak slagroomijs
  • poedersuiker
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • rode bessen
  • 2 verse munt

Voor de chocoladesaus:

  • 3 el kookroom
  • 75 gr pure chocolade

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au bain marie en roer er de kookroom doorheen, blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Laat ondertussen de bakken ijs uit de vriezer een beetje ontdooien.
  • Schep met de ijsschep mooie bollen van het ijs en leg ze op de schaal.
  • Versier de schaal met het verse fruit en de muntblaadjes.
  • Strooi als laatste wat poedersuiker erop en serveer gelijk.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt er ook een paar stukjes kerstkrans insteken als decoratie. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere toetjes zoals Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus? Dat kan hoor ik heb er nog wel een paar voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

Start » Recepten » Nagerechten » Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus

4 gedachten over “Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus”

  1. Pingback: Gekleurd yoghurtijs met vers fruit - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Recept Italiaans pistache ijs - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Review van Koopeenkalkoen nl - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept