Kerst trifle met verse vruchtjes

Kerst trifle met verse vruchtjes en slagroom

Voor Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok.
Kerst trifle met verse vruchtjes

Kerst trifle met verse vruchtjes

Voor Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok. Geen uren zweten in de keuken maar leuke en smakelijke receptjes. Deze Kerst trifle met verse vruchtjes is een typisch kerst dessert. Mooie laagjes in een glas en toch luchtig van smaak door de cake. Makkelijk van te voren te maken en in de koelkast te bewaren. Dus geniet met je familie van dit kerstdiner en elkaar gezelschap!

En dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 chocolade cake
  • 125 ml slagroom
  • 1 bakje mascarpone
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 fles zoete witte wijn
  • verse vruchtjes zoals rode bessen, aardbeien, frambozen
  • poedersuiker

En zo maak je het:

-Verwarm je oven voor op 145 graden

-Bak een boerencake, ik gebruikte boerencake mix en voegde hier 3 eetlepels cacao aan toe. Dit even goed mixen en vervolgens in je siliconenvorm bakken. Ongeveer 55 minuten bakken en voilà je chocolade cake is klaar. Daarna nog wel even laten afkoelen natuurlijk.

-Neem de glaasjes erbij. Snij de cake in plakken en vervolgens in kleine blokjes. Deze leg je als eerste in het glaasje en hierop sprenkel je wat zoete witte wijn.

-Neem twee kommen erbij, in de ene kom klop je de slagroom, in de andere de mascarpone. Wanneer de mascarpone zacht is voeg je deze al spatelend toe aan de slagroom en mix je het door elkaar. Je kunt het in een slagroomspuit doen om in het glaasje te spuiten maar met een lepel scheppen kan ook.

-Spuit of lepel vervolgens een laagje van de slagroommix op de chocolade cake.

-Op dit slagroomlaagje schep je wat verse vruchtjes en vul je vervolgens laagje voor laagje je glas op.

-Daarna kun je het in de koelkast zetten tot je het gaat serveren.

Kerst trifle met verse vruchtjes

Kerst trifle met verse vruchtjes

Voor Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: trifle
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 1 chocolade cake
  • 125 ml slagroom
  • 1 bakje mascarpone
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 fles zoete witte wijn
  • verse vruchtjes zoals rode bessen aardbeien, frambozen
  • poedersuiker

En zo maak je het:

  • Bak een boerencake, ik gebruikte boerencake mix en voegde hier 3 eetlepels cacao aan toe. Dit even goed mixen en vervolgens in je siliconenvorm bakken. Ongeveer 55 minuten bakken en voilà je chocolade cake is klaar. Daarna nog wel even laten afkoelen natuurlijk.
  • Neem de glaasjes erbij. Snij de cake in plakken en vervolgens in kleine blokjes. Deze leg je als eerste in het glaasje en hierop sprenkel je wat zoete witte wijn.
  • Neem twee kommen erbij, in de ene kom klop je de slagroom, in de andere de mascarpone. Wanneer de mascarpone zacht is voeg je deze al spatelend toe aan de slagroom en mix je het door elkaar. Je kunt het in een slagroomspuit doen om in het glaasje te spuiten maar met een lepel scheppen kan ook.
  • Spuit of lepel vervolgens een laagje van de slagroommix op de chocolade cake.
  • Op dit slagroomlaagje schep je wat verse vruchtjes en vul je vervolgens laagje voor laagje je glas op.
  • Daarna kun je het in de koelkast zetten tot je het gaat serveren.
Wat vind je van dit recept?

Kerst trifle met verse vruchtjes

Vlak voordat je de trifle aan iedereen serveert strooi je er nog wat poedersuiker op. En zo hebben we ons kerst dessert klaar, niet moeilijk toch? Heerlijk happen en smakelijke kerstdagen.

https://heerlijkehappen.nl/aardbeientaart/

4 gedachten over “Kerst trifle met verse vruchtjes en slagroom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept