Estimated reading time: 3 minuten
Nu we richting de winter gaan is het ook leuk om winterse cocktails te gaan maken. Lekkere kruidige siroop en fruit dat perfect bij dit seizoen past. Zelf ben ik dol op zoethout, ik drink het vaak als thee, maar je kunt het dus ook als smaakmaker aan je siroop toevoegen. Gewoon een stokje in stukken breken en mee laten trekken in de siroop. Deze peer siroop gin cocktail heeft een mooie schuimkraag door het eiwit wat we mee-shaken in de cocktail shaker. We schudden twee keer, één keer mèt en één keer zonder ijs. Dit geeft een prachtige schuimlaag.
Peer siroop gin cocktail
Hiermee val ik een beetje in herhaling zoals bij mijn andere cocktails, maar wederom kun je deze ook virgin schenken. Online, maar ook in heel veel slijterijen kun je tegenwoordig allerlei fijne en smakelijke alcoholvrije versies vinden.
De siroop is trouwens weken goed te houden, dus je kunt hem makkelijk bewaren in een glazen fles in de koelkast. Je kunt er zelfs Spa met een smaakje mee maken, voor de nodige verfrissing op warme dagen. Geniet van de eindeloze mogelijkheden en experimenteer met verschillende combinaties van smaken!
Kruiden en specerijen
Ook hiermee kun je eindeloos variëren. Probeer eens met kaneel of roze peper balletjes. Ik koos deze keer voor zoethout, venkelzaadjes, en steranijs. Wat mij betreft zijn dat perfecte smaken die bij de winter passen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Peer siroop gin cocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 100 ml gin
- 50 ml citroensap
- 1 eiwit
- 3 el peer siroop
- 2 steranijs - ter decoratie
Om de peer siroop te maken:
- 2 peren - klokhuis eruit, in blokjes
- 4 steranijs
- 1 stokje zoethout - gebroken
- 1 el venkelzaadjes
- 200 gram suiker
- 250 ml water
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de siroop. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel een twintig minuten rustig pruttelen. Stamp met een stamppot-stamper de stukjes peer fijn en haal het geheel dan door een hele fijne zeef. Schenk in een glazen fles en laat afkoelen.
- Pak je shaker erbij en doe de gin, citroensap, eiwit, en peer siroop erin. Schud voor 30 seconden.
- Doe een paar ijsklonten in de shaker erbij en schud vervolgens nog een keer voor 30 seconden en schenk dan door een strainer in de glazen.
- Cheers!
Ook fan van dit soort cocktails? Probeer dan onderstaande eens:
Cider fan? Dan wil je deze salie siroop cider cocktail maken!
Hou je van Whiskey dan maak je deze: Kruidige Old Fashioned cocktail.
Cuba te ver weg? Halen we het toch hierheen met deze Klassieke Cuba libre cocktail.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Recept idee uit Olive magazine via Pinterest.
Great autumn cocktail!