Estimated reading time: 3 minuten
TikTok alert! Dit recept zag ik op dat mega populaire platform voorbijkomen en dacht dáár kan ik een betere versie van maken. En waarom beter? Wel ik vond het vrij basic en miste eigenlijk wel wat smaak. Zo zag ik geen kruiden of andere smaakmakers toegevoegd worden. Dus dook ik de keuken in en maakte er een pittige pasta spinazie zalmschotel van. Het klaarmaken blijft dus zoals het basis recept pastaschotel oven wat ik zag, we voegen er alleen meer kruiden en wat pit aan toe!
Pittige pasta spinazie zalmschotel
Bij deze pittige pasta spinazie zalmschotel kun je in principe elk soort pasta gebruiken. Ik heb deze keer pasta gemaakt van linzen gebruikt. Maar het mag ook macaroni of vlinderpasta zijn. Zolang het maar geen slierten zijn want dat mixt niet zo lekker. Wil je het extra pittig hebben? Voeg dan nog een eetlepel sriracha toe. Gegarandeerd vlammen in je mond…..
Waarom voor zalm kiezen? Zalm is een heerlijke vis die door veel mensen over de hele wereld wordt gewaardeerd. Dankzij zijn rijke smaak en zachte textuur is zalm veelzijdig en kan het op verschillende manieren worden bereid, zoals grillen, bakken of roken. Bovendien past het perfect bij diverse gerechten.
Of je nu een luxe diner bereidt of een eenvoudige maaltijd, zalm kan altijd indruk maken. Het is ook een uitstekende keuze voor sushi of sashimi. Zalm is een ware culinaire traktatie die elke maaltijd speciaal maakt en geschikt is voor een breed scala aan smaken en keukens.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Pittige pasta spinazie zalmschotel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram diepvries spinazie
- 350 gram zalmmoten met huid
- 50 gram zeekraal - gehakt
- ½ rode peper - fijngehakt
- 250 ml kookroom
- 1 el kappertjes
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- 150 gram pasta
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je ovenschaal erbij en verwarm de oven voor op 190 graden.
- Leg de bevroren spinazieblokjes op de bodem. Daarop strooi je de fijngehakte rode peper, kappertjes en gehakte zeekraal. Leg de zalm moot erop en bestrooi die met de persillade. Als laatste giet je de kookroom erbij en zet je het geheel in de oven voor een 25 minuutjes tot de zalm gaar is.
- Kook in de tussentijd de pasta gaar in een pan met water en wat zout. Giet deze af.
- Haal de schaal uit de oven en duw met een vork de gare zalm uit elkaar en roer door de spinazie. Voeg de pasta toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Serveer direct.
- Heerlijk Happen!
Zalm is lekker! En een gezond stukje vis ook nog eens. Hier heb ik nog een aantal andere fijne gerechten voor je:
Zalm tortilla met nectarine salsa
Zalm salade met creamy dressing
Aziatische zalm met volkoren noodles
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pastaschotel oven
Delicious way to do salmon!