
Eens wat anders kiezen dan de standaard pasta? Goed idee! Probeer dan eens deze zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons. Een fantastisch vegetarisch zwarte pasta recept. De pasta komt aan zijn kleur omdat deze wordt gekleurd met de inkt van de inktvis. “Linguine al nero di seppia”, het water waar je in kookt blijft gewoon normaal hoor. Geen gekke smaakjes dus maar gewoon alsof je gewone pasta eet. Ik kreeg hem in de #staypositive home box van The Green Food Lab. Een heerlijke box om fijn vegetarisch te koken. Natuurlijk voegde ik er nog een eigen “touch” aan toe. De ingrediënten in dit recept kreeg ik van Oil&Vinegar. Zijn verkopen fantastische oliën, azijn en ook pasta producten.


Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram zwarte pasta
- 300 gram spinazie
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 el truffelsaus - ( van bijv oil&vinegar)
- 2 el azijn
- 3 el truffelolie
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
En zo maak je het:
- Borstel de champignons voorzichtig schoon en snijd het onderkantje van de steel eraf. Daarna in plakjes.
- Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout gaar.
- Verhit een koekenpan en doe er de truffelolie in. Bak de champignons en voeg dan de spinazie toe. Blijf rustig roeren tot de spinazie is geslonken. Blus af met de azijn.
- Giet de pasta af en bewaar een klein kopje kookvocht. Doe de pasta bij de groenten en roer er de truffelsaus en het kopje vocht door heen.
- Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over de pasta, druppel als laaste nog wat truffelolie erover.
- Heerlijk Happen!

Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons
Dit zwarte pasta recept was dus onderdeel van een fijne box om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Dat is en blijft het leuke onderdeel van mijn werk. Mooie pakketten met fijne producten om lekker mee de keuken in te duiken. The Green Food Lab focust zich op vega en vegan eten. Zo komt de “Nationale week zonder vlees” uit de koker van Isabel Boerdam bijvoorbeeld. Nu is Heerlijke Happen niet vegetarisch maar heb ik zeker wel genoeg recepten om je te inspireren iets vaker voor vega te kiezen. Door het gebruik van de champignons mis je helemaal geen vlees in deze pasta. Hier thuis werd hij helemaal goed gekeurd!
Andere fijne pasta recepten maken? Probeer eens dan eens deze:
- Deze fijne burrata pasta met verse groenten
- Maar ook deze knoflook mossel pasta met lamsoor is heerlijk.
- Nog een leuke pastasoort is de mafaldine pasta met portobellosaus.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Pasta kan ik elke dag wel eten