Spinazie quesadilla met gruyere

Spinazie quesadilla met Gruyère

Een quesadilla is typisch Mexicaans, toch maken we hem deze keer met een soort Mediterraans tintje. We kiezen voor Franse Gruyère kaas en Provençaalse kruiden. In mijn voorraadkast ligt eigenlijk standaard wel een verpakking met tortillawraps. Handig als je lekkere trek hebt of voor een snelle lunch. Trek je groentelade open en vul de wraps met wat groente die je daarin aantreft. In dit geval werd dat champignons en spinazie. En kaas dus…veel kaas! Want vertaald betekent quesadilla toch echt “kaas-dingetje”!

Spinazie quesadilla met gruyere
Heerlijk de gesmolten kaas!

Mijn kruidenlade ligt bomvol met allerlei diverse potjes kruiden. Omdat ik de Franse Gruyère moest opmaken combineerde ik het met de Provençaalse kruiden. Aan de slag met deze Spinazie quesadilla met Gruyère.

Spinazie quesadilla met gruyere

Spinazie quesadilla met gruyere

Natuurlijk kun je deze quesadilla ook op z’n Mexicaans maken. Gebruik dan cheddar kaas en kruid alles met Mexicaanse kruiden. Voeg voor wat pit nog een klein gehakt rood pepetje of chilivlokken toe. Je kunt ook voor volkoren tortilla’s kiezen. Wellicht net even wat meer vezels dan de gewone. Verder is het gewoon lekker smullen van deze gesmolten kaas hapjes! Ook lekker zijn stukjes paprika of fijngehakte olijven tussen deze spinazie quesadilla met Gruyère te doen.

Spinazie quesadilla met gruyere
Spinazie quesadilla met gruyere

Spinazie quesadilla met gruyere

Snel een lekkere lunch klaarmaken? Deze quesadilla is zo gemaakt!
5 van 44 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: champignons, gruyere, spinazie, tortilla
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 484kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 tortilla wraps
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui - gesnipperd
  • 5 grote champignons - in plakjes gesneden
  • 1 teen knoflook - gesnipperd
  • 150 gram gruyère kaas geraspt
  • 1 el olijfolie
  • ½ el Provençaalse kruidenmix

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
  • Pak je koekenpan erbij en doe er wat olijfolie in. Bak de champignons tot er geen vocht meer uitkomt, voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken. Schep alles op een bord.
  • Leg 1 tortilla in de pan en doe hier de helft van de kaas op, daarop schep je de groentenmix en strooi de Provençaalse kruiden erop. Daarop weer de rest van de kaas en dek af met de andere tortilla.
  • Na een tweetal minuten draai je voorzichtig maar wel snel de hele tortilla met de spatel om en bak je andere kant. ( Je kunt dit eventueel ook doen door een bord op de tortilla te leggen de pan dan te flippen en dan de tortilla weer terug in de pan te flippen).
  • Haal de tortilla uit de pan en snijd hem in kwarten, twee kwarten pp zou genoeg voor een lunch moeten zijn.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo dol op gerechten met kaas? Probeer eens deze receptjes, die ga je ook zeker lekker vinden:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Spinazie quesadilla met Gruyère

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept