Geschatte leestijd: 3 minuten
Gezonder eten betekent echt niet alleen maar op wortels en selderijstengels knagen. Je kunt jezelf ook trakteren op een heerlijk kwarktaartje. Jazeker we gaan kwarktaart maken! En de bodem is ook nog eens gemaakt met chocolade-chip koekjes. Ook deze zijn suikervrij maar smaken net zo lekker als gewone koekjes. Al met al geen straf dus om dit recept suikervrije aardbeien kwarktaart te bereiden. Het is een no-bake taart wat betekent dat we alleen maar een koelkast en een blender of keukenmachine nodig hebben.
Recept suikervrije aardbeien kwarktaart
Als je dit recept voor een suikervrije aardbeien kwarktaart wilt maken zonder dierlijke producten, dan kun je agar agar gebruiken in plaats van gelatine. Agar agar is een plantaardig bindmiddel dat gemaakt wordt van zeewier. Ik heb dat ook geprobeerd, maar ik was niet zo tevreden over het resultaat. De taart werd niet goed stijf en de textuur was ook minder mooi dan met gelatine. Misschien had ik meer agar agar moeten gebruiken, maar ik weet het niet zeker.
Vind je de taart niet zoet genoeg? Gebruik dan 2 tot 3 eetlepels erythritol, dat is een suikervervanger maar geeft wel dat suikerige smaakje aan je taart. Wel de smaak maar niet de calorieën en dat scheelt dan toch weer!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Recept suikervrije aardbeien kwarktaart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram magere kwark
- 200 gram aardbeien
- 200 ml bloedsinaasappelsap
- 10 suikervrije chocoladekoekjes
- 50 gram roomboter - gesmolten
- 8 gelatine blaadjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je (kleine) keukenmachine erbij en doe hier alle koekjes in. Draai tot de koekjes tot kruim is vermalen. Schenk de gesmolten boter erbij en mix het geheel goed.
- Leg een vel bakpapier op de springvorm, zet de ring erop en klik vast. Zo krijg je een super strakke bodem. De rest aan de buitenkant kun je wegknippen. Knip twee lange stroken die je tegen de rand aandrukt.
- Schep het koekkruim in de springvorm en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
- In een pannetje met koud water leg je de velletjes gelatine tot ze zacht zijn. Dat duurt een minuutje of vijf.
- Pers de bloedsinaasappels uit en stop dit in je blender met de aardbeien ( zonder kroontjes), draai tot de aardbeien sap zijn geworden en voeg hier de kwark aan toe. Draai nogmaals zodat als goed gemixt is.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in een pannetje met 5 el water. Verhit zodat de gelatine vloeibaar wordt, maar laat het niet koken. Roer goed en laat afkoelen. Voeg het dan toe aan de aardbeien in de blender en draai nog een keer zodat de gelatine goed gemixt is. Giet het in de springvorm.
- Laat de taart een uurtje of 3 goed opstijven in de koelkast.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere no bake recepten, of iets gezondere taartjes maken? Hier heb ik nog wat goede ideetjes voor je:
Deze calorieën-bom no-bake chocolade mascarpone taart, wel heel lekker!
Of deze fijne no bake cashew chocolade brownies, een traktatie!
Maar ook deze chocolade pindakaas noten fudge is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
De echte persoon!
De echte persoon!
Super makkelijk recept! Resultaat was top en erg lekker.
Wat leuk om te horen! ik zeg vaker maken gr Francine