No bake cashew chocolade brownies

No bake cashew chocolade brownies

Glutenvrij zijn deze heerlijke zachte brownie bites.
No bake cashew chocolade brownies

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook vreselijk makkelijk kan? Het meeste werk in dit chocolade brownie recept zit hem in het afwegen en afmeten van de ingrediënten. Wel handig hoor als je dat even doet in aparte bakjes. Zo weet je precies dat je de juiste verhoudingen hebt en kun je zo aan de slag. We hebben dus geen oven nodig voor deze no bake cashew chocolade brownies. Na het maken hoeven ze alleen maar even op te stijven in de koelkast. En hierin kun je ze daarna ook een aantal dagen bewaren. Als je dat al redt hoor, want verslavend lekker deze bites. Mocht je toch wat willen bewaren dan kun je ze per stuk invriezen en daarin nog een paar maandjes bewaren.

chocolade brownie recept
Heerlijke zachte blokjes met zoet-zoute bite.
No bake cashew chocolade brownies

No bake cashew chocolade brownies

Glutenvrij zijn deze heerlijke zachte brownie bites.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: brownie, cashewnoten, chocolade, dadels
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

vierkante plastic bak of bakvorm (12×12 cm)
keukenmachine

Ingrediënten:

  • 250 gram dadels
  • 100 gram ongebrande cashewnoten
  • 25 gram cacaopoeder
  • 40 gram kokosolie uit pot
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 eetlepel kokobloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de chcolade ganache:

  • 80 gram kokosolie uit pot
  • 60 ml ahorn siroop
  • 20 gram cacaopoeder

En zo maak je het:

  • Weeg en meet alle ingrdiënten af in bakjes. ( Of niet het hoeft niet natuurlijk ). De kokosolie hoef je niet te smelten.
  • Neem de keukenmachine erbij en doe hier eerst alle ingrediënten voor de brownies in. Zet de machine aan en draai een aantal minuten tot alles goed is gemalen en de noten kleine stipjes zijn.
  • Pak je bakje of bakvorm erbij en leg hier een velletje keukenfolie in. Schep de vermalen brownie uit de keukenmachine en duw met je vingers het geheel in de vorm. Het is een beetje plakkerig en korrelig, daarom goed aanduwen, straks in de koelkast stijft dat op.
  • Zet de kom terug op de keukenmachine, je hoeft hem niet schoon te maken. Schep alle ingrediënten voor de ganache erin en draai tot je een gladde zachte massa hebt.
  • Met een spatel haal je de kom leeg en schenk je het op de brownie. Even netjes verdelen zodat het laagje overal even dik is.
  • Zet in de koelkast voor een half uurtje tot een uur, daarna kun je ze in blokjes snijden.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Een aantal dagen in de koelkast te bewaren daarna per stuk in de vriezer tot drie maanden. 
Wat vind je van dit recept?
brownie recept
Je kunt nog wat cacaopoeder erover strooien net voor je ze serveert.

No bake cashew chocolade brownies

Hoofd-ingredient in deze no bake cashew chocolade brownies zijn eigenlijk niet zoals in de titel staat de cashews maar dadels. Deze groeien aan de vrouwelijke dadelboom. Die zien eruit als palmbomen en de vruchten hangen aan lange trossen langs de bladeren. Ze worden vooral geteeld in Noord Afrika maar ook in Amerika en Australië. Dadels zijn rijk aan vitamine A en B maar hebben ook ijzer, magnesium en fosfor in zich. Een gezonde snack dus. Dit brownie recept is ietsjes ongezonder omdat we ook ahornsiroop toevoegen, maar ja met alles is natuurlijk: Eet met mate! Snijd als de brownies opgestijfd zijn er kleine blokjes van. Zo kun je ze makkelijk serveren en eventueel een deel invriezen.

Andere lekkere no-bake of toch baksels die wel in de oven moeten? Check deze maar eens:

No bake cashew chocolade brownies
Je zou je cashews ook kunnen vervangen voor andere noten.

Andere lekkere recepten net als deze proberen?

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept