🕒 Bereidingstijd: 45 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Op zoek naar een origineel hoofdgerecht met courgette? Deze Portugese rocambole gevulde courgetterol is makkelijk, eiwitrijk en perfect voor een zomerse avond. Dit rocambole recept heb ik eerst uitgetest en daarna nógmaals gemaakt voordat hij op de foto ging! Niet dat er geklaagd werd hier thuis hoor want hij viel goed in de smaak. Ondanks dat er twee courgettes in gebruikt worden heb je dat niet persé in de gaten. De combinatie met het gehakt en het ei gaat heel goed samen. Het woord komt trouwens uit het Portugees. Je kunt er online zat andere recepten van terugvinden.

Tips & variaties voor gevulde courgetterol
Zowel zoet èn hartig dus! Als je in Google het woordje “rocambole” intoetst en je vervolgens op afbeeldingen klikt zie je te kus en te keur aan verschillende plaatsjes van mooie rollen voorbijkomen. Deze rol is een mooi basisrecept want je kunt er dus volop mee variëren.

Zo maak je deze Portugese courgetterol
We bakken de rocambole gevulde courgette rol in een grote oven met bakblikken van 60 cm. Heb je een klein oventje dan kun je het recept beter halveren. Het past anders niet op je bakblik. Als je alleen bent kun je alsnog prima dit recept maken. Je kunt het makkelijk een dag of wat bewaren in je koelkast en opwarmen.

Of neem het als lunch mee naar je werk. Ik heb eigenlik nog helemaal niet zoveel Portugese recepten op de website wellicht moet ik hier weer eens een week voor uittrekken.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Rocambole gevulde courgetterol uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 courgettes
- 300 gram rundergehakt
- 1 witte ui - gesnipperd
- 8 eieren
- 250 gram geraspte jonge kaas
- zout
- peper
- 2 tl tomatenpuree
- 3 el ketchup
- ¼ tl chilipoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de courgettes in ongveer 3 tot 4 mm dikke plakjes. doe ze in een kom en strooi er een beetje zout op. Laat ze even staan.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes courgette erop.
- Verwarm je oven op 180 graden voor.
- Breek de 8 eieren in een grote kom en strooi er wat peper en zout naar smaak bij. Met een handmixer klop je net zo lang tot je een heel schuimig geheel hebt. Giet dit over de courgettes heen en zet gelijk in de oven.
- Bak voor 15 minuutjes tot de bovenkant mooi goudbruin is.
- Neem een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt met de tomatenpuree, chilipoeder, ketchup en de gesnipperde ui.
- Haal het bakblik uit de oven en trek voorzichtig het bakpapier met de courgette omelet op het werkblad. Je gaat nu het geheel beleggen, en je rolt dus zometeen de rol zo op dat de courgette plakjes naar buiten "wijzen".
- Strooi de kaas erop en verdeel het gehakt erover. Rol voorzichtig de rol op en bak hem nogmaal een 15 minuutjes in de oven.
- Snijd de rol in 4 delen en Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten proberen zoals deze rocambole gevulde courgette rol? Dat kan, maak deze maar eens:
Klik op de linkjes om naar het recept te gaan, de foto’s van deze gerechtjes vind je hier onderaan de blog.
Bijvoorbeeld deze lekkere rolletjes met ricotta.
Ook deze andere courgette rolletjes zullen je goed bevallen.
En op zoek naar een fijn courgette soepje? Maak dan deze eens.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Deze moet snel eens bij ons op de tafel verschijnen.
Verassend lekker
Delicious !
Het zag er heerlijk uit…maar, waar ik al bang voor was, is dat het niet van het bakpapier op te rollen is…ei kleeft n.l. heel erg. Had ik het bakpapier ook met veel vet moeten insmeren? Heb nu die hele prut in een cake-schaal gedaan en staat nu 15 min in de oven. . Ben benieuwd na toch wel al dat werk ..Wel jammer….
Hi, gaat er toch iets niet goed…. want dat hoort niet zo te zijn. Wellicht de plakjes toch iets te dik gesneden? En nee je moet zeker niet het bakpapier heel erg invetten, dat is niet nodig. Wellicht de volgende keer het ei echt super luchtig kloppen tot schuim. Als het mij lukt dan moet het jou ook zéker lukken 😉 Hoop dat het toch gesmaakt heeft! Gr Francine