Rundvlees venkel paprika stoofpot

Rundvlees Venkel Paprika Stoofpot – Lekker Makkelijk Recept

🕒 Bereidingstijd: 15 minuten, stooftijd: 6 uur 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Pruttelen maar! Als ik ergens dol op ben dan is het wel een goede stoofpot. Gewoon alles lekker in een pan en dan uren laten staan. De keuken geurt lekker, je kunt ondertussen alles doen wat je moet doen, en als je net zo als ik alleen bent dan heb je gelijk ook een flinke voorraad voor je vriezer. Heel handig op dagen dat je laat uit je werkt komt en dan heel fijn kunt eten zonder moeite. Deze rundvlees venkel paprika stoofpot geeft een lekkere uitgesproken smaak omdat we gerookt paprikapoeder gebruiken en flink wat knoflook. Het voorbereiden in echt heel snel gedaan, het stoven daarna neemt de meeste tijd in beslag, maar daar hoef je je niet om te bekommeren!

Rundvlees venkel paprika stoofpot

Waarom is deze rundvlees venkel paprika stoofpot zo lekker?

Deze stoof maak je heel makkelijk op smaak met wat jij ook maar lekker vindt! Natuurlijk geef ik je de hoeveelheden die ik gebruikt hebt, maar daar mag je altijd van afwijken. Koken en smaken zijn een heel persoonlijk iets, wat de ene lekker vindt hoeft de ander niks te vinden. Mocht je bijvoorbeeld niet zo weg zijn van de “rook smaak”van gerookt paprikapoeder dan gebruik je gewoon normaal paprikapoeder. De lappen rundvlees heb ik in zijn geheel aangebraden en daarna alle groente erop gelegd. Door het lange stoven valt het vlees helemaal uit elkaar en kun je op het laatst alles lekker door elkaar roeren.

Hoe maak je stap voor stap deze rundvlees stoofpot?

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Rundvlees venkel paprika stoofpot

Rundvlees venkel paprika stoofpot

Een heerlijke kruidige stoofpot om bij op te wamen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 1 reactie
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gegrilde paprika, gerookt paprikapoeder, rundvlees
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1000 gram rundvlees - ( magere runderlap / stoofvlees / sukade )
  • 400 gram champignons - in kwarten gesneden
  • 1 venkel - in stukjes gesneden
  • 400 gram gegrilde paprika - uit pot, in stukjes gesneden
  • 2 uien - in halve ringen gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 400 ml tomato frito
  • 1 bouillonblokje - (zoutarm)

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bestrooi de rundvlees lappen met de balkankruidenmix aan beide zijdes.
  • Verhit de stoofpan en doe de olijfolie erin, braad dan de lappen aan beide zijdes mooi bruin.
  • Snijd de groenten zoals hierboven beschreven en leg dat op het vlees.
  • Schenk de tomato frito erop, strooi het gerookte paprikapoeder en het knoflookpoeder erop. Voeg de laurierblaadjes toe, en verse peper naar smaak.
  • Zet de pan op een stoofpotje met het deksel er volledig op. De groente gaat nu rustig garen. Zodra er een uurtje voorbij is haal je het deksel van de pan en duw je met een pollepel alles een beetje door elkaar. Daarna weer het deksel erop en verder laten stoven.
  • De laatste 2 uur laat je het deksel schuin op de pan met een klein kiertje staan. Je stoof zal hierdoor wat inkoken en de saus wordt wat dikker. Natuurlijk zo nu en dan even in de gaten houden en kijken hoe het ervoor staat!
  • Kook rijst om erbij te serveren of een gekookt aardappeltje maar net wat jij lekker vindt.
  • Proef het geheel om te kijken of er nog zout bij moet, daarna heerlijk happen!
Nutrition Facts
Rundvlees venkel paprika stoofpot
Amount per Serving
Calories
787
% Daily Value*
Fat
 
52
g
80
%
Saturated Fat
 
19
g
119
%
Trans Fat
 
3
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
23
g
Cholesterol
 
178
mg
59
%
Sodium
 
249
mg
11
%
Potassium
 
2115
mg
60
%
Carbohydrates
 
31
g
10
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
17
g
19
%
Protein
 
51
g
102
%
Vitamin A
 
1753
IU
35
%
Vitamin C
 
168
mg
204
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Iron
 
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kan ik gegrilde paprika uit pot vervangen door verse paprika?

Ja, verse paprika kan ook! Gegrilde uit pot geeft wel die mooie smokey smaak. Met verse moet je iets langer stoven zodat ze gaar worden. Maar het werkt prima – je determineert zelf hoe intens je de smaak wilt hebben!

Hoe lang kan ik deze stoofpot bewaren en invriezen?

Tot ongeveer 3 tot 4 dagen in de koelkast, goed afgedekt. In de vriezer ongeveer een maand houdbaar! Perfect dus voor voorbereiding – maak je op zondag en eet je er de hele week van. Zet hem gewoon op te warmen voor gebruik. Eigenlijk smaakt hij de volgende dag nog beter!

Kan ik venkel vervangen als ik daar niet van hou?

Ja hoor! Venkel geeft een licht anijsachtige smaak – heel subtiel. Je kunt het vervangen door bloemkool, broccoli, of meer paprika. Of je laat het gewoon weg en voegt meer van ander groente toe. Dit recept is flexibel – laat je voorkeur bepalen!

Stoofpotjes, mij kun je er altijd voor porren! Natuurlijk heb ik nog veel meer fijne recepten voor je. Wellicht eens leuk om deze ook eens te proberen, de smaken zijn wellicht net iets anders dan dat je gewend bent, maar daarom zeker eens proberen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Rundvlees Venkel Paprika Stoofpot – Lekker Makkelijk Recept

Eén gedachte over “Rundvlees Venkel Paprika Stoofpot – Lekker Makkelijk Recept”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept