Gegrilde venkel paprika soep

Gegrilde venkel paprika soep

Hoe vaak eet jij venkel? Hier thuis staat hij niet persé heel vaak op het menu terwijl het toch een hele smakelijke groente is. Ik zie er eigenlijk ook niet heel veel recepten van voorbij komen onder mijn foodie-friends. Tijd om daar eens wat verandering in aan te brengen. We beginnen gemakkelijk, met een gegrilde venkel paprika soep. De groenten grillen we een drie kwartier in de oven zodat ze een beetje een zwart randje krijgen, dat geeft nou juist extra smaak aan de soep. Voor dit recept hebben we helemaal niet veel ingrediënten nodig, wat ook wel eens fijn is. Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken maar wel smaakvol en dan is een soep als deze een uitkomst.

Gegrilde venkel paprika soep
Serveer met pompoenpitten en strooi er wat persillade op voor de kleur.

Gegrilde venkel paprika soep

Een zeer smaakvolle en zachte soep.
Voorbereidingstijd45 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: paprika, soep, uien, venkel
Porties: 1 grote pan
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • soeppan

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje groentenbouillon
  • olijfolie
  • persillade
  • pompoenpitten

Instructies

  • Maak de groenten schoon, haal het vel van de ui en de knoflook. De pitjes uit de parika's en snijd alles grof. Doe in een ovenschaal en druppel olijfolie over de groenten.
  • Zet de oven aan op 200 graden en zet daarna de schaal erin, voorverwarmen hoeft niet. Laat de schaal een driekwartier in de oven staan tot de randjes van de groenten een beetje zwart beginnen te worden.
  • Neem een soeppan erbij en schep hier de gegrilde groenten in. Ook het sap in de ovenschaal schenk je in de pan erbij. Verkruimel een groentebouillonblokje in de pan, en voeg een liter water toe.
  • Laat even een kwartiertje pruttelen, daarna kun je met een staafmixer de soep lekker glad mixen.
  • Serveer met wat pompoenpitten en strooi wat persillade op de soep.
  • Heerlijk Happen!
Gegrilde venkel paprika soep
Gemakkelijk gemaakt, lekker met een broodje erbij.

Gegrilde venkel paprika soep

Wist je dat venkel al heel lang bekend staat als een geneeskrachtige plant? Bijvoorbeeld venkelolie, maar ook venkelthee. Kauwen op venkelzaadjes onderdrukt ook het hongergevoel. Het kan je ook helpen bij darmproblemen. Overigens geldt zoals bij alle gebruik het met mate want in hoge doseringen kan het weer schadelijk voor je zijn. Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. Zoals bij zovele groenten, planten en fruitsoorten werden de zaadjes via de oude handelsroutes naar Europa vervoerd en wordt het sindsdien ook hier verbouwd. In Mediterraanse landen wordt het veel meer gegeten dan hier. Bijvoorbeeld in salades of geroosterd met kaas uit de oven. Daar heb ik trouwens ook een heel lekker recept van gemaakt. Klik maar eens hier. Deze heb ik al vaker gemaakt en valt heel goed in de smaak.

Ook zo gek op soep net als ik? Nou ik heb hier nog wat hele fijne soepjes voor je:

Gegrilde venkel paprika soep
Blijft er wat over? Vries het in porties in voor een lunch bijvoorbeeld!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *