Estimated reading time: 3 minuten
Heerlijke Happen is jarenlang een echte eet-food-blog geweest. Ik maakte eigenlijk alleen recepten die je kon kauwen. Maar tegenwoordig beleef ik ook een hoop lol aan het maken van lekkere drankjes. Wat natuurlijk in het “food-spectrum” valt alleen drink je het en hoef je niet te kauwen! Ook dit salie siroop cider cocktail recept bevat weer een huisgemaakte siroop. Dat zijn vaak de smaakmakers aan je cocktail en dus heel makkelijk zelf te maken. Koop een aantal glazen flesjes en bewaar je diverse siropen in de koelkast, ze gaan weken mee. De siroop brengen we op smaak met verse salie en een stokje kaneel.
Salie siroop cider cocktail
Los van het maken van de siroop bij deze salie siroop cider cocktail staat hij zo op tafel. Heb je een feestje maak dan eens een cocktail tafel met diverse glazen en ingrediënten. Laat je gasten zelf hun gang gaan, of ga er zelf bij staan als een echte cocktail-shaker! Je kunt een aantal cocktails van mijn site kiezen en de receptkaart uitprinten en erbij leggen.
Fruit zoals appels en peren worden vrij snel bruin als je ze eenmaal hebt gesneden. Je kunt dan het beste een beetje citroensap erop smeren. Dat zorgt ervoor dat het minder snel bruin wordt. Deze cocktail past helemaal bij het herfst seizoen waar we nu inzitten.
De salie, peer, kaneel en whiskey passen perfect bij een beetje donkere middag, haardje aan en gezellig met een borrelplankje op de bank!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Salie siroop cider cocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 flesje cider
- 80 ml whiskey
- 2 el salie siroop
- 2 stokjes kaneel
- 2 takjes salie
- 2 el honing
- 2 el kaneelpoeder
- 1 peer - in plakken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de siroop. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat dit een 15 tal minuten rustig borrelen. Zet het dan een uurtje weg om de smaken goed in te laten trekken. Breng het dan weer aan de kook en laat tot een mooie siroop inkoken. Verwijder de blaadjes salie, plakken citroen en kaneel voordat je het in je glazen flesje schenkt.
- Schud op een schoteltje 2 eetlepels kaneel en op een ander schoteltje 2 eetlepels honing. Haal het randje van het glas eerst door de honing en dan door de kaneel.
- Doe wat ijsklontjes in het glas en schenk een eetlepel siroop erop. Hier overheen schenk je de 40 ml whiskey per glas. ( maak je een virgin dan dus geen whiskey.)
- Vul de beide glazen verder aan met de cider, ook hier geldt weer maak je een virgin gebruik dan alcoholvrije cider.
- Steek een plak peer, een kaneelstokje en wat salie ter decoratie in het glas erbij en serveer.
- Cheers!
Gek op cider? Hier nog een paar cocktails met cider:
Wat dacht je van deze apple pie punch mocktail?
Vervang het bruiswater in deze kruidige Old Fashioned cocktail voor cider, zeker een topper!
En ook bij deze bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail kun je cider gebruiken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Salie siroop cider cocktail recept
De echte persoon!
De echte persoon!
Amazing recipe!