Gegrilde paprikasoep met salie

Gegrilde paprikasoep met salie

Gegrilde paprikasoep met salie

Met deze ijzige temperaturen en een Syberische oosten-wind die hier over de dijk blaast gaat een lekker soepje er wel in! Ik had nog één zak paprika’s op het aanrecht liggen en een bakje salie in de koelkast. Deze konden dus mooi voor een lekker kruidig soepje dienen. Salie is een kruid wat bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Het werkt bijvoorbeeld heel goed tegen ontstekingen van de slijmvliezen. Wist je dat je salie ook terug kunt vinden in tandpasta? We maken er nu dus een heerlijke gegrilde paprikasoep met salie mee. Nu maar hopen dat die kou snel verdwijnt samen met die ellendige griep die nog steeds heerst.

Voor 1 grote pan soep heb je nodig:

Gegrilde paprikasoep met salie

  • 4 rode paprika’s
  • 3 groene paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 3 witte uien
  • 1 winterpeen
  • zout/peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blaadjes salie
  • 3 blokjes kruidenboullion
  • 1,5 liter water

En zo maak je de soep:

-Pak eerst je snijplank erbij. Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken. Doe ze in een grote ovenschaal.

-Maak vervolgens alle paprika’s schoon, de knoflooktenen, en de wortel. Hak alles in grove stukken en doe deze dan in de oven schaal erbij. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Hussel de groenten door elkaar en zet ze in een oven op 200 graden. Laat de groenten grillen voor 35 minuten.

-Zet ondertussen een grote pan op het vuur met anderhalve liter water en doe hier de bouillonblokjes bij. Voeg hier de blaadjes salie aan toe en laat deze 10 minuutjes meekoken. Haal ze er daarna uit.Gegrilde paprikasoep met salie

-Wanneer de groenten gegrild zijn kieper je voorzichtig de hele ovenschaal leeg in de soeppan. Roer het door en laat de groenten even 5 minuten meekoken. Pak daarna je staafmixer erbij en pureer de groenten helemaal glad tot je en mooie soep hebt.

 

Gegrilde paprikasoep met salie:

Serveer ten slotte de soep met een lekker stukje vers stokbrood met wat kruidenboter: Heerlijk happen!