Gegrilde paprikasoep met salie

Geschatte leestijd: 3 minuten

Gegrilde paprikasoep met salie

Met deze ijzige temperaturen en een Syberische oosten-wind die hier over de dijk blaast gaat een lekker soepje er wel in! Ik had nog één zak paprika’s op het aanrecht liggen en een bakje salie in de koelkast. Deze konden dus mooi voor een lekker kruidig soep recept dienen. Salie is een kruid wat bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Het werkt bijvoorbeeld heel goed tegen ontstekingen van de slijmvliezen. Wist je dat je salie ook terug kunt vinden in tandpasta? We maken er nu dus een heerlijke gegrilde paprikasoep recept met salie mee. Nu maar hopen dat die kou snel verdwijnt samen met die ellendige griep die nog steeds heerst. paprika soep

Voor 1 grote pan Gegrilde paprikasoep met salie heb je nodig:

Gegrilde paprikasoep met salie
  • 4 rode paprika’s
  • 3 groene paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 3 witte uien
  • 1 winterpeen
  • zout/peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blaadjes salie
  • 3 blokjes kruidenboullion
  • 1,5 liter water

En zo maak je de Gegrilde paprikasoep met salie:

-Pak eerst je snijplank erbij. Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken. Doe ze in een grote ovenschaal.

-Maak vervolgens alle paprika’s schoon, de knoflooktenen, en de wortel. Hak alles in grove stukken en doe deze dan in de oven schaal erbij. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Hussel de groenten door elkaar en zet ze in een oven op 200 graden. Laat de groenten grillen voor 35 minuten.

Gegrilde paprikasoep met salie

-Zet ondertussen een grote pan op het vuur met anderhalve liter water en doe hier de bouillonblokjes bij. Voeg hier de blaadjes salie aan toe en laat deze 10 minuutjes meekoken. Haal ze er daarna uit.

-Wanneer de groenten in dit paprikasoep recept gegrild zijn kieper je voorzichtig de hele ovenschaal leeg in de soeppan. Roer het door en laat de groenten even 5 minuten meekoken. Pak daarna je staafmixer erbij en pureer de groenten helemaal glad tot je en mooie soep hebt.

Gegrilde paprikasoep met salie:

Nadat de soep helemaal klaar is, is het tijd om deze te serveren. Een perfecte aanvulling op de smaak van de soep is een heerlijk stukje vers stokbrood, dat je kunt serveren met een portie smeuïge kruidenboter. Het warme en knapperige stokbrood, samen met de smaakvolle kruidenboter, maakt dit gerecht helemaal af. Dit is de ideale manier om van deze soep te genieten en jezelf en je gasten te verwennen met een overheerlijke maaltijd. Heerlijk happen!

Gegrilde paprikasoep met salie

Gegrilde paprikasoep met salie

Met deze ijzige temperaturen en een Syberische oosten-wind die hier over de dijk blaast gaat een lekker soepje er wel in! Ik had nog één zak paprika’s op het aanrecht liggen en een bakje salie in de koelkast.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: paprika
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 28 minuten
Totale tijd: 38 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 87kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s
  • 3 groene paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 3 witte uien
  • 1 winterpeen
  • zout
  • peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blaadjes salie
  • 3 blokjes kruidenboullion
  • 1,5 liter water

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak eerst je snijplank erbij. Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken. Doe ze in een grote ovenschaal.
  • Maak vervolgens alle paprika’s schoon, de knoflooktenen, en de wortel. Hak alles in grove stukken en doe deze dan in de ovenschaal erbij. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Hussel de groenten door elkaar en zet ze in een oven op 200 graden. Laat de groenten grillen voor 35 minuten.
  • Zet ondertussen een grote pan op het vuur met anderhalve liter water en doe hier de bouillonblokjes bij. Voeg hier de blaadjes salie aan toe en laat deze 10 minuutjes meekoken. Haal ze er daarna uit.
  • Wanneer de groenten gegrild zijn kieper je voorzichtig de hele ovenschaal leeg in de soeppan. Roer het door en laat de groenten even 5 minuten meekoken. Pak daarna je staafmixer erbij en pureer de groenten helemaal glad tot je en mooie soep hebt.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Gegrilde paprikasoep met salie? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Soep » Gegrilde paprikasoep met salie

7 gedachten over “Gegrilde paprikasoep met salie”

  1. Pingback: Zoete aardappel gember soep met kerrie - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Cleaneating courgette met kalkoendij - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Vegetarische wortel paprikasoep - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Salie siroop cider cocktail - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept