Spicy kiwi margarita

Spicy kiwi margarita

Geschatte leestijd: 4 minuten

We mixen er lekker op los hier thuis! Deze keer combineer ik eigenlijk meerdere onderdelen uit verschillende cocktails. We maken een spicy kiwi margarita. Er zit er op een originele Margarita geen schuimlaagje, maar dat vond ik wel een leuk idee. En ook heb ik het zoutrandje op het glas een extra boost gegeven. Ik heb door er een mooi chilipoeder-zout laagje op te doen de cocktail wat spice gegeven. Ga jij thuis ook lekker mixen dan doe je er slim aan om een cocktail-shaker setje te kopen. Je hebt dan alle basis benodigdheden in huis om er een mooi drankje mee te kunnen maken. Recept Spicy kiwi margarita cocktail.

Spicy kiwi margarita

Spicy kiwi margarita

Deze spicy kiwi margarita is dus lekker zoet, een beetje zout, en een beetje spicy. Het zout randje hoort echt bij het drinken van tequila. Het verhaal gaat dat de margarita ontstaan is om tequila op een iets sjiekere manier te drinken. Normaal lik je dat van je handpalm maar dat ziet er natuurlijk niet zo sjiek uit.

Spicy kiwi margarita

Een van de kenmerken van een goede margarita is het schuimlaagje dat bovenop de cocktail zit. Dit laagje ontstaat door het eiwit wat we gebruiken om de margarita te shaken. Het eiwit zorgt voor een romige en luchtige textuur die heerlijk contrasteert met de zure en pittige smaak van de drank. Gelukkig hoef je niet meer zelf eieren te splitsen om aan het eiwit te komen. Je kunt dit tegenwoordig in flesjes kopen in de supermarkt. Dat scheelt een hoop gedoe en afval.

Als je geen fan bent van kiwi, kun je deze ook vervangen door een ander stuk fruit. Bijvoorbeeld een stuk mango, ananas of perzik. Het maakt niet uit welk fruit je kiest, als je het maar eerst fijn stampt in de shaker. Zo komen de sappen en de smaken goed vrij. Daarna voeg je de andere ingrediënten toe en shake je alles goed door elkaar. Zo maak je een heerlijke spicy kiwi margarita of een andere variant naar jouw smaak.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Spicy kiwi margarita

Een prachtig drankje met een spicy randje!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 50 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: kiwi, limoensap, tequila, triple sec, zout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 254kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

2 Margarita glazen
muddler
strainer
2 bordjes

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak de twee bordjes erbij en doe op een bordje een laagje water. Het andere bordje mix je het zout en het chilipoeder. Haal het randje van de glazen eerst door het water en daarna door de zout-mix. Doe een paar ijsklontjes in de glazen.
  • Schil de kiwi's en doe deze in de shaker. Stamp helemaal fijn met de muddler.
  • Schenk de tequila, triple sec, het limoensap, en het eiwit erbij en doe een paar ijsklonten in de shaker. Shake flink voor een aantal seconden tot je vingers goed koud aanvoelen.
  • Schenk door de strainer in de glazen. Garneer met een schijfje limoen.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Shake it baby! Ja ja we schudden er lekker op los met de shaker hier. Probeer deze cocktails ook maar eens:

De bakermat van de cocktails, de Old Fashioned gaat al eeuwen mee!.

Ook in Ierland weten ze heerlijke cocktails te maken met deze Irish maid.

En de populaire cocktail de Cuba libre is ook top!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Spicy kiwi margarita

recept Spicy kiwi margarita cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept