spinazie McCheese

Spinazie McCheese

Spinazie McCheese

Vroeger maakte mijn moeder op zaterdag wel eens macaroni met kaas als lunch of als snack. Lekker met kaas en wat dille er overheen gestrooid. Inmiddels heb ik zelf ook een dochter die dit wel een lekker receptje vindt. Om er wat variatie in te brengen nu dus ook deze spinazie McCheese. Hoewel een stuk gezonder met wat groente erin blijft zij toch bij de originele Mc&Cheese en mag mama voortaan lekker zelf deze versie opeten haha! Makkelijk en snel op tafel dus ook zeker geschikt om een keer doordeweeks te maken als je snel weer door moet naar wat anders.

Spinazie McCheeseVoor één pan heb je nodig:

  • 4 tot 5 kopjes macaroni
  • 1 zak spinazie
  • 300 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout/peper
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels groene pesto

En zo maak je het:

-Neem de spinazie erbij en doe in een grote koekenpan een klein scheutje olijfolie. Doe telkens een hand spinazie in de pan en roerbak deze tot ze geslonken zijn. Bak het geheel dan nog even tot het meeste vocht is verdwenen en laat het vervolgens nog verder uitlekken in een vergiet. Daarna hak je de spinazie super fijn met een scherp mes.

-Pak een grote pan erbij en doe hierin voldoende water en wat zout en kook hierin de macaroni al dente.

-Ondertussen maken we de saus voor de McCheese. Neem een ruime steelpan erbij en doe hierin eerst de boter. Laat deze smelten en voeg dan al roerend de bloem toe. Bak de bloem een minuutje en voeg dan wederom al roerend de melk toe. Roer dit tot een mooie gladde saus en voeg dan de kaas toe. Laat deze smelten en breng het geheel op smaak met wat verse zwarte peper en de groene pesto. Haal van de hittebron af maar roer zeker nog een aantal keer door.

-Neem ten slotte de uitgelekte macaroni erbij en voeg deze aan de kaassaus toe, roer het geheel goed door elkaar en voeg de fijn gehakte spinazie toe.

Spinazie McCheese

Neem de kommen erbij en serveer direct, strooi er nog wat geraspte kaas overheen ter garnering: Heerlijk happen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.