Basisrecept Mediterraanse ratatouille

De reden dat dit receptje op de website is gekomen, is dat jullie daar zélf voor hebben gekozen. Soms kook ik wel eens iets en dan heb ik niet persé het idee er een recept van te maken. In de stories op Instagram kun je dan een leuke poll zetten en kunnen de mensen kiezen voor ja of nee. In dit geval was het meer dan duidelijk. Jullie waren met 97% vóór het uitwerken van dit basisrecept Mediterraanse ratatouille. ratatouille recept

Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Heerlijke smaken die samen goed combineren.

Let wel het is mijn versie van een ratatouille. Ik heb er dus groenten en smaken aan toegevoegd die ik persoonlijk lekker vind. Groot voordeel, je eet héél veel groenten, en blijft er wat over dan kun je dit gemakkelijk invriezen, of je maakt er een soepje van!

Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Lekker met kappertjes en olijven.

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Zoals met zo vele basisrecepten die al heel lang bestaan valt de herkomst niet helemaal meer precies te achterhalen. Het is in principe een typisch Frans- Provençaals gerecht. Maar er is ook een Spaanse Chef die claimt dat het afstamt van een Catalaans gerecht. Je kunt ratatouille zowel warm als koud eten. Zou je het gerecht door een keukenmachine laten draaien dan krijg je een soort groente-spread die je heel goed op een stukje stokbrood kunt smeren met bijvoorbeeld weer lekker wat Parmezaanse kaas, of geitenkaas erop!

Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Serveer met een stok stokbrood of een fijne pasta.

Al met al ook een fijn zero-waste gerecht wat je kunt er ook overgebleven groenten voor gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus met een basisrecept als deze.

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Een fijn basisrecept waar je alle kanten mee uit kunt.
5 van 11 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, courgette, ratatouille, tomaat
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 grote pan
calorieën: 215kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rijpe tomaten
  • 150 ml passata
  • 2 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven in ringetjes
  • 2 el persillade
  • zout
  • peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • Snijd of hak alle groenten in kleine blokjes.
  • Neem de stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Bak eerst de gesnipperde uien glazig en voeg de gehakte teentjes knoflook toe. Als deze gaan geuren voeg je de gehakte groenten toe. Schep het geheel goed om.
  • Zet het vuur laag en voeg de passata, de kruiden, de kappertjes en de olijven toe en laat dan rustig een minuutje of 25 stoven met de deksel schuin op de pan.
  • Roer zo nu en dan door, als de groenten zacht zijn schep je het in een kom en is het klaar om te serveren.
  • Heerlijk Happen!
Lekker met wat stokbrood, of een fijne pasta! 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin in andere gerechtjes zoals Basisrecept Mediterraanse ratatouille? Dan zit je bij mij goed! Ik heb er nog wel en paar voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

ratatouille recept

Start » De basis » Basisrecept Mediterraanse ratatouille

12 gedachten over “Basisrecept Mediterraanse ratatouille”

  1. Pingback: Kaneel pompoenbrood met rozijnen. - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Basisrecept klassieke caesar salade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Basisrecept bloedsinaasappel curd - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Basisrecept Italiaanse Pesto Genovese - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Basisrecept voor een klassieke nasi goreng - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Basisrecept Elszasser flammkuchen - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Ratatouille à la citrouille, gegrilde pompoen - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Mediterraanse borrelplank antipasti salade - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept