Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

De reden dat dit receptje op de website is gekomen, is dat jullie daar zélf voor hebben gekozen. Soms kook ik wel eens iets en dan heb ik niet persé het idee er een recept van te maken. In de stories op Instagram kun je dan een leuke poll zetten en kunnen de mensen kiezen voor ja of nee. In dit geval was het meer dan duidelijk. Jullie waren met 97% vóór het uitwerken van dit basisrecept Mediterraanse ratatouille. Let wel het is mijn versie van een ratatouille. Ik heb er dus groenten en smaken aan toegevoegd die ik persoonlijk lekker vind. Groot voordeel, je eet héél veel groenten, en blijft er wat over dan kun je dit gemakkelijk invriezen, of je maakt er een soepje van!

Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Heerlijke smaken die samen goed combineren.

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Een fijn basisrecept waar je alle kanten mee uit kunt.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, courgette, ratatouille, tomaat
Porties: 1 grote pan
Auteur: Francine

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rijpe tomaten
  • 150 ml passata
  • 2 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven in ringetjes
  • 2 el persillade
  • zout/peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd of hak alle groenten in kleine blokjes.
  • Neem de stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Bak eerst de gesnipperde uien glazig en voeg de gehakte teentjes knoflook toe. Als deze gaan geuren voeg je de gehakte groenten toe. Schep het geheel goed om.
  • Zet het vuur laag en voeg de passata, de kruiden, de kappertjes en de olijven toe en laat dan rustig een minuutje of 25 stoven met de deksel schuin op de pan.
  • Roer zo nu en dan door, als de groenten zacht zijn schep je het in een kom en is het klaar om te serveren.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Lekker met wat stokbrood, of een fijne pasta! 
Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Lekker met kappertjes en olijven.

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Zoals met zo vele basisrecepten die al heel lang bestaan valt de herkomst niet helemaal meer precies te achterhalen. Het is in principe een typisch Frans- Provençaals gerecht. Maar er is ook een Spaanse Chef die claimt dat het afstamt van een Catalaans gerecht. Je kunt ratatouille zowel warm als koud eten. Zou je het gerecht door een keukenmachine laten draaien dan krijg je een soort groente-spread die je heel goed op een stukje stokbrood kunt smeren met bijvoorbeeld weer lekker wat Parmezaanse kaas, of geitenkaas erop! Al met al ook een fijn zero-waste gerecht wat je kunt er ook overgebleven groenten voor gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus met een basisrecept als deze.

Zin in andere gerechtjes met een Mediterraans tintje? Dan zit je bij mij goed! Ik heb er nog wel en paar voor je:

Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Serveer met een stok stokbrood of een fijne pasta.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *