De reden dat dit receptje op de website is gekomen, is dat jullie daar zélf voor hebben gekozen. Soms kook ik wel eens iets en dan heb ik niet persé het idee er een recept van te maken. In de stories op Instagram kun je dan een leuke poll zetten en kunnen de mensen kiezen voor ja of nee. In dit geval was het meer dan duidelijk. Jullie waren met 97% vóór het uitwerken van dit basisrecept Mediterraanse ratatouille. Let wel het is mijn versie van een ratatouille. Ik heb er dus groenten en smaken aan toegevoegd die ik persoonlijk lekker vind. Groot voordeel, je eet héél veel groenten, en blijft er wat over dan kun je dit gemakkelijk invriezen, of je maakt er een soepje van! ratatouille recept


Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 witte uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 rijpe tomaten
- 150 ml passata
- 2 el kappertjes
- 2 el zwarte olijven in ringetjes
- 2 el persillade
- zout
- peper
- olijfolie
En zo maak je het:
- Snijd of hak alle groenten in kleine blokjes.
- Neem de stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Bak eerst de gesnipperde uien glazig en voeg de gehakte teentjes knoflook toe. Als deze gaan geuren voeg je de gehakte groenten toe. Schep het geheel goed om.
- Zet het vuur laag en voeg de passata, de kruiden, de kappertjes en de olijven toe en laat dan rustig een minuutje of 25 stoven met de deksel schuin op de pan.
- Roer zo nu en dan door, als de groenten zacht zijn schep je het in een kom en is het klaar om te serveren.
- Heerlijk Happen!

Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Zoals met zo vele basisrecepten die al heel lang bestaan valt de herkomst niet helemaal meer precies te achterhalen. Het is in principe een typisch Frans- Provençaals gerecht. Maar er is ook een Spaanse Chef die claimt dat het afstamt van een Catalaans gerecht. Je kunt ratatouille zowel warm als koud eten. Zou je het gerecht door een keukenmachine laten draaien dan krijg je een soort groente-spread die je heel goed op een stukje stokbrood kunt smeren met bijvoorbeeld weer lekker wat Parmezaanse kaas, of geitenkaas erop! Al met al ook een fijn zero-waste gerecht wat je kunt er ook overgebleven groenten voor gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus met een basisrecept als deze.
Zin in andere gerechtjes zoals Basisrecept Mediterraanse ratatouille? Dan zit je bij mij goed! Ik heb er nog wel en paar voor je:
- Deze zoet-zure caponata die heel erg lijkt op een ratatouille.
- Of deze fantastische salade met burrata.
- En deze spies voor op de Bbq gemaakt van Limousine steak.

ratatouille recept
De lekkerste ratatouille!
Zeker weten!
Pingback: Kaneel pompoenbrood met rozijnen. - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept klassieke caesar salade - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept bloedsinaasappel curd - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept Italiaanse Pesto Genovese - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept voor een klassieke nasi goreng - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept Elszasser flammkuchen - Heerlijke Happen
Heerlijk recept is dit
Pingback: Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal - Heerlijke Happen