Creamy groentesoep van drie groenten

Creamy groentesoep van drie groenten

Een lekker soepje voor de lunch om je even bij op te warmen, ik hou ervan. Het kost nauwelijks moeite en je hebt binnen een half uur een flinke pan op het aanrecht staan. Voordeel is ook dat als er iemand laat thuis komt er zo een kom op tafel staat. Deze soep ik weer een mooi voorbeeld tegen voedselverspilling. Ik gebruikte broccoli, knolselderij en courgette om hem te maken. Deze bleven over uit mijn weekmenu en zijn verwerkt in deze creamy groentesoep van drie groenten. Ik zeg snel aan tafel en smullen maar!

Creamy groentesoep van drie groenten
Lekker met een takje munt en mosterdzaadjes erbij.

Creamy groentesoep van drie groenten

Een heerlijk zacht soepje om je te verwarmen bij koude temperaturen.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: broccoli, courgette, knolselderij
Porties: 1 soeppan
Auteur: Francine

Equipment

  • soeppan
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 stronk broccoli
  • 1 knolselderij
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 grote witte ui
  • olijfolie
  • 2 el persillade

Instructies

  • Snijd de buitenkant van de knolselderij er af, hak hem daarna met de courgette en de broccoli fijn. Pel de ui en snipper hem.
  • Neem de soeppan erbij en doe er een scheut olijfolie in. Bak de ui glazig en voeg de persillade toe. Schep daarna alle groente erbij en bak het voor een minuutje of 10 al omscheppend.
  • Voeg het bouillonblokje toe en een halve liter water. Breng het geheel aan de kook en laat het dan een minuut of 20 rustig pruttelen tot de groente helemaal zacht is.
  • Zet je staafmixer in de pan en mix het geheel tot een gladde en zachte soep. Iets te dik naar je zin? Voeg dan nog wat extra water toe.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer met bijvoorbeeld wat mosterdzaadjes in de soep, en een lekker stuk donker brood erbij! 
Creamy groentesoep van drie groenten
Een soeppan en een staafmixer, meer heb je niet nodig!

Creamy groentesoep van drie groenten

Een super veelzijdige groente die knolselderij. Toch krijg ik vaak vragen wat je er nou allemaal me kunt maken. Ik zal je eens een paar voorbeelden geven en misschien dat je dan denkt “hé dat eet ik regelmatig”. Zo is selleriesalade met die witte saus gemaakt van knolselderij. Maar het is ook een hoofdrolspeler in erwtensoep. En als je een bouillon wilt trekken kun je deze groente daar zeker ook heel goed voor gebruiken. En wat betreft de courgette, dat is het verkleinwoord in het Frans voor courge. Dat betekent merg. Als je de courgette opensnijdt lijkt het wel een beetje op het merg van een bot. In Zuid Frankrijk worden de bloemen ook gegeten en dat is echt een delicatesse. Helaas zijn ze hier in Nederland niet zo veel te vinden.

Net als ik fan van een lekker soepje? Dan heb ik er nog wel een paar voor je:

Creamy groentesoep van drie groenten
Lunch, diner maakt niet uit, serveer met een lekker stuk brood en je hebt een maaltijd.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *