Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes
Geschatte leestijd: 3 minuten
Heb je een feestje? Of wil je gewoon een aantal kleine gerechtjes serveren? Dit recept tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes zijn daar super geschikt voor! Vooral de aardappeltjes vielen hier goed in de smaak. In mijn keuken staan eigenlijk altijd wel een aantal potjes biologische tuinkruiden. Heerlijk om je gerechten mee op smaak te brengen en het staat ook nog eens leuk in je keuken. Tijm is een heel geschikt kruid om je eten mee op smaak te brengen en is ook heel geurig. Wanneer je het in de oven zet ruikt gelijk heel de keuken lekker. Wist je dat in tijm de stof thymol zit? Deze is goed voor je luchtwegen vandaar dat tijmsiroop ook zo lekker is als je een zere keel hebt.
En zo maak je de Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-Was de krieltjes goed schoon en snij ze daarna door het midden. Pak een ovenschaal erbij en giet wat olijfolie op de bodem. Doe ze aardappeltjes in de schaal en bestrooi ze met peper, zout, de tijmblaadjes en wat knoflookpoeder. Hussel de schaal zodat de aardappeltjes een mooi laagje olie krijgen. Zet in de oven voor 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
-Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de de tuinboontjes.
-Snipper de uien en de knoflook tenen. Neem een koekenpan erbij en doe ook hierin wat olijfolie. Bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de uitgelekte tuinbonen erbij. Mix het goed door elkaar en voeg de schoongemaakte champignons die je in vieren hebt gesneden eraan toe.
-Bak het geheel tot de champignons mooi bruin zijn en voeg dan de serranoham toe. Laat op zacht vuur meebakken tot de aardappeltjes klaar zijn.
Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes
Haal ten slotte de aardappeltjes uit de oven en verdeel ze over leuke schaaltjes. Ook de tuinboonmix doe je op schaaltjes en serveer met een lekkere klodder knoflooksaus.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1/2 kilo krieltjes
- 3 takjes verse tijm
- 1 pot tuinbonen
- 1 pak serranoham
- 2 witte uien
- 1 bakje champignons
- zout
- peper
- knoflookpoeder
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 bakje knoflooksaus uit het versschap
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes goed schoon en snij ze daarna door het midden. Pak een ovenschaal erbij en giet wat olijfolie op de bodem. Doe ze aardappeltjes in de schaal en bestrooi ze met peper, zout, de tijmblaadjes en wat knoflookpoeder. Hussel de schaal zodat de aardappeltjes een mooi laagje olie krijgen. Zet in de oven voor 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de de tuinboontjes.
- Snipper de uien en de knoflook tenen. Neem een koekenpan erbij en doe ook hierin wat olijfolie. Bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de uitgelekte tuinbonen erbij. Mix het goed door elkaar en voeg de schoongemaakte champignons die je in vieren hebt gesneden eraan toe.
- Bak het geheel tot de champignons mooi bruin zijn en voeg dan de serranoham toe. Laat op zacht vuur meebakken tot de aardappeltjes klaar zijn.
Wil je meer recepten uitproberen zoals dit recept Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Tapas knoflook garnalen met verse peterselie
Frisse Tuinboon Salade met Postelein: lekker en gezond
Tuinboon salade met verse dille
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zo lust ik tuinboontjes ook wel!
Verrassend lekker